15.8° / 7.2°

17 yıl sonra organ nakliyle sağlığına kavuşan Hatice: Çantam her an hazır, umutla bekledim

17 yıl sonra organ nakliyle sağlığına kavuşan Hatice: Çantam her an hazır, umutla bekledim

17 yıl sonra organ nakliyle sağlığına kavuşan Hatice: Çantam her an hazır, umutla bekledim
Tarih: 22.11.2024 14:41

Nazif Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (DHA)- ÇANAKKALE'de 17 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören Hatice Ayçin (53), beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın bağışlanan böbreğinin nakledilmesiyle sağlığına kavuştu. Nakil için organ nakil merkezine başvurduktan sonra çantasını her an hazır tutup, bir umutla beklediğini belirten Ayçin, sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşayan evli, bir çocuk annesi Hatice Ayçin’e, 2007 yılında hipertansiyona bağlı böbrek yetmezliği tanısı konuldu. Ayçin, 9 yıl boyunca medikal tedavi gördü ancak, sonuç alamadı. 2016 yılında diyalize girmeye başlayan Hatice Ayçin, tedavisi sürerken organ bağışı için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne başvurdu ve beklemeye başladı. Ayçin’e sevindirici haber 1,5 yıl sonra Balıkesir’den geldi. Beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan alınan böbreğin Ayçin ile uyumlu olduğu belirlendi. Hatice Ayçin, nakledilen bu böbrekle sağlığına kavuştu.

‘TELEFONU YANI BAŞINDA BEKLEDİ’

ÇOMÜ Hastanesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cabir Alan, Ayçin'in tedavi süreciyle ilgili bilgi verip, "Hasta, 9 yıl diyalize girmeden medikal tedavilerle süreci yönetmeye çalıştı. Ancak 8 yıl önce son dönem böbrek yetmezliği geliştiği için diyalize bağlanmak zorunda kaldı. Bu süreç içerisinde eşinden böbrek alınması için çalışma başlatıldı. Ancak doku uyuşmazlığı nedeniyle nakil gerçekleştirilemedi. Kendi çocuğuna da kıyamadığı için böbrek isteyemedi. 1,5 yıl önce böbrek nakli için merkezimize başvurdu. Uzun bir süreç oldu. Hatice Hanım için risk fazlaydı. 10’uncu yıla yaklaşmıştı ve komplikasyonlar başlamıştı. Her gece çantası hazır vaziyette, telefonu yanı başında her an böbrek çıkacakmış gibi bekledi. 10 gün önce Balıkesir'de beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin ailesinin organlarını bağışlaması sonrası böbreği Hatice Hanıma nakledildi. 2 saatlik başarılı bir operasyonla Hatice Hanım sağlığına kavuştu. Bugün Hatice Hanımı taburcu edeceğiz" dedi.

‘HERKESİ ORGAN BAĞIŞI YAPMAYA DAVET EDİYORUM’

Tekrar hayata tutunmanın çok güzel olduğunu belirten Hatice Ayçin ise "Hastalık beni bedenen ve ruhen çok çökertti. Her an ölecekmiş gibi bekliyordum. Organ bağışı yapmak yaşamaktır. Yaşamak hayat demektir. Hayat ailenle birlikte güzeldir. Herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyorum. Çantamı her an hazır tuttum. Bir umutla bekledim. Bir an da telefonumuz çaldı. 2 saat içinde burada olmamız istendi, apar topar geldik. Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,92% 0,02
  • EURO

    40,88% -0,03
  • GRAM ALTIN

    3803,39% 0,11
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
ABD Adalet Bakanı Bondi, Tesla'ya yönelik protesto ve saldırılara katılanları...
Beyaz Saray: 2 Nisan 2025, modern Amerikan tarihinin en önemli günlerinden bi...
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ABD ile temaslarda ilerleme kaydediyoruz
'Sofralık zeytinde dünya birincisi, zeytinyağında ikinci olduk'
Nuran'ı 25 bıçak darbesiyle öldürdükten sonra fotoğraflarını çekmiş
İsrail, tüm ABD ürünlerine gümrük vergisini kaldıracağını duyurdu
Lalenin atası Türk lalesi
Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari hastaneye kaldırıldı
Cinayetle biten kavgayı ayırmadığı gerekçesiyle dükkanına 57 el ateş edildi
Bıçaklı cinayetin şüphelisi tutuklandı
İstanbul- İstanbul'da sis etkili oldu
'Bahar alerjisi uykusuzluğa neden olabilir'
‘Otizmin erken teşhisinde yaşam kalitesi artırılabilir’
Sivas’ta yolcu otobüsü devrildi; 2 ölü, 23 yaralı
Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 23 yaralı (1)

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İstanbul- İstanbul'da sis etkili oldu

'Bahar alerjisi uykusuzluğa neden olabilir'

‘Otizmin erken teşhisinde yaşam kalitesi artırılabilir’

Sivas’ta yolcu otobüsü devrildi; 2 ölü, 23 yaralı

Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 23 yaralı (1)

İstanbul- Beykoz'da 6 ton çilek yüklü TIR alev alev yandı

Bakan Yerlikaya: Bu çağrı, ekonomik bağımsızlığımıza yönelik bir sabotajdır

Bursa'da bir AVM'de iki grup arasındaki kavga kamerada

7 yıl önce çöp konteynerinde ölü bulunan bebeğin anne ve babası cinayetten tutuklandı

Asker uğurlamaya gidenleri taşıyan minibüs devrildi; 2 yaşındaki Tuğsem öldü, 5 yaralı (...

İstanbul- Bağcılar'da kimlik kontrolü yapan bekçiye silahlı saldırı- 1

Bakanlar Tunç, Kurum ve Bak’tan ‘Boykot’ açıklaması

Hatay’da jandarma personeli ve kız arkadaşının sahilde cesedi bulundu

Evinin önünde bıçaklı kavgada boynundan yaralandı

Bakan Göktaş ve Bakan Işıkhan'dan 'boykot' açıklaması

Bakan Yumaklı: Milli markalarımıza 'boykot' yapmak, Türkiye’ye zarar verecektir

Bakan Tekin: Yerli markalara 'boykot' uygulamanın ülkemize zarar vereceği açıktır

Batman’da otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 7 yaralı

Bakan Uraloğlu: Boykot adı altında yürütülen kirli söylemler, bu milleti yıldıramaz

TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde dönüş yoğunluğu (2)

Bakan Kacır: Milli markaları boykotla zayıflatmaya çabalamak Türkiye’nin geleceğine zara...