30 bin metrekarelik alan Bilim Festivali için hazır

30 bin metrekarelik alan Bilim Festivali için hazır

30 bin metrekarelik alan Bilim Festivali için hazır

30 BİN METREKARELİK ALAN BİLİM FESTİVALİ İÇİN HAZIR  

 

BAŞKAN DİNÇER; ‘’TÜM VATANDAŞLARIMIZI FESTİVAL ALANIMIZA BEKLİYORUZ’’
 


 


 


 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan Bilim Festivali için hazırlıklar tamamlandı.  
 


 

Bilim Festivali her yıl olduğu gibi bu yılda Tacin Mahallesinde bulunan Bilim Merkezi arkasındaki Festival alanında yapılacak. Çok sayıda firmanın ve ziyaretçinin katılması beklenen festival için 30 Bin Metrekarelik alanda yapılacak bilimsel etkinlikler, bilim gösterileri, yarışmalar, simülatörler için gerekli alanlar festival alanında oluşturuluyor. Ayrıca Doğa ve tarım, robotik ve kodlama, teknoloji ve tasarım, uzay ve havacılık , Arkeolojik Kazı, 3B yazıcı etkinlik alanları, parfüm yapım atölyesi, astronomi gözlemleri, elektronik atölyeleri gibi uygulamalarında yapılacağı alanların hazırlıkları da yapıldı.  
 


 

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNİN ÜRÜNLERİ FESTİVAL ALANINDA YERLERİNİ ALDI  
 

 
 

Bilimin, teknolojinin ve sanatın buluştuğu festivalde yerli ve milli üretim firmalarının yanı sıra ileri teknolojik otonom araçlar, Savunma Sanayi envanterlerinde olan yerli ve milli ürünler sergilenecek. Birbirinden farklı alan etkinliklerinin yapılacağı Festival alanında hummalı bir çalışma yapıldı. Bilim severleri; yüksek teknoloji ile buluşturacak olan festivalde TÜBİTAK, Milli Savunma Bakanlığı, THY Tecnic, Aspilsan, Roketsan, Havelsan ve Tusaş gibi firmalarda alandaki yerlerini aldı.  
 


 

Tüm vatandaşları festivale davet eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer festivale ilişkin yaptığı açıklamalarda bulunan şu ifadeleri kullandı; ‘’ Şehrimizde bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğiz Bilim Festivalimiz geleneksel hale gelerek artık şehrimizle özdeşleşen bir etkinlik haline geldi. Her yıl ülke gündeminde yer aldığımız festivalimizi bu yıl inşallah dolu dolu geçirmeyi planlıyoruz. Ülkemizde ve dünyada gelişen teknolojileri şehrimizde tanıtacağımız, gençlerimizin ufkunu açacağımız Bilim Festivalimizi Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücü olarak görüyoruz. Şehrimizde adeta bilim bayramı olarak yaşanacak festival alanına tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.’’ Dedi.
 



Anahtar Kelimeler: metrekarelik Bilim Festivali hazır
Salı 30.9 ° / 17.9 °
Çarşamba 31.4 ° / 15.5 °
Perşembe 33.7 ° / 18.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri