29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajları

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Vali Pekmez Milletvekilleri Aydoğdu, Kaşlı Belediye Başkanı Yazgı, İl Başkanları Altınsoy, Çölkesen, İlçe Başkanları Aktürk, Çıtak, Esnaf Odaları Başkanı Ceylan Cumhuriyet Bayramı Mesajı Yayınladı

 

Vali Aykut Pekmez´in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

         Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ve heyecan ile kutluyoruz. Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Halkımız bugünlere nasıl gelindiğini unutmayarak, milli benliğimize sahip çıkacak, insanlarımızın her bakımdan mutlu olduğu müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Türkiye Cumhuriyetinin temelinin Türk Milli kültürü olduğunu, ?Bir tek şeye muhtacız çalışkan olmak? prensibini daima göz önünde bulundurup çalışarak, Cumhuriyetimizi dünyanın en güçlü, en itibarlı, en önde devletleri arasında bulundurmak vazgeçilmez ilk hedefimizdir. Türkiye Cumhuriyeti geçen 95 yılda gerek uluslararası siyasette çok önemli bir konuma gelmiş, gerekse bu hedefi yakalama sürecinde, ekonomik, sosyal, kültürel, eğitim, sağlık, ulaşım vb. konularda önemli bir kalkınma mesafesi kat etmiş ve halkımızın refahının sağlanması kararlılığı ile dünya devletleri içerisinde hatırı sayılır güçlü bir konuma gelmiştir. 95 yıllık cumhuriyet tarihimiz içinde gerçekleştirilenler, milletimizin kısa bir sürede neleri başarabileceğinin en güzel ispatıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duyguları ve rahmetle anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum

Yazgı; Cumhuriyetimiz, Milletimizin Birliği Ve Bütünlüğü İle Var Olacaktır

          Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşunun 95. yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak, Türkiye Cumhuriyeti´ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle andığını ifade etti.Başkan Yazgı yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi ?Milletimiz, büyük bir mutluluk içinde Türkiye Cumhuriyetinin 95. kuruluş yıldönümünün sevincini ve gururunu yaşıyorTürk milleti birlik ve beraberlik içinde güçlükleri yenmiş ve bugünlere gelinmiştir. Atatürk´ ün bizlere emanet ettiği bu mukaddes vatanı, gelecek nesillere en güzel şekilde teslim etmeliyiz. Bu nedenledir ki Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek Milletimizin birliği ve bütünlüğü ile güçlükleri yenme azmi ile var olacaktır.Bizlere bu ülkeyi emanet eden Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ü, şehit ve gazi olmuş bütün geçmişlerimizi rahmetle anıyor, bu aziz vatanın ilelebet muhafaza edilmesi için gayret gösteren kahraman ordumuza ve fedakâr güvenlik güçlerimize Cenabı Hak´ tan muvaffakiyetler diliyorum.?

Cengiz Aydoğdu; Cumhuriyet, Anadolu´da Yükseltilen Bayrağın Gölgesinde Kuruldu.

           Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Aydoğdu mesajında şunları söyledi.  1923 yılında milletimizin binlerce yıllık devlet geleneğinin milli tasavvurla buluşan son fidanı olan Türkiye Cumhuriyeti´nin 95. yıldönümünün coşkusunu ve heyecanını, en önemlisi de gurur ve iftiharını bugün milletçe idrak ediyoruz.Bu anlamlı günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyetimizin sağlam temelleri atan herkesi, İstiklal Mücadelesi kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

            Milletimizin, maneviyatından ve asli köklerinden aldığı inanç ve güçle tarih sahnesindeki yerini aldığı İstiklal Mücadelesindeki başarımızı nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak, bugün önümüze çıkabilecek engelleri aşmak için yine birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Millet ? devlet bütünlüğü ile mutlu ve müreffeh, manevi ve milli değerlere bağlı insanların bir arada huzur içinde yaşayacağı Türkiye Cumhuriyeti´nde her zorluğun üstesinden geleceğimizin inancı içindeyim.Bu vesile ile Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 95. yıl dönümünde Gazi Paşamızı ve silah arkadaşları ile aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet niyazı ve saygı ile anıyor, milletimizin Cumhuriyetinin ebed ? müddet olması ve azmi ile Türkiye´nin bayramını kutluyorum.

Milletvekili Ramazan Kaşlı, Cumhuriyetin Kuruluşunun 95. yıl dönümü münasebeti dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

         Kaşlı Mesajında şunları söyledi. ´Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılını, büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz. Tarihi şan ve şerefle dolu milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün liderliğinde yürütülen kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkmış ve tüm dünyaya Türk Milleti´nin esaret altında tutulamayacağını bir kez daha göstermiştir. Milletimizin bu onurlu mücadelesi, birçok mazlum millet için de örnek olmuştur.
95 yıl önce çok zor şartlar altında kurulan Cumhuriyetimiz, büyük gelişmeler göstererek, bugün dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmiştir.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün gösterdiği gelişmiş ve kalkınmış bir Türkiye hedefi için birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışmak, daha çok üretmek zorundayız

           Bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kutsal vatan toprakları için canını feda eden Aziz Şehitlerimizi, ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve mutlu yıllar dilerken, tüm Aksaraylı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.´´

Başkan Altınsoy; 95 Yıllık Gurur Asla Unutulmaz                         

           AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Cumhuriyetin, tarihi şan ve şerefle dolu yüce Türk milletinin, yedi düvele karşı göğsünü siper ederek bıraktığı en büyük miras ve vazgeçilmez bir ulusal değer olduğunu belirtti.Tüm ülkede olduğu gibi dirilişin şehri Aksaray´da da kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanı, ilk günkü gibi büyük bir coşku ve heyecan ile kutlandığını aktaran Başkan Altınsoy, ?Her türlü hain düşünce ve emellere rağmen şanlı bir tarihe ve büyük bir medeniyet birikimine sahip olan büyük milletin, özgürlük ve bağımsızlığın simgesi olan Cumhuriyetin kuruluşunun 95´inci yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşku ile kutluyoruz? dedi.Cumhuriyeti´nin, yüce Türk milletinin bin yıllık şanlı tarihinde ulaştığı en parlak ve en muhteşem yönetim biçimi olduğuna dikkat çeken Başkan Altınsoy, ?Çağlara medeniyet mührünü vuran milletimiz, milli mücadele sırasında yaşanan zor şartlara rağmen istiklalinden vazgeçmeyerek nasıl bir var olmak şuuru ortaya koyduysa, zaman boyunca yaşayacağımız her sıkıntılı dönemi de aynı ruh ve inançla aşmaya kararlı olduğunu tüm dünyaya ispatlamıştır.?

        Türkiye´nin istiklal mücadelesini zaferle sonuçlandıran bir millet olduğunu vurgulayan Başkan Altınsoy, ?Milletçe, bu güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasal tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz? diye konuştu.Başkan Altınsoy; ?Cumhuriyetimizin 95´inci yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun kahraman silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz gönül borcu, saygı ve rahmetle anıyorum? açıklamasında bulundu.

 (MHP) Aksaray İl Başkanı Av. Mustafa Çölkesen´in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı.

        ?´Büyük Türk Milletinin şanlı ve onurlu mücadelesinin ürünü olan ve millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet´imizin 95. Yılını kutluyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Türk Milleti´nin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, muasır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir.Cumhuriyet, yanmış, yıkılmış, işgal edilmiş vatan toprakları üzerinde, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Türk milletinin yeniden dirilişinin ifadesidir. Egemenliğin, kayıtsız şartsız millet iradesine teslim edildiği Cumhuriyet; ülkenin her köşesinde eşitlik, özgürlük, barış ve kardeşlik demektir.

        İnsan haklarından adalete, eğitimden sağlık hizmetlerine kadar her alanda demokratik, hukukun üstünlüğüne dayanan ve sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmiş bir Türkiye demektir.Altyapıdan sanayiye, tarımdan hizmet sektörüne, ulaşımdan iletişime kadar her alanda önemli atılımlar gerçekleştirerek, halkının refah seviyesini yükseltmiş bir Türkiye demektir.Türkiye Cumhuriyeti bundan sonra da muasır medeniyet yolunda emin adımlarla yürümeye devam edecek, benimsediği çağdaş ve evrensel değerleri kararlılıkla koruyarak gelişmiş ülkeler arasında hak ettiği yeri alacaktır. Bu yolda en büyük güvencemiz Atatürk´ün Cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençliğidir.Aziz milletimiz, dün olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içinde yaşamaktan asla vazgeçmeyecek, ülkemizi içten ve dıştan kuşatan tehlikeler karşısında dimdik ayakta durmaya devam edecek, bozgunculuk isteyenlerin heveslerini boşa çıkarmayı bilecektir.Cumhuriyetimizin 95. Gurur yılını kutlarken, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canlarını hiçe saymış şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; birlik ve beraberliğin en güzel şekilde yaşandığı Aksaray´lı hemşehrilerimiz başta olmak üzere bütün Türk Milleti´nin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, yarınlarımızın çok daha mutlu ve müreffeh olmasını canı gönülden diliyorum.

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Aktürk; Cumhuriyetimiz 95 Yaşında

            AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıl dönümünün coşku ve kıvançla kutlandığını belirten Aktürk, "En büyük bayramımızda, bu gurur gününde sizleri sevgiyle ve muhabbetle selamlıyor, hepinize en iyi dileklerimi sunuyorum. Cumhuriyetimiz 95 yaşında. Bu anlamlı gün, geçen süre zarfında geldiğimiz seviyeyi değerlendirme, geleceğe dönük hedeflerimizi gözden geçirme imkânını bizlere vermektedir" dedi. Aktürk, Cumhuriyetin, Türk milletinin Büyük Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz mücadelenin, onurlu duruşunun, vatan sevgisinin, egemenliğine sahip çıkma ve bağımsız yaşama iradesinin ortaya çıkardığı bir eser olduğunu belirtti.

            Cumhuriyetimiz bugün her zamankinden daha kuvvetli, her zamankinden daha emin adımlarla ilerliyor; demokrasimiz Cumhuriyetimizin kuruluş ruhuna, kuruluş felsefesine bağlı olarak gelişiyor, güçleniyor. Milletimiz, Cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal ve aziz silah arkadaşlarıyla birlikte tarihte eşine ender rastlanacak bir mücadele vermiş, yurdumuzu işgalcilerden kurtarıp, bu toprakları tekrar vatanımız haline getirmişlerdir.

            Cumhuriyet idaresinde, demokratik yönetim biçimlerinde otokratik zihniyete, baskıya, herhangi bir zümreye imtiyaza yer yoktur; bu ülke, bu Cumhuriyet nasıl hep birlikte kurulmuş ise yine hep birlikte idare edilecek, hep birlikte yüceltilecektir. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları geçmişte olduğu gibi 15 Temmuz´da da bozan aziz milletimiz bundan sonrada Türkiye Cumhuriyeti olarak önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği, evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılın da, hem 2023 hedeflerimize ulaşmış, hem de birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi en üst seviyeye çıkarmış olarak gireceğimize yürekten inanıyorum.Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere, canlarını feda ederek bu vatanı bizlere miras bırakan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle minnetle anıyorum? dedi.

 (MHP) Aksaray Merkez İlçe Başkanı Cavit Çıtak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

          ?Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. Bu anlamlı günde Cumhuriyet´imizin kurucusu büyük Atatürk´ü, O´nun kahraman silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Kurtuluş Savaşı´nda verilen kahramanca mücadelenin ardından ilan edilen Cumhuriyet, milletimiz için yeniden dirilişin simgesidir. O günlerde ecdadımızın ortaya koyduğu birlik, azim ve kararlılık bugün de ülkemizin güçlü bir devlet olarak dünya milletleri arasında her geçen gün yükselmesinin en önemli kaynağıdır. Millet iradesinin yönetime dâhil olduğu önemli bir gün olan 29 Ekim´de Cumhuriyeti her geçen gün ileri taşımanın kıvancını bir kez daha yaşıyoruz. Yarınların daha güçlü, daha huzurlu Türkiye´sini elbirliğiyle inşa edebilmek için bizlere düşen en önemli görev; daha çok çalışmak ve özellikle birlik ve beraberliğimizi korumaktan geçmektedir. Bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize, Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkalım. İstediğimiz; barıştır, birlik ve beraberliktir, bölünmez bütünlüğümüzün muhafazasıdır.

        Bu duygu ve düşüncelerle Kurtuluş Savaşı´nda kadını, erkeği, çocuğuyla gösterilen büyük gayret ve fedakârlıklarla elde ettiğimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, tüm Aksaray´lı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinden Cumhuriyet Mesaj

         Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Ceylan;Gazi Mustafa Kemal önderliğinde azim, inanç ve cesaretin vücut bulduğu destanın sonucunda büyük fedakârlıklar ve ağır bedellerle kurulan Cumhuriyetimizin 95´ inci kuruluş yıl dönümünü gururla kutluyoruz.95 yıl önce şehitlerimizin kanı yüce milletimizin irfanı ve azmiyle Esaret ve dayatmalara rıza göstermeyen yüce Türk milleti, istiklaline ve istikbaline kast eden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşını tarihte benzeri görülmemiş büyük bir kahramanlıkla ve de zaferle taçlandırmış, bu büyük ve anlamlı zaferin ardından 29 Ekim 1923´te Türkiye Cumhuriyeti Kurulmuştur.

         Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ´´Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz´´ sözleriyle işaret ettiği vazife, Esnaf ve Sanatkârlarımızın ve sizlerin omuzlarındadır. Bu vazifeye layık olmak için Esnaf ve Sanatkârlarımızın ve bizlerin üzerine düşen görev, milletimizin ve devletimizin geleceğini ileriye taşıyacak kadar, güçlü Esnaf ve Sanatkâr kesimi olmaktır. Bizler kesim olarak ne kadar güçlü olursak Cumhuriyetimize´ de o kadar güçlü bir şekilde sahip çıkarız.Bu güvenle nice uzun yıllara erişeceğini inandığımız Cumhuriyetimizin 95. Kuruluş Yıl Dönümünü bu duygu ve düşüncelerle kutluyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakarlıklarla mücadele eden tüm gazilerimizi minnetle yad ediyor, bunun uğrunda canlarını veren tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz.Ecdadımızın emanetine sahip çıkan kahraman milletimize ve Esnaf Sanatkârlarımıza şükranlarımızı sunuyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz.

 



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri