25.1° / 12.2°

2 çocuk annesi Yasemin, araç yıkayarak başladığı iş hayatını otobüs şoförü olarak sürdürüyor

2 çocuk annesi Yasemin, araç yıkayarak başladığı iş hayatını otobüs şoförü olarak sürdürüyor

2 çocuk annesi Yasemin, araç yıkayarak başladığı iş hayatını otobüs şoförü olarak sürdürüyor
Tarih: 08.03.2025 13:27

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA)- BURSA'nın İnegöl ilçesindeki ilk ve tek özel halk otobüsü şoförü olan ve 7 yıldır baba mesleği şoförlüğü sürdüren Yasemin Alıç (38), "Nasıl bir kadının evi çok değerliyse, arabam da benim için o kadar kıymetli" dedi.

İnegöl ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi Yasemin Alıç, 11 yıl önce eşinden ayrıldıktan sonra, çalışmaya karar verdi. Oto yıkama dükkanı açan Alıç, 4 yıl boyunca işlettiği dükkanında otomobil yıkadı. 7 yıl önce okul ve fabrikalarda servis şoförlüğü yapmaya başlayan ve 8 aydır da özel halk otobüsünün direksiyonunun başında oturan Alıç, yaptığı işleri, çevresinin önce yadırgadığını sonra ise takdir ettiğini belirtti. En büyük destekçisinin ise babası Salih Alıç olduğunu söyleyen Yasemin Alıç, "Ben şoför kızıyım. Babam yıllarca servis şoförlüğü, kamyon şoförlüğü yaptı. Merakım oradan geliyor. İşimi çok seviyorum. Babamın ısrarıyla, baba mesleğini devam ettirmeye karar verdim. 6 sene servis şoförlüğü yaptım, birçok okula ve fabrikalara servis çektim. 7-8 aydır da özel halk otobüsündeyim. Yaklaşık 7 yıldan beri sürekli çalışıyorum. Otobüs kullanmamı babam çok istedi. Daha iyi, daha rahat olduğunu söylüyordu hep. Bir anda oldu. Bir de Sayın İNULAŞ Başkanımız İbrahim Bayram, o da söyledi, ‘Minibüsü kullanan, otobüsü de kullanır’ dedi. Ben otobüs şoförü oldum, babamın da gönlü oldu. İşimi severek yapıyorum. Yolcularla, insanlarla diyalog kurmak bana iyi geliyor. Bu iş bana gerçekten iyi geliyor. Bir de güzel takdirler alıyorum” diye konuştu.

'İŞİMİ ÇOK SEVİYORUM'

Toplam 300 bin nüfuslu ilçenin, ilk ve tek kadın özel halk otobüsü şoförü olan ve günün yaklaşık 19 saatini direksiyon başında geçiren Alıç, zorluklarına rağmen işini çok sevdiğini belirterek, "Sabah 05.00'de kalkıyorum, 06.00'da işbaşı yapıyoruz. Nöbetlerimiz oluyor. Eve girmem saat 1 oluyor ama işimi çok seviyorum. Evde oturmak yerine çalışmayı tercih ediyorum. Nasıl ki bir kadının evi çok değerli ise arabam da benim için o kadar kıymetli. Bir nevi benim evim gibi. Daha çok burada zaman geçiriyorum" ifadelerini kullandı.

'GEÇTİĞİM DURAKLARDA TANIYIP, ALKIŞLIYORLAR'

Kendisini şoför koltuğunda gören yolcular tarafından takdir edildiğini ve bazen otobüs duraklarında alkışlarla karşılandığını söyleyen Alıç, "Çok sıkıntı yaşamıyorum. Vatandaşlarımız anlayışlı olduğu zaman, şoför de anlayışlı oluyor. Ama bazen sıkıntı çıkabiliyor. Sonuçta biz bütün gün buradayız, araba kullanıyoruz, stresli oluyoruz, yoruluyoruz. Çok da tebrik, takdir alıyorum. Bazen geçtiğim duraklarda tanıyıp, alkışlıyorlar. Arada bir utanıyorum. Kadın-erkek ayırmadan, her kadın her işi yapabilir. Kadın güçlüdür. İstesem kamyona da oturabilirim, traktöre de oturabilirim. Önemli olan benim istemem. Birçok erkeğin yapamayacağı işi, çok da güzel yaptığıma da inanıyorum, önemli olan bu. Tüm kadınların 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9390,51%1,20
  • DOLAR

    38,74% 0,39
  • EURO

    43,40% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4146,90% 1,06
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İstanbul - Bakan Göktaş: Bir anne çocuğunu yetiştirirken, aynı zamanda toplum...
Kocaelispor - Ankara Keçiörengücü maçının ardından / Video eklendi
Beşiktaş’ta Anneler Günü renkli etkinliklerle kutlandı
İstanbul - İstanbul'da binlerce kişi Gazze için yürüdü
Sivasspor - Bodrum FK maçının ardından
2 milyon TL’lik altın bulunan çelik kasa çalındı; torun, damat ve damadın kar...
İnci kefalinin Deliçay'daki zorlu göçünü yüzlerce kişi izledi
Sivasspor - Bodrum FK: 0-0
Eğlence mekanındaki tekmeli ve yumruklu 'yan bakma' kavgası kamerada
Kocaelispor - Ankara Keçiörengücü: 4-1
Kocaelispor - Ankara Keçiörengücü / Ek fotoğraflar
İstanbul - MESAM Başkanı Recep Ergül: Telif konusunun muhatapları gelin, dama...
8 kişinin öldüğü kazanın inceleme raporu çıktı
8 kişinin öldüğü kazanın inceleme raporu çıktı / Ek fotoğraflar
Balıkesir'de bir yıl önce bıcaklanarak öldürülen kurye, mezarı başında anıldı...

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Kocaelispor - Ankara Keçiörengücü / Ek fotoğraflar

İstanbul - MESAM Başkanı Recep Ergül: Telif konusunun muhatapları gelin, damat ve ailele...

8 kişinin öldüğü kazanın inceleme raporu çıktı

8 kişinin öldüğü kazanın inceleme raporu çıktı / Ek fotoğraflar

Balıkesir'de bir yıl önce bıcaklanarak öldürülen kurye, mezarı başında anıldı; Törene Ma...

Beş Minare Film Fesitvali’ne katılan Sanatçılar Nemrut Gölü ve Selçuklu Mezarlığını gezd...

Kocaelispor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir görevi bıraktığını açıkladı

Merkezefendi Basket - Tofaş / Fotoğraflar

İran ile ABD arasında Umman'da yapılan görüşmeler sona erdi

Ankara'da 'Annelik hafızası' sergisi

Egzoz sesinden rahatsız olup tabanca ve balyozla dışarı çıkan 2 kişiyi komşuları sakinle...

Sivasspor- Bodrum FK / Fotoğraflar

Çanakkale’de 'Aşıklar Sokağı' gençlerle doldu

Davutoğlu: Sokak çetelerinin sonunu getirmeden çocuklarımıza, annelerimize huzur yok

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Türkiye'ye geliyor

Antalya'da bir kişiyi darbeden 2 polis görevden uzaklaştırıldı /Video eklendi

TIR'a çarpan kamyonette yaşamını yitirmişti; toprağa verildi

Çocukları dağa kaçırılan aileler, Anneler Günü’nde de nöbette

Reyhanlı'da terör saldırısında ölen 53 kişi anıldı

AK Parti Sözcüsü Çelik: Cumhurbaşkanımızın ilkeli barış diplomasisi, en güvenilir iraded...

Otomobiller kavşakta çarpıştı; 5 yaralı