25.2° / 11.8°

2 kardeşin öldüğü kazada kamyon şoförüne 91 bin TL ceza

2 kardeşin öldüğü kazada kamyon şoförüne 91 bin TL ceza

 2 kardeşin öldüğü kazada kamyon şoförüne 91 bin TL ceza
Tarih: 09.01.2025 13:22

Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de otomobilin kamyona arkadan çarptığı, Nimet Göverçile (69) ile kız kardeşi Nemide Karanfil'in (62) hayatını kaybettiği kazada, kamyon şoförü Gökhan P., tutuksuz yargılandığı davada 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gökhan P.’nin cezası, 91 bin TL para cezasına çevrildi.

Kaza, 28 Temmuz'da saat 15.00 sıralarında, Kayseri-Malatya kara yolunun 35'inci kilometresi Akmescit Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Ahmet Karanfil yönetimindeki 06 DF 3723 plakalı otomobil, istasyondan ana yola çıkan Gökhan P. yönetimindeki 50 EZ 176 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kazada otomobildeki kız kardeşler Nimet Göverçile ile Nemide Karanfil öldü, sürücü Ahmet Karanfil ise yaralandı.

Kaza, yol kenarındaki akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerasına yansıdı. Akaryakıt istasyonunun, yaklaşık 5 yıl önce, Nemide Karanfil ve bir süre önce hayatını kaybeden eşine ait olduğu öğrenildi. Diğer yandan Nimet Göverçile'nin Danimarka'da yaşadığı ve yaklaşık 1 ay önce izin için Türkiye'ye geldiği, o gün geri dönmeyi planladığı için kardeşi Nimet ve yeğeni Ahmet ile birlikte anne ve babalarının mezarını ziyarete giderken kazanın yaşandığı bildirildi.

Kaza sonrası gözaltına alınan kamyon şoförü Gökhan P., İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ardından hazırlanan iddianameyle tutuksuz sanık Gökhan P. hakkında 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında tutuksuz sanık Gökhan P., katılmadı. Gökhan P. ilk duruşmada kazada kusuru olmadığını söyleyerek, "Nevşehir'den Gaziantep'e çekirdek götürüyordum. Petrole ihtiyaçlarımı gidermek için girmiştim. Ardından sinyal yakarak kontrollü şekilde çıkış yaptım. Sağ şeritte 50-100 metre kadar ilerledim. Yanımdan 2-3 araç geçti. Kendi şeridimde ilerlerken arkamdan bir çarpma sesi duydum. Araçtan inip kamyonun arkasına gidip hemen 112'yi aradım. Herhangi bir kusurum yoktur" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti sanık Gökhan P.'yi, 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Ardından hapis cezasını 91 bin TL para cezasına çevirdi. Heyet, sanığın ehliyetine de 1 yıl süre ile el konulmasına hükmetti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Meriç Nehri’nde yakalanan 3 metrelik yayın, kilosu 450 liradan satışta
Oyuncu Berk Atan, trafik kazasında yaralandı
Karşıyaka final aşkına
Zapatero: Avrupa Türkiye’yi birliğine dahil edebilirse, medeniyet açısından t...
Trabzon'da 'zirai don' etkisi; yüzde 25'lik zarar
Tireli Hasan usta, 64 yıldır körüklü çizme yapıyor
Mersin'de 5 bin adet sahte 2 euro madeni para ele geçirildi; 5 gözaltı
Merkezefendi yine başarıyor
Adana merkezli 4 ilde organize suç örgütüne operasyonda 57 tutuklama
Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde tekne alev aldı: 148 ölü
Sokak hayvanlarına 51 ilde doğal yaşam alanları
Çeşme'de suç örgütüne operasyon; 4 tutuklama
Burdur Gölü'nde yine köpüklenme
İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarında en az 45 kişi hayatını kaybetti
Çin, teknoloji ve uzay araştırmaları için 6 uydu fırlattı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Sokak hayvanlarına 51 ilde doğal yaşam alanları

Çeşme'de suç örgütüne operasyon; 4 tutuklama

Burdur Gölü'nde yine köpüklenme

İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarında en az 45 kişi hayatını kaybetti

Çin, teknoloji ve uzay araştırmaları için 6 uydu fırlattı

İzmir'de suç örgütüne operasyon: 9 tutuklama

İstanbul-Beşiktaş'ta kafeteryada silahlı saldırı; eşinin yanında ensesine ateş edip kaçt...

'Obezite kanser riskini artırıyor'

Öğrencilerden geri dönüşüme destek: 3 tondan fazla atık pil toplandı

BM'nin programında öğrencilerden ‘yapay zeka kullanımı’ tartışması

Doktor Mehmet Öz, Beyaz Saray'da yemin ederek görevine başladı

İran ve ABD heyetleri Roma’da bir araya gelecek

'Narkokapan-Ankara' operasyonda yakalanan 138 şüpheli tutuklandı

ABD'nin Şam Büyükelçiliği, Suriye'ye ilişkin seyahat uyarısı yaptı

İstanbul- Taksim'de kıraathaneye kumar operasyonu; uyuşturucu paketlerken yakalandılar

Hatice'yi öldüren eşi: Boğazını ne kadar sıktığımı hatırlamıyorum

Rusya, Suriye'nin Esad’ın iadesine yönelik talebini reddetti

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan ‘sarıhumma aşısı’ çağrısı

Ankara'da Ferdi Tayfur anısına 'Hatıran Yeter' konseri

Bakanlık, Alakır'a maden ocağına izin vermedi

Çanakkale Boğazı, sis nedeniyle çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı