Aksaray´da 3 Trafonun bakır kabloları çalındı

Aksaray´da 3 Trafonun bakır kabloları çalındı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Aksaray ili Selime Kasabasında İlker Salun,Yasin Tekiz ve Şinasi Özdemir´e ait,çiftçilerin tarlayı sulamada kullandığı  3 trafoya ait bakır kablolar kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafında çalındı. Kış mevsimini fırsat bilen hırsızlar  trafoları, içindeki yağı ve bakır telleri çalarak, ortadan kayboluyor.

 

Aksaray´da trafolara dadanan hırsızlar  çiftçilerin korkulu rüyası. Aksaray´da ilçelerde ve köylerde yaşanan trafo  hırsızlığı vakalarında  son zamanlarda büyük artış meydana geldi. İlçelerde yaşanan hırsızlık olaylarının başında, tarlalarda bulunan elektrik trafolarının içerisindeki bakır teller ile trofaların soğutulmasında kullanılan yağların çalınması geliyor. Kuyuların elektrik trafolarını,bakır kabloları  ve içindeki yağı çalan hırsızlar yaz kış dinlemiyor. Hırsızlık olayları köylüleri hem mağdur ediyor hem de kooperatfilere ve çiftçilere mali yönden ciddi zararlar veriyor. Köylüler bu duruma kendilerince önlem almaya çalışırken, diğer yandan da hırsızlık suçuna fazla ceza verilmediğinden yakınıyor

3 TRAFONUN BAKIR KABLOLARINI ÇALDILAR ...

Kış mevsimini fırsat bilen trafo hırsızları önceki gün yeniden ortaya çıktı. Selime  kasabasında İlker Salun,Yasin Tekiz ve Şinasi Özdemir´e  ait elektrik trafolarının bakır kabloları kesilerek çalındı.Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. yaşanan hırsızlık olayı vatandaşı çileden çıkarttı. Vatandaşlar yaşanan hırsızlık olaylarının önüne bir türlü geçilemediğini dile getirdi. 

 



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri