300 Koyun Herkese Değil | aksarayhaber68 | aksaray haberleri

300 Koyun Herkese Değil | aksarayhaber68 | aksaray haberleri

Bakandan Üzen Açıklama!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Bolu Valiliği´ni ziyaret etti.Fakıbaba, ?Köye Geri Dönüş Projesi´ kapsamında destek olarak verilecek 300 koyun ve asgari ücret maaşla ilgili sorulan soruya şöyle cevap verdi:?Projeyle birlikte et ithali de önlenecek. Köye geri dönüş desteği olarak verilecek 300 koyun projenin bir başlangıcı. 

Fakıbaba, projeden yararlanacak kişilerin asgari ücretten çok daha yüksek bir gelir elde edebileceklerini ifade ederek şöyle devam etti:

HERKESE BEDAVA KOYUN VERİLMEYECEK

 

Proje kapsamında herkese koyun verileceği gibi bir yanlış anlaşılmanın olduğunu kaydeden Fakıbaba, ?Bu proje herkese bedava koyun verilecek anlamına gelmiyor. Bizim düşüncemiz de ?Herkese koyun verelim´ değil. Merası olacak, barınağı olacak, bu işle iştigal etmiş olacak, kredibilitesi olacak. Herkese vereceğiz diye bir kaide yok. Bizim amacımız anaç hayvan sayısını artırarak, hayvan sürümüzün sayısını artırmaktır. Burada hem büyükbaşta hem de küçükbaşta bunu yapacağız. Bizim amacımız, şu anda 45 milyon olan küçükbaş hayvan sayısını istediğimiz seviyeye getirmek, 16 milyon olan büyükbaş sayımızı da bir seviyeye getirmek. Bunu için de bu işi bilen, yapan, bu işle iştigal eden, ahırı olan kişilere destek vereceğiz? dedi.

 



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri