14 Mart Tıp Bayramı Törenle Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı Törenle Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı Törenle Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen törenle kutlandı. Aksaray Üniversitesi Konferans Salonunda saygı duruşu İstiklal marşının okunması ile başlayan törende konuşan Vali Hamza Aydoğdu; Aksaray da göreve başladığı ilk günden itibaren, pandemi ile mücadelenin de etkisiyle mesainin büyük bir çoğunluğunu hekimlerle paylaştıklarını söyledi.

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen kutlama törenine Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, ASÜ Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, tıp fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu yaptığı konuşmasında; salgın dönemine dikkat çekerek hekimlerin bu dönemde yaptığı fedakârlıkların hiçbir zaman maddi bir karşılığı olamayacağını söyledi.

Aksaray’ın sağlık anlamında hizmet standartlarının yüksek olduğunu kaydeden Vali Hamza Aydoğdu; “Eğitim ve Araştırma Hastanemize 1 yılda müracaat eden hasta sayımız 4 buçuk milyon kişi. 2021 yılı içinde hastanede servislere yatırılan hasta sayısı ise 75 bin kişi, ameliyat edilen kişi sayısı ise 65 bin kişi. Bunun yanında 100 bin ultrason, 130 bin tomografi, 3 bin 500 anjiyo yapılıyor. Sadece eve hizmet götürülen hasta sayısı 3 bin 50 kişi. Bu hastalarımıza yılda 15 bin kez gidip geliniyor. Şehrimizde hizmet standartları oldukça yükseldi” ifadelerini kullandı.

‘Sizler beyaz önlüklerinizle bizlerin sadece maddi yaralarına derman olup tedavi etmiyorsunuz. Manevi yaralarımızı da tedavi ederek toplumumuzu rehabilite ediyorsunuz ’diyen Vali Aydoğdu konuşmasında:

“Türk milleti de bu minnetini türkülerle dile getirmiştir. Her birinin ayrı bir hikayesi, yaşanmışlığı vardır. Tabiplerle ilgili tam 190’ı aşkın türkümüz var. Dünyanın başka bir yerinde bunu göremezsiniz. Ölüm ve aşk dışında her şeye çare buldunuz. Bizler de dermanı olmayan bu acılarımızı dahi sizlerle döktük mısralara.  Şunu da ifade etmeden geçemem. Salgın sürecinde, Türkiye’nin her yerinde çok değerli hekimlerimizden ebediyete irtihal edenler oldu. Hepsinin ruhları şad, mekânları cennet, makamları ali olsun. Ancak bizlerin yaşadığı acının emsali belki de hiçbir yerde yoktu. Birer ay ara ile vefat eden Mehmet Tankut ve eşi Nuray Hanım’ın acıları yüreğimizde tazeliğini koruyor. Asla da kabuk bağlamayacak. Bu vesileyle tekrar 14 Mart Tıp Bayramınızı kutluyor, iyi ki varsınız, iyi ki sizlere emanetiz, yüreğinize hüzün değmesin diyor, Ailelerinizle birlikte sağlık ve esenlikler diliyorum. Her zaman sizin yanınızda olduğumu, kalben sizi desteklediğimizi her dert ve probleminizde gideceğiniz bir kapınız olduğunu unutmamanızı isterim’ diye konuştu.

ASÜ Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin’de törende yaptığı konuşmasında; Tıp Fakültesinin kuruluş serüvenini anlatarak 6. yılında yaklaşık 80 öğretim üyesi ile eğitim öğretime devam ettiklerini söyledi. Tıp Fakültesinde eğitimlerin tamamının 2023 yılından itibaren Aksaray’da verileceğini bu konuda çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek’de yaptığı konuşmasında sağlık çalışanlarının gece gündüz demeden büyük fedakârlıklarla sağlık hizmetlerini sunduğunu belirtti. Perek, hekimlerin, hekim adayları ve tüm sağlık çalışanların 14 Mart Tıp bayramını tebrik etti.

Konuşmaların ardından 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya ve kupaları verildi.

 



Anahtar Kelimeler: Bayramı Törenle Kutlandı
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri