36 Genç Hekim Mezuniyet Sevinci Yaşadı

36 Genç Hekim Mezuniyet Sevinci Yaşadı

36 Genç Hekim Mezuniyet Sevinci Yaşadı

36 GENÇ HEKİM MEZUNİYET SEVİNCİ YAŞADI
 
 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesinde ikinci dönem mezunlar için tören düzenlendi. 36 genç hekim yemin ederek mesleğe ilk adımı attı. Mezuniyet sevinci, morfoloji binasının yapımının kısa süre içinde başlayacağı haberiyle ikiye katlandı.  
 


 

Morfoloji Binasının İki Buçuk Yıl İçinde Tamamlanması Bekleniyor -  
 


 

Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, törende yaptığı açıklamada, uzunca bir süredir bekledikleri müjdeli haberin kısa süre önce geldiğini belirtti. 2021 yılında morfoloji binasının yapımına başlandığını ancak inşaat çalışmalarının ilerleyemediğini ifade eden ASÜ Rektörü, yaptıkları girişimlerin ardından ihale sürecinin tamamlandığını belirtti. Sözleşmenin imzalandığını da kaydeden Arıbaş, “İnşallah yaklaşık iki buçuk yıl içinde bina tamamlanacak. Toplam 12 bin 500 metrekare büyüklüğünde tasarlanacak olan bina, eğitim-öğretime çok ciddi katkılar sağlayacak. Bu noktada emek veren herkese ve özellikle Genel Sekreterimiz Sayın Ahmet Bülbül’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.  
 


 

 “Ailelerimizin Emanetlerini Bugün Birer Hekim Olarak Uğurluyoruz” -  
 


 

Rektör Alpay Arıbaş, konuşmasının devamında akademisyenlere, öğrenci velilerine ve öğrencilere seslendi. Öğrencilerin eğitim aldığı altı yıllık süreçte akademisyenlerin çok büyük bir emekle çalıştıklarını ve tecrübelerini paylaştıklarını ileten Prof. Arıbaş, “Öğrencilerimize mesleki ve insani değerlerimizi, bu mesleğin olmazsa olmaz etik kurallarını bizzat yaşayarak, yaşatarak, anlatarak, göstererek öğrettiniz. Tüm bu çabalarınızdan dolayı hepinize şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca kıymetli ailelerimiz de her an çocuklarının yanında oldular. Onların bizlere altı yıl önce verdikleri emanetleri bugün hekim olarak uğurluyoruz. Genç hekimlerimizin bugünlerinin mimarları aileleridir” diye konuştu.  
 


 

 Arıbaş, Gençlere, Metaneti ve Merhameti Yitirmemeyi Tavsiye Etti -  
 


 

Yeni mezun öğrencilere “Genç meslektaşlarım” diye seslenen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, öğrenciler, insanlık tarihiyle yaşıt bir mesleğin mensubu olduklarını anımsattı. Hekimliğin çok zor, çok yorucu, çok kutsal ve usta-çırak ilişkisiyle ilerleyen bir meslek olduğuna vurgu yapan Arıbaş, “Sizler hikmet sahibi sanatkârlarsınız. O yüzden sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Fakat bu meslek çileli bir meslektir. Büyük zorluklarla karşılaşacaksınız, sizleri müteessir edecek olaylar yaşayacaksınız, yüreğiniz yanacak, üzüleceksiniz, gözyaşı dökeceksiniz. Fakat unutmayın; hastaların da hasta yakınlarının da umudu sizlersiniz. Metanetinizi de merhametinizi de yitirmeyin!” dedi.  
 


 

 “Her Şeyi Bildiğini Sanmak En Büyük Tehlikedir, Kendinizi Yenileyin” -  
 


 

Genç hekimlere çalışma ve kendini yenilemeyi bırakmama tavsiyesini de ileten Prof. Arıbaş, şöyle devam etti: “Her şeyi bildiğini sanmak en büyük tehlikedir. Kendinizi her zaman yenilemek zorundasınız. Sürekli okuyun, araştırın, yenilenin, bilgilerinizi olabildiğince arttırın… Koruyucu hekimliği asla ihmal etmeyin. Bir Çin atasözü, ‘Hastalıkları tedavi etmek için ortaya çıkmalarını beklemek, susayıncaya kadar kuyu kazmaya başlamamaya benzer’ der. O yüzden koruyucu hekimliğe çok özen gösterin. Sizler topluma rol modelsiniz. Hayatınızda ve tavırlarınızda belli bir ölçü içinde olmanız gerekiyor. Aldığınız güzel eğitimi birikimlerinizle daha da geliştireceğinize inancımız tamdır.”  
 


 

Dekan Gölgeler: Sizler Her Zaman ASÜ Tıp Fakültesinin Bir Evladısınız 
 


 

Törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Servet Gölgeler de kısa bir açıklama yaptı. Hekimliğin sadece akademik bir eğitimle ve donanımla değil, aynı zamanda insanı anlama çabasıyla da ilgili olduğunu kaydeden Prof. Gölgeler, insanın bir MR yahut laboratuvar tahlili ile anlaşılamayacağına dikkat çekti. İnsan doğasını anlama, empati kurma, iletişim becerilerini kullanma gibi süreçlerin önemine temas eden Dekan Gölgeler, “Sizler her zaman ASÜ Tıp Fakültesinin bir üyesi, bir evladı olarak kalacaksınız ve aramızdaki güçlü bağ daha da güçlenecek. Ailelerinize ve akademisyenlerimize sizleri yetiştirdikleri için şükranlarımızı sunuyor, sizlere de başarılar diliyoruz” dedi.  
 


 

Törende dönem birincisi öğrenci Cansu Ayça Demirkıran ile geçen dönem birincisi Dr. Esra Sert de birer konuşma gerçekleştirdi. Dereceye giren öğrencilere plaket, belge ve hediyelerinin takdim edilmesinin ardından tüm öğrenciler sahneye geldi ve akademisyenlerin elinden mezuniyet belgelerini aldı. Yemin eden genç hekimler, günü kep atarak kutladı.  
 



Anahtar Kelimeler: Hekim Mezuniyet Sevinci Yaşadı
Pazartesi 28.2 ° / 14.1 °
Salı 29.9 ° / 16.1 °
Çarşamba 33.7 ° / 18.2 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri