22.4° / 9.6°

2 PTT görevlisini öldüren şüpheli 14 el ateş etmiş

2 PTT görevlisini öldüren şüpheli 14 el ateş etmiş

2 PTT görevlisini öldüren şüpheli 14 el ateş etmiş
Tarih: 08.01.2025 13:14

Mehmet Can PEÇE-Selçuk BAŞAR/RİZE, (DHA)- RİZE'de geldiği PTT Başmüdürlüğü kargo biriminde babasına ait banka kartının kendisine teslim edilmesini isteyen, usulsüz olduğu gerekçesiyle bu talebi geri çevrilince tartıştığı kargo dağıtım müdürü Selim Okumuş (50) ile temizlik görevlisi Ömer Beyazıt'ı (45) tabancayla vurarak öldüren H.K.'nin (47), olayda 14 el ateş ettiği ortaya çıktı. Aracı terk edilmiş bulunan, saklandığı evin çatı katında yakalanan şüphelinin sorgusu sürüyor.

Olay, dün akşam, Mermerdelen Mahallesi'ndeki PTT Başmüdürlüğü'nde meydana geldi. Müdürlüğün kargo birimine gelen H.K., babasına ait banka kartının kendisine verilmesini talep etti. H.K.'nin bu talebi kabul edilmeyince çalışanlarla tartıştı. Tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. H.K., belinden çıkardığı tabancayla ateş açıp, otomobiliyle kaçtı. Kurşunların isabet ettiği kargo dağıtım müdürü Selim Okumuş ile temizlik görevlisi Ömer Beyazıt yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İlk müdahalesi yapılan 2 yaralı, hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan Okumuş ve Beyazıt, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Saldırı sonrası kaçan şüphelinin aracı Fener Mahallesi'nde terk edilmiş halde bulundu. Çevreyi çembere alan ekipler, şüpheliyi Camiönü Mahallesi'nde saklandığı binanın çatı katında yakaladı. Gözaltına alınan şüpheli, hastanedeki sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelinin tamamlanacak sorgusunun ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

OLAY ANI KAMERADA

Silahlı saldırı anları, güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüde; H.K.'nin kargo dağıtım müdürü Selim Okumuş’a yumruk attığı, daha sonra aralarında arbede yaşandığı, saldırganın belinden çıkardığı silahla Okumuş ve arbedeyi ayırmak için araya giren temizlik personeli Ömer Beyazıt’a ateş açtığı anlar yer aldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürerken, usulsüz işlem talebine olumsuz yanıt alması üzere, 2 PTT görevlisini öldüren H.K.'nin, 14 el ateş ettiği ortaya çıktı.

BAKAN URALOĞLU, RİZE’DE

Selim Okumuş'un cenazesinin bugün ikindide Hemşin ilçesinde, Ömer Beyazıt'ın cenazesi ise Derepazarı'nda toprağa verilecek. Rize'ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, cenazelere katılıp, ailelere taziye ziyaretinde bulunacak.

Öte yandan Selim Okumuş'un 26 yıldır PTT bünyesinde görev yaptığı, evli ve 2 kız babası olduğu; 20 yıllık PTT çalışanı olan Ömer Beyazıt'ın da 7 yaşında bir kızının olduğu öğrenildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9314,51%-0,87
  • DOLAR

    38,17% 0,55
  • EURO

    43,53% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4083,87% 0,54
  • Ç. ALTIN

    6612,78% 0,65
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İstanbul - Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3’üncü Yeditepe Bienali’nin açılışına katıl...
Galatasaray - Bodrum FK / Fotoğraflar
Marmaris’te esnaf belediyenin önünde eylem yaptı
Bakan Kurum: Milletimiz emanet olarak verdiği oyla şımaranları, millete parma...
Sivas'ta iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı
Boks Federasyonu Başkanı Suat Hekimoğlu’ndan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a ziy...
İzmir’de bakımdan dönen yolcu treninin bir vagonu raydan çıktı
Yalova’da kaçak tütün operasyonu: 8 gözaltı
Beşiktaş’a İzmir’de coşkulu karşılama
21 kişiye mezar olan Kırçuval Otel davasında dosya bilirkişiye gönderildi
İstanbul- DEM Parti sözcüsü Ayşegül Doğan: Doktorların yaptığı açıklamaya gör...
Hakan Safi: Türkiye’nin ihracatı 10 yıl içinde 2-3 katına çıkar
Firari FETÖ hükümlüsü Yargıtay eski hakimi Köseoğlu, Muğla’da yakalandı
Samsunspor, Alanyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü
Bakan Yardımcısı Gizligider: 36 bin 738 üreticimiz don zararına uğradı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İstanbul- DEM Parti sözcüsü Ayşegül Doğan: Doktorların yaptığı açıklamaya göre durum sta...

Hakan Safi: Türkiye’nin ihracatı 10 yıl içinde 2-3 katına çıkar

Firari FETÖ hükümlüsü Yargıtay eski hakimi Köseoğlu, Muğla’da yakalandı

Samsunspor, Alanyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

Bakan Yardımcısı Gizligider: 36 bin 738 üreticimiz don zararına uğradı

MSB: Pençe-Kilit bölgesinde çok sayıda silah ve malzeme ele geçirildi

Siirt’te motosiklet kazasında hayatını kaybeden astsubay, Bursa’da toprağa verildi

Mevlüt Çavuşoğlu'nun babası toprağa verildi

Gençler Avrupa Bowling Şampiyonası’nda Türkiye’nin hedefi madalyalar kazanmak

İstanbul -Balıkçı Kenan: İmamoğlu 11 tane dükkanımı gasp etti, ettirdi

Adana merkezli 4 ilde organize suç örgütüne operasyon: 109 gözaltı

‘Türkiye e-ticarette kültürel ve jeopolitik avantajlara sahip’

Yön Radyo 30'uncu yılını kutluyor

İtalya Başbakanı Meloni, ABD Başkan Yardımcısı Vance ile Roma'da görüştü

İstanbul- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin'i savunmak, insanlığı, barışı ve adaleti savun...

Japonya'da vahşi hayvanların 'acil durumlarda vurulmasına' izin veren yasa onaylandı

Emine'yi öldüren eşe yardım iddiasıyla 1 gözaltı

İstanbul- Avcılar'da 4 katlı binada yangın çıktı; mahsur kalan işçiyi itfaiye kurtardı

Iğdır - Astronot Atasever: Yüreğinde bu maceranın heyecanını hisseden arkadaşlara ihtiya...

İlkokul öğrencileri, Sultangazi Belediye Başkanı Dursun'u ziyaret etti

Diyarbakır'da son 2 yılda ele geçirilen 20 ton esrar imha edildi (2)