3.Aksaray Bilim Festivali'nin açılışı yapıldı

3.Aksaray Bilim Festivali

3.Aksaray Bilim Festivali'nin açılışı yapıldı

3. AKSARAY BİLİM FESTİVALİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI

 

BAŞKAN DİNÇER: ‘’FESTİVALİMİZİN BU YILDA BÖLGESEL ETKİ UYANDIRMASINI BEKLİYORUZ’’
 


 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından geleneksel hale getirilen Aksaray Bilim Festivali bu yılda kapılarını bilim severlere açtı.  
 


 

Aksaray Bilim Merkezi arkasında bulunan 40 Bin Metrekarelik festival alanında yapılan açılış törenine Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ile birlikte Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Ömer Kökçam, İlçe belediye Başkanları, Kaymakamlar, Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Muammer Gür, Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Öztürk,  Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız,  Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, ticaret ve sanayi odası başkanı Ahmet Koçaş, meclis üyeleri, muhtarlar, kamu kurum ve kuruluşlarının idari ve mülki amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  
 


 

Sabahın erken saatlerinden itibaren dolmaya başlayan alanda festivalin açılışı istiklal marşı ve saygı duruşu ile başladı. Açılışa katılan misafirleri selamlamak üzere kürsüye çıkan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer misafirlerine yönelik yaptığı konuşmada festivalin program akışına yönelik bilgiler verdi. Başkan Dinçer selamlama konuşmalarında şu ifadeleri kullandı: ‘’ Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Bilim Festivalimize katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.  
 


 

Sayın Başkan Yardımcımız Tübitak’ın çalışmalarını teferruatlıca anlattılar. Bilim Merkezimizi kurduğumuzda buranın nasıl faydalı olacağını düşünerek arayış içerisinde olduk. Böyle bir organizasyonu başlattık. Bilim Festivali gerçekleştiren 3 Belediyeden bir tanesi olduk.  Türkiye'nin Tübitak destekli büyük ölçekli bilim merkezi olan Aksaray bilim merkezimizden Festivalimizin yürütücü kurumu olan TÜBİTAK'tan destekler almaktayız. Bundan dolayı TÜBİTAK’a teşekkür ediyorum.  
 


 

Geleneksel hale getirdiğimiz bu festivalimiz ülkemizde geliştirilen teknolojilerin, üretilen ürünlerin ve bilimsel çalışmaların Aksaray’ımızda tanıtılması ve sergilenmesi adına çok çok önemli bir organizasyon.  
 


 

Geçtiğimiz yıllarda düzenlediğimiz festivalimiz bölgesel anlamda yankı uyandırmıştı.  Aksaray’ımız Orta Anadolu’nun gelişen trendi içerisinde büyüyen şehirlerinden bir tanesi.

Konumu itibarıyla büyükşehirlerle çevrili. Bu festivalimizde hem şehrimizde yaşayan hem de bölgemizden gelen misafirlerimize Cumhurbaşkanımızın destekleri ile ülkemizde hayata geçirilen yerli ve milli teknoloji ürünlerimizin tanıtımını sağlayacağız.  

 

40 Bin Metrekarelik festival alanımızda 3 gün boyunca 200 çadır ve 120 kurum, üniversite ve firmanın katılımı yerli ve milli son teknoloji ile üretilen ürünleri tanıyacağız. 80 bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlik düzenleyeceğiz. Ayrıca festival alanımızda bulunan 5 Bin metrekarelik kapalı alandaki ve standımızda sürekli olarak bilim gösterileri, yarışmalar, Doğa ve tarım, robotik ve kodlama, teknoloji ve tasarım, uzay ve havacılık , Arkeolojik Kazı, 3B yazıcı etkinlikleri, astronomi gözlemleri ve elektronik atölyeleri gibi alanlarda yapılacak faaliyetlerle dolu dolu bir festival geçirmeyi planladık.  
 


 

Festivalimizin açılışında bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum dolu dolu bir festival olmasını diliyorum.’’ Dedi.  
 


 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in ardından kürsüye çıkan TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanı Ömer Kökçam ise TÜBİTAK olarak yaptıkları çalışmalardan bilgi verdi. Başkan Yardımcısı Kökçam, Aksaray da atılan bu adımların gelecek yıllarda dünya ile yarışır hale gelecek gençlerle görüleceğini belirtti. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’i düzenlediği festivalden dolayı tebrik eden Başkan Yardımcısı Kökçam, Savunma sanayi alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.  
 


 

Sözlerine Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’i tebrik ederek başlayan Milletvekili Hüseyin Altınsoy da ülke genelinde yapılan milli savunma alanındaki çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Milletvekili Hüseyin Altınsoy’un ardından kürsüye çıkan Cengiz Aydoğdu ise Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in zamanın ruhunu yakaladığını söyledi. Belediye Başkanını tebrik eden Milletvekili Aydoğdu dünyada bir bilim devriminin yaşandığının vurgusunu yaptı. Bilimin süreçleri hakkında bilgiler veren Aydoğdu festivale katılımın fazla olması temennilerinde bulundu.  
 


 

Aksaray Bilim Merkezinin 5 yıldır aktif bir şekilde faaliyetler yürüttüğünü belirten Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise konuşmalarında Milli eğitim müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen bilimsel etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Aksaray Belediyesi’nin de yaptığı çalışmalarla Aksaray’ın tarımda sanayide olduğu gibi Bilimde ve teknolojide de bunu yakalayacaklarını belirten Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu haftasonu yapılacak sınavlarda öğrencilere başarılar diledi.  
 


 

Yapılan protokol konuşmlarının ardından dualarla kurdele kesme töreni yapıldı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer kurdele töreninin ardından misafirlerini festival alanında bulunan stantları gezdirdi. Festival alanında bulunan 200 çadırda yapılacak Bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler hakkında bilgi alan protokol üyeleri etkinliklere de katılım sağladı. İlk günden yoğun ilgi gören festival 3 gün boyunca misafirlerini ağırlayacak. 
 



Salı 30.9 ° / 17.9 °
Çarşamba 31.4 ° / 15.5 °
Perşembe 33.7 ° / 18.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri