165 Kişilik Hacı Kafilesi Dualarla Uğurlandı

165 Kişilik Hacı Kafilesi Dualarla Uğurlandı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

165 KİŞİLİK HACI KAFİLESİ DUALARLA UĞURLANDI

 

BAŞKAN EVREN DİNÇER ? KUTSAL TOPRAKLARA BİZLERDEN SELAM GÖTÜRÜN VE BİZE DUA EDİN?

/resimler/2019-7/24/1257492414171.jpg

Diyanet aracılığı ile Hac vazifesini yerine getirmek isteyen 165 kişilik hac kafilesi kutsal topraklara uğurlandı. 

 

Sabah saat 07.00 de Aksaray Müftülüğü önünde düzenlenen uğurlama törenine Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Müftüsü Cemalettin Bal,hacı adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

/resimler/2019-7/24/1258245894436.jpg

Program, Kur´an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Daha sonra Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, hacı adaylarına hitaben yaptığı konuşmada kutsal topraklara selam götürmelerini isteyerek şunları söyledi ?  Sizler mübarek bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Onca hacı adayı içerisinde bu kutsal görevi Allah sizlere nasip etti. İnşallah Beytullahı göreceksiniz. Peygamber efendimizi ziyaret edeceksiniz. O kutsal topraklara bizden selam götürün. Ülkemiz için, Milletimiz için bizler için dua edin. Bizlerde burada sizlerin dualarına Amin diyerek iştirak edeceğiz. İnşallah döndüğünüz zaman hacı olarak döneceksiniz. Yolunuz açık olsun güle güle gidin inşallah. Allaha emanet olun.?

 

İl Müftüsü Cemalettin Bal´ise yaptığı konuşmada bu yıl Aksaray´dan toplam 600 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini belirterek hacı adaylarına yolculukları ve hac vazifelerini yerine getirirken dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda tavsiyelerde bulundu. Daha sonra Başkan Evren Dinçer ve Müftü Cemalettin Bal hacı adayları ile birlikte dua ederek adayları kutsal topraklara uğurladı. 

 

AKSARAY BELEDİYESİ, HACI ADAYLARINA VE VATANDAŞLARA SICAK ÇORBA İKRAMINDA BULUNDU

/resimler/2019-7/24/1258475196639.jpg

Bu arada Hacı adaylarını uğurlama töreni öncesi Aksaray Belediyesi tarafından vatandaşlara jest yapıldı. 

 

Belediyeye ait çorba aracındaki görevliler sabahın erken saatlerinden itibaren hacı adaylarına ve onları uğurlamaya gelen vatandaşlara çorba ikramında bulundular. 

Sabahın serinliğinde sıcak çorbaları içen vatandaşlar ?Hacılarımızı uğurlamaya geldik. Sağ olsun Belediye görevlileri bizlere sıcak çorba ikram ettiler. Bu güzel hizmetten dolayı Belediye Başkanımızdan ve Belediyemizden Allah razı olsun. Teşekkür ediyoruz? şeklinde konuşarak memnuniyetlerini dile getirdiler



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri