26° / 9.8°

12. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası Antalya’da başladı

12. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası Antalya’da başladı

12. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası Antalya’da başladı
Tarih: 10.02.2025 21:12 Güncelleme: 10.02.2025 21:12

12. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası Antalya’da başladı

Ercan ATA - Mikail KARAMAN / ANTALYA,(DHA)- GENÇLİK ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Tekvando Federasyonu’nun ortaklığı ile Antalya’da düzenlenen 12’nci Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası’nın açılış seremonisi, Antalya Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

12’nci Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası, 60 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcunun katılımı ile Antalya’da düzenlenecek. Turnuvanın açılış töreni Antalya Spor Salonu’nda yapıldı. Seremoniye; Antalya Valisi Hulusi Şahin’in yanı sıra Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Bahri Tanrıkulu, Dünya Tekvando Konseyi Üyesi Inseon Kim, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ve vatandaşlar katılım gösterdi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Şahin, tekvandonun Türkiye’nin çok sayıda madalya kazandığı önemli bir spor dalı olduğunu belirtti. Tekvando sporunun, gençlerin kendilerini ifade etmeleri açısından büyük bir fırsat sunduğunu belirten Vali Şahin, “İnanıyorum ki bu sporda daha nice madalyalar kazanacağız. Bunun için gerekli her türlü altyapıya sahibiz ve hazırız. Bugün gerçekleştirilen bu turnuva da bu zincirin bir halkası. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, 2025 yılında da çok sayıda spor müsabakasını ve turnuvayı Antalyalılarla buluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

BAHRİ TANRIKULU: ANTALYA’DA TAEKWONDO ŞÖLENİ YAŞANIYOR

Turnuvanın sadece Türkiye değil, dünya tekvandosu için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Bahri Tanrıkulu, “Antalya’da tam anlamıyla bir tekvando şöleni yaşanıyor. Açılışımızı 2 gün önce para tekvando ile yaptık. Çok güzel maçlar oldu, çok duygusal anlar yaşandı. Özel sporcularımızın performansı bizlere ilham verdi. Dün kadın yıldız sporcularımız yarıştı, bugün ise yıldız erkeklerle maçlar devam ediyor” dedi.

Turnuvanın önceki yıllarda G1 kategorisinde yapıldığını hatırlatan Başkan Tanrıkulu, bu yıl organizasyonun G2 kategorisine yükseldiğini dile getirdi. Tanrıkulu, bu yükselme sayesinde sporcuların dünya sıralamasına daha fazla puan kazandıran bir turnuvada mücadele edeceğine işaret ederek, "Yaklaşık 2-3 ay önce yaptığımız girişimlerle turnuvamızı G2 kategorisine yükselttik. Artık dünya sıralamasında 20 puan veren önemli bir organizasyon haline geldi. Bu da dünyanın dört bir yanından sporcuların katılım göstermesine vesile oldu” ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu ayrıca 2025 yılında yapılacak olan Para Dünya Şampiyonası ile 21 yaş altı Ümitler Dünya Şampiyonası’nı da Türkiye’ye getirmek için yoğun çalışmalar yürüttüklerini belirterek “Bu sene yapılacak olan Para Dünya Şampiyonası’na ülkemizi almak için bütün yazışmalarımızı yaptık. Sunumlarımız hazır. Kendilerine sunduk ve gönderdik. Mart’ın 16’sında belli olacak. Hem de bu sene yapılacak olan Ümitler Dünya Şampiyonası’nı yapmak için de talip olduk” diye konuştu.

SPORCULAR LOS ANGELES 2028 YOLUNDA PUAN TOPLAYACAK

12. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası, 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları için de puan verecek. 9 ve 10 Şubat’ta yıldızlar kategorisinde müsabakaların yapıldığı turnuvada, sonraki 4 gün boyunca büyükler ve gençlerde tekvando müsabakaları gerçekleştirilecek. Son iki günde ise tekvando poomsae heyecanı yaşanacak. G-2 kategorisinde gerçekleşecek müsabakalarda tekvando ve para tekvandoda Los Angeles 2028 yolunda sporcular olimpik puanları hanelerine yazdırabilecek. Yine aynı şekilde sporcular para poomsae ve tekvando poomsaede dünya sıralaması puanları elde edebilecek. 11 ve 12 Şubat’ta yapılacak büyükler kategorisi müsabakalarında ülkemize Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda bronz madalya kazandıran Nafia Kuş Aydın’ın yanı sıra Paris’te mücadele eden Hatice Kübra İlgün, Merve Dinçel Kavurat, Hakan Reçber ve Emre Kutalmış Ateşi gibi isimler de tatamiye çıkacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

- Tekvando Federasyonu Başkanı Tanrıkulu'nun açıklamaları

-Antalya Valisi Şahin'in açıklamaları

-Detay görüntü

  • BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İstanbul - Leman dergisi hakkında soruşturma başlatıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yangınlarda sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi g...
İzmir’deki orman yangını 2’nci gününde (6)
Adana'da orman yangını (4)
Beşiktaş’ta yeni sezon hazırlıkları sürüyor
Köprüde kayboldu ihbarı yapıldı, nehirden çıkarılıp hastaneye kaldırıldı
Samsunspor taraftarından 60’ıncı yıl kutlamalarında meşaleli şov
İstanbul - Leman dergisi önünde protesto yapıldı - 1
Trafiği kapatıp drift atan sürücülere 52 bin TL ceza
Durdurulan araçta 82 kilo metamfetamin ele geçirildi (2)
BBP'li Yelis: Büyük Birlik Partisi hesaplaşmaların malzemesi değildir
Tuğba'nın 5'inci kattan düşüp ölümüyle ilgili davanın tanığı: Kadın düşerken ...
Trabzonspor, yeni sezon hazırlıklarına başladı
İstanbul - Çekmeköy’de eşine şiddet uygulayan koca İzmir’de yakalanarak, tutu...
Samsunspor, 60’ıncı yıl kutlamalarında eski futbolcu ve yöneticileri ağırladı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

BBP'li Yelis: Büyük Birlik Partisi hesaplaşmaların malzemesi değildir

Tuğba'nın 5'inci kattan düşüp ölümüyle ilgili davanın tanığı: Kadın düşerken baş kısmı a...

Trabzonspor, yeni sezon hazırlıklarına başladı

İstanbul - Çekmeköy’de eşine şiddet uygulayan koca İzmir’de yakalanarak, tutuklandı

Samsunspor, 60’ıncı yıl kutlamalarında eski futbolcu ve yöneticileri ağırladı

Çaykur Rizespor Basın Sözcüsü Bakır: Süper Lig’e renk katma konusunda bu yılda iddialıyı...

TİP üyelerinden Kürecik Radar Üssü'ne yürüyüş

Hatay'da orman yangını (4)

Sakarya'daki orman yangınında ekipler hayvanlar için seferber oldu (3)

Malatya'da uyuşturucu operasyonunda 8 tutuklama

Sivasspor yeni sezon hazırlıklarına başladı

Palet imalathanesinin depolama sahasındaki yangında minibüs yandı

Bakan Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Komutanı ile görüştü

İstanbul - İstanbul Emniyeti'nden organize suç örgütüne 4 ilde operasyon: 14 tutuklu

Kaybolan zihinsel engelli kadın, ormanda bulundu

Ankara'da servis minibüsü kamyona arkadan çarptı; 1 ölü, 5 yaralı

İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde (5)

Eskişehir’de fabrika yangını (2)

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Eyüp Arın, 30 yıllık Adanaspor serüvenini noktalandırdı

Türkiye U16 Kadın Sutopu Milli Takımı 4’te 4 yaptı çeyrek finale kaldı