3. Tarım ve Orman Şurası toplandı

3. Tarım ve Orman Şurası toplandı

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Tarım ve Orman Bakanlığınca düzenlenen "3. Türkiye Tarım Orman Şurası" kapanış programında katılımcılara hitap etti.

Düzenlenen programa Aksaray Valisi Ali Mantı beraberinde Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer,İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ve Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak katılım sağladılar.

Şura'nın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Erdoğan, 15 yıl aradan sonra "ortak akıl buluşması" temasıyla düzenlenen şura boyunca Türk tarımı ve ormancılığı ile ilgili son derece verimli, kapsamlı tartışmalar yapıldığını, sektörün tüm paydaşlarının görüşlerini, eleştirilerini ve geleceğe dair önerilerini özgür bir şekilde ifade imkanı bulduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, şuradaki 21 ayrı çalışma grubunda bitkisel üretimden hayvan sağlığına, desteklemeden gıda güvenliğine, orman hukukundan balıkçılık ürünlerine, tarımda teknolojik dönüşüme kadar çok geniş bir yelpazede kısa, orta ve uzun vadeli stratejilerin belirlendiğini dile getirdi. 

Program  ile İlgili Açıklama Yapan Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak;
“Tarımda gelecek 25 yılın yol haritasının belirlenmesi hedeflenen 3’üncü Tarım ve Orman Şurası’nda sonuçlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. İlki 1999 yılında, ikincisi 2004 yılında gerçekleştirilen Tarım Şurası, 15 yıl aradan sonra yeniden gerçekleştirildi. Hatırlanacağı üzere 17 Mayıs 2019’da Resmi Gazetede ‘Tarım Şurası Yönetmeliği’ yayınlanarak ilk adım atıldı. Şura kapsamında 21 farklı çalışma grubu oluşturuldu. 81 ilde, 7 bin sektör paydaşıyla bir araya gelindi ve 200’ü aşkın toplantı gerçekleştirildi. Şura için oluşturulan "Görüşünü Bildir" platformuna bugüne kadar 7 bin civarında telefon, e-posta ve mektup ile web sayfasından 23 bini aşkın görüş sunuldu. Biraz aceleyle Eylül ayında toplanacağı açıklanan Tarım Şurası’nın tarihi daha sonra Ekim ayına sarktı. En sonunda da Kasım ayına kaldı.18-21 Kasım tarihleri arasında Ankara’daki Şura toplantısının ardından 21 Kasım’da Tarım Şurası Sonuç Bildirgesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Beştepe’de açıklandı.” dedi
Başkan Koçak sonuçların Özetle şu şekilde açıklandığını belirtti
Bilgi sistemine dayalı tarımsal arazi kullanım planları hazırlanacak,Atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması için arazi bankacılığı ve birlikte üretim gibi alternatif modelleri devreye alınacak miras mevzuatını geliştirilerek tarım arazilerinin bölünmesi sorununa kalıcı çözüm getirilecek, küçük ve büyükbaş hayvancılıkta yerli muhafazasına ve ıslahına yönelik çalışmalara ağırlık verilecek ,Tohumdan sofraya üretim zincirinde çok daha etkin bir izleme ve denetim sistemi kurulacak ülkemiz su kaynaklarının verimli yönetilebilmesi amacıyla su kanunu çıkacak, sözleşmeli üretim ve hayvancılık modellerini yaygınlaştırılacak,çiftçilerimizi desteklemek ve onlara yol göstermek amacıyla mesleki eğitim kurumları açılacak.
Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak Şuranın ülkemiz tarım ve hayvancılığına hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

 



Anahtar Kelimeler: . Tarım Orman Şurası toplandı
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri