250 dönüm arpa tarlası yanarak kül oldu

250 dönüm arpa tarlası yanarak kül oldu

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 | Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri | Aksaray gazete | Aksaray yerel haber | Haber Aksaray

 

Merkeze bağlı Yalnızceviz Köyünde Ramazan Ceylan (44) ve yakınlarına ait 250 dekarlık arpa ekili tarlada bilinmeyen bir nedenden yangın çıktı. Yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede tüm araziye yayılırken üreticiler tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunuldu. İhbar üzerine harekete geçen Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri kısa sürede olay yerine gelerek yangına müdahale etti. 


Üzücü haberi alan Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak’ta yangın mahalline geldi. Üreticilerle görüşerek geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Koçak, “Yalnızceviz Köyümüzde ekinlerde yangın çıktı. Tabi duyumunu aldık ve 0üreticilerimizin yanına geldik. Yaklaşık 250 dönüme yakın bir ekin yandı. Tabi şunu üzülerek belirtiyorum. Özellikle ekinin olduğu sezonda lütfen biraz daha dikkat edelim. Tabi şu an için yangının neden çıktığı belli değil. Kolluk kuvvetlerimiz, jandarmamız, itfaiyemiz şu anda araştırıyorlar. Ama Allah rızası için üreticilerimizin 1 yıl beklediği emeği boşa çıkarmamak için içtiğimiz sigaralara, yangına sebebiyet veren tüm unsurlara dikkat edelim. Şu anda 250 dekara yakın yanan ekinde üreticimizin 1 yıllık emeği, umudu boşa gitti. Buna dikkat edersek çok iyi olur. Bu toprağın içerisinde bir sürü canlı da var. Hem onları, hem de üreticinin umudunu öldürüyoruz. Kıraç bölgesi olduğu için arpa tarlası burası. Arpalarda yanmış durumda. Üreticilerimiz kara kara düşünüyorlar ama hükümetimiz bu tarz üreticilerimize yardım edeceğine biz inanıyoruz” dedi.
250 dekarlık arpası yanarak kül olan üretici Ramazan Ceylan ise, “Ekim ayında ekmiştik burayı. Hasat zamanı gelmişti. Komple 250 dekar yerimiz yandı. Sigaradan mı neden şu an belli değil. Valla devletimize sığınacağız işte. Devletimiz büyük bakalım. Her şeyi buraya bağlıydı. Çoluk çocuğun rızkı gitti. Borcumuzda var bankaya tarım krediye var. Onları nasıl ödeyeceğiz bilmiyorum” ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: dönüm tarlası yanarak
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri