20 yıllık hukuk mücadelesinin ardından ‘Gazilik’ unvanına kavuştu

20 yıllık hukuk mücadelesinin ardından ‘Gazilik’ unvanına kavuştu

20 yıllık hukuk mücadelesinin ardından ‘Gazilik’ unvanına kavuştu

 

Kayseri 1.Komd.Tug. Komutanlığı emrine askerliğini yaparken yaralananması sonrası terhis edilen 40 yaşındaki İbrahim AY 'Gazilik' unvanı almak için 20 yıldır verdiği hukuk mücadelesini kazanarak 'Gazilik' unvanını almaya hak kazandı.

 

Kayseri Zincirlidere 1.Komd.Tugay Komutanlığında askerliğini yaparken yaralanan  sonrası terhis edilen 40 yaşındaki İbrahim Ay, ‘Gazilik’ unvanı almak için 20 yıldır verdiği hukuk mücadelesini kazanarak ‘Gazilik’ unvanını almaya hak kazandı.
2004 yılında Kayseri'de vatani görevini yaparken eğitim esnasında yüksekten düşerek yaralanan şikayetleri ile hastaneye giden Piyade Komando Er İbrahim Ay  doktorların verdiği rapor ile terhis edilerek evine gönderilen İbrahim Ay haklarını öğrenmek için Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Aksaray Şubesi’ne başvuruda bulundu. ‘Gazilik’ unvanını almak için gerekli yerlere müracaat eden Ay’ın başvurusu reddedildi. Avukat Serpil Öztürk’ün desteğiyle hukuk mücadelesini başlatan Ay,  20 yıl süren mücadelenin ardından ‘Gazilik’ unvanını almaya hak kazanan Ay, gazilik haklarının tümünden faydalanabilecek. Gazilik unvanını almanın mutluluğu ve gururunu yaşadığını ifade eden Ay'a Dernek Başkanı D.Mehmet AKBULUT dernek madalyasını takdim etti.
20 yıllık haklarını aldı.
Türkiye Harp Mahlulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Aksaray Şubesi Başkanı D.Mehmet AKBULUT yaptığı açıklamada, İbrahim Ay'ın 20 yıllık hukuk mücadelesi sonrasında gazilik unvanını almaya hak kazandığını söyledi.
Akbulut şöyle devam etti:
Bu dava bir emsal olacak bir karardır. Çünkü askerlik görevini yaparken yaralanan askerlere çoğu durumda vazife malulü gazilik unvanı verilmiyor. Bu anlamda kardeşimiz bugün itibariyle gazi ve bundan sonra gazilik imkanlarının hepsinden yararlanacak.”
Gazilik unvanını kazanan İbrahim  Ay ise, görevi sırasında petlanton sahasında yüksekten düşme sonrası ayağında  yaşadığı rahatsızlık sonrası hastaneye gittiğini söyledi. Ay: “Görev yaparken ayaklarımda rahatsızlık nedeni ile şişme oldu. Daha sonra askeri hastaneye gönderildim. Oradan askerliğe elverişsiz olarak taburcu oldum. İlk etapta reddedildi. Sonrasında Avukat Serpil Öztürk ablamız bize yardımcı oldu ve Mahkemeye başvuruda bulunduk. Sonrasında Gazilik unvanını almaya hak kazandım. Bu bana gurur verdi, mutlu etti” dedi.



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri