2. Kılıçarslan Temalı 33. Ihlara Kültür ve Spor Festivali Başladı

2. Kılıçarslan Temalı 33. Ihlara Kültür ve Spor Festivali Başladı

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Kılıçarslan Temalı 33. Ihlara Kültür ve Spor Festivali Aksaray Belediyesi önünden başlayan Kortej yürüyüşü festivalin yapıldığı Kılıçarslan Parkı gösteri alanına kadar sürdü.
Kortej yürüyüşüne Vali Aykut Pekmez2in yanı sıra Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, STK temsilcileri Belediye Başkanı Yardımcıları, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Kortej yürüyüşünün sonunda etkinlik alanında Oba açılışını gerçekleştiren Vali Pekmez ve beraberindekiler daha sonra Oba´yı gezdiler.
Kurulan Obada; geleneksel çadırları, dönemin kıyafetleri ile Alpleri, heybetli Selçuklu atlarını, kilim haneyi gezen Vali Pekmez ve beraberindeki heyet, Sultan II. Kılıçarslanın otağını da ziyaret ederek Sultan II. Kılıçarslan´dan kazandığı zaferleri ve Dar´üz Zafer Aksaray´ı dinlediler. Oba içerisinde kurulan er meydanında büyük güç ve ustalık gerektiren ve geleneksel Türk sporumuz olan güreş müsabakalarını izleyen heyet daha sonra gösteri alanına geçtiler.
Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı; ? 2. Kılıçarslan Selçuklularda Aksaray´ı Konya´dan sonra ikinci başkent olarak kullanmış, ordularını yetiştirmiş,  alim ve ulemalarını yetiştirmiş, hem Selçuklunun temelini hem de ondan sonra ki Osmanlının temelini işte bu yaşadığımız topraklarda atmış. Tam bundan 844 sene önce başlayan serüvende bizler Miryokefalon savaşının yıldönümü dolayısı ile başlattığımız bu organizasyonun bu gün 5. Günündeyiz. Bu etkinlikler ile geçmişimizin Aksaray´ında neler yaşandığını göreceğiz. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve 3 gün boyunca sürecek olan etkinliklere hoş geldiniz? dedi.
Milletvekili Cengiz Aydoğdu konuşmasında ?Haluk Şahin Yazgı Başkan Aksaray tarihini bize tekrardan yaşatıyor. Bu festivalde de 2. Kılıçarslan teması işleniyor ve başkanımızı tebrik ediyorum, sürdürülebilir bir tema tutturdu. Bu festival adeta tarih dersinde gibi. Belediyemizi ve bütün emeği geçenleri tebrik ediyorum? dedi.
Konuşmaların ardından gösteri ekiplerince at akrobasisi, atlı okçuluk gösterileri ve atlı cirit takımlarınca da atlı cirit gösterisi sergilendi.


Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri