35.3° / 20.5°

3’üncü Lig futbolcularından, Gençlik ve Spor Bakanlığı önünde basın açıklaması

3’üncü Lig futbolcularından, Gençlik ve Spor Bakanlığı önünde basın açıklaması

3’üncü Lig futbolcularından, Gençlik ve Spor Bakanlığı önünde basın açıklaması
Tarih: 14.07.2025 16:34 Güncelleme: 14.07.2025 16:34

Ercan ATA - Mikail KARAMAN - Ali Oğulcan ARSLAN / ANKARA,(DHA)- TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF), mayıs ayında 3’üncü Lig kulüplerinin, 2025-2026 sezon kadrolarında 2000 ve öncesi doğumlu oyuncu bulundurma sayısını 5 futbolcu ile sınırlandırdı. Karardan sonra takımlarından gönderilen futbolcular, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) önünde toplanarak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu, geçtiğimiz mayıs ayında 2025-2026 sezonundan itibaren profesyonel 3’üncü Lig kulüplerine 31 Aralık 2000 ve öncesinde doğmuş olan en fazla 5 futbolcu için lisans çıkarabilme şartı getirdi. Bu düzenleme ile birlikte 3’üncü ligde 25 yaş üstü futbolcuların çoğu boşta kaldı. Boşta kalan futbolcular kararın geri alınması talebini TFF’ye iletti fakat herhangi bir karşılık bulamadı. Yaklaşık 100 kadar futbolcu TFF tarafından alınan karara yönelik Gençlik ve Spor Bakanlığı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Futbolcular adına konuşan Yasin Palaz, 20 yıldır profesyonel futbolcu olduğunu belirterek, “En gencinden en yaşlısına kadar arkadaşlarımı temsilen buradayım. Onlara doğru bir şekilde abilik, öncülük etmeye çalışan biriyim. Hiçbir profesyonel futbolcuyla, herhangi bir teknik direktörle, buna benzer derneklerle hiçbir fikir alışverişinde bulunmadan 2000 doğum ve öncesi 25 yaş üzeri oyunculara 5 gibi bir sınırlama getirildi. Bu dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan, öncesinde de bizde 2012 yılında uygulanan, hiçbir şekilde karşılık görmeyip tamamen ortadan kaldırılan bir kural. Ne hikmetse seneler sonra tekrardan böyle bir kural getirmek istendi. Bu kararı kabul edemeyiz” diye konuştu.

‘TELEVİZYONDA ALKIŞLADIĞIMIZ OYUNCULAR 40 YAŞINDA’

Kuralın genç sporcuların desteklenmesi noktasında getirildiğini kaydeden Palaz, “Bu gençleri desteklerken Süper Lig, 1’inci Lig ve 2’nci Lig hiçbir şekilde bu işin içine katmayıp liglerin en alt profesyonel seviyesi olan 3’üncü Lig’den başlamaları zaten bunun çok da bir mantık içermediğini gösteriyor. Süper Lig’de 14 tane yabancı oynatıp, , 1’inci Lig’de 8 yabancı bulundurup, 2’nci Lig’de herhangi bir kural koyulmadığı noktada, 3’üncü Lig’de 25 yaş ve üzeri oyuncuların bu işin dışına itilmesini ne buradaki insanlar ne de buraya gelemeyen insanlar kabul etmiyor. Futbolun yaşı olmaz. Televizyonda alkışladığımız oyuncular 40 yaşında. Bunları bu kadar alkışlarken Türk futbolunun içerisine herhangi bir yaşla alakalı kontenjan istemiyoruz. Bununla alakalı bir değişiklik istemiyoruz. Bir sınırlama istemiyoruz. Dünyanın futbol ülkelerine örnek alıp burada dünyada uygulanmayan şeyleri, kendi ülkemizde Türk sporculara uygulanmasını istemiyoruz” dedi.

‘KAPI KAPI GEZMEKTEN RAHATSIZLIK VE ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ’

Daha önce 500 kişiye yakın bir ekiple TFF’ye gittiklerini belirten Palaz, “Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yine Başkan Vekili Sayın Odyakmaz ile görüştük. Biz bu kadar derdimizi anlattığımız noktada, bu kadar ricacı olduğumuz noktada, bu kadar saygılı davrandığımız noktada, günün sonunda geldiğimiz yer yine Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı, Türk bayrağının altında olan Türk sporcularının geldiği Spor Bakanlığı. Biz artık kapı kapı gezmekten, insanların elinden alınan haklarının bu kadar ayan beyan alınmasından fazlasıyla rahatsızlık ve üzüntü duyuyoruz. Bunun en kısa sürede değiştirilip, revize edilip, herkesin mutlu olacağı şekilde normal haline dönmesini istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

FOTOĞRAFLI

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Yasin Palaz’ın açıklamaları

-Detay görüntü

  • BIST 100

    10358,5%0,26
  • DOLAR

    40,18% 0,09
  • EURO

    46,90% -0,21
  • GRAM ALTIN

    4338,18% 0,08
  • Ç. ALTIN

    6900,45% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Bursa'da otomobil şarampole düştü; sürücü kazayı yaralanmadan atlattı
Bakan Işıkhan, 15 Temmuz şehidi Yakup Kozan'ın ailesini ziyaret etti
Al Nassr'da Jorge Jesus dönemi
Özel bakım merkezinde yangın: 6 kişi dumandan etkilendi
AK Parti'den '15 Temmuz' paylaşımı
Bahçeli: 15 Temmuz, milli diriliş destanı, işgal ve ihanete karşı milletin kı...
Ordu’da cadde üzerinde silahlı saldırı: 3 kişi yaralandı
Kocaeli’de iki otomobil ve TIR çarpıştı; 5 ölü, 1 yaralı (2)
Fenerbahçe, Portekiz kampındaki ilk antrenmanını yaptı
İzmir’de korkutan yangın havadan görüntülendi
İstanbul - Pendik’te seyir halindeki otomobil alev alev yandı
Konya'da orman yangını (2)
Tarım arazisinde çıkan yangın 3 saatte kontrol altına alındı
Odunlukta çıkan yangında 2 itfaiye eri ve 1 hamile kadın dumandan etkilendi
Dışişleri'nden Suriye'nin güneyindeki şiddet olaylarına ilişkin açıklama

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İstanbul - Pendik’te seyir halindeki otomobil alev alev yandı

Konya'da orman yangını (2)

Tarım arazisinde çıkan yangın 3 saatte kontrol altına alındı

Odunlukta çıkan yangında 2 itfaiye eri ve 1 hamile kadın dumandan etkilendi

Dışişleri'nden Suriye'nin güneyindeki şiddet olaylarına ilişkin açıklama

İçişlerinden, 15 Temmuz etkinliklerinde 'Atatürk fotoğrafı’ kullanımıyla ilgili açıklama

Kartalkaya'da 78 kişinin öldüğü otel yangınına ilişkin davanın duruşmasında 8'inci gün (...

Tekirdağ'da anız yangını; 1 itfaiye eri yaralandı

Karabük'te yaban hayatı fotokapana yansıdı

İstanbul - İBB Meclisi Temmuz ayı 1'inci oturumu gerçekleştirildi

Denizde dalgalara kapılarak boğuldu

Sivas'ta iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Kurumuş ağaç elektrik tellerinin üzerine devrildi, ormanda yangın çıktı

Kurumuş ağaç elektrik tellerinin üzerine devrildi, ormanda yangın çıktı / Ek fotoğraflar

Ticari taksi ile motosiklet çarpıştı: Karı-koca hayatını kaybetti

CHP'li Yücel: Ülkemizde konuşulması sakıncalı tek bir konu kalmıştır, o da geçim sıkıntı...

Konya'da orman yangını / Ek fotoğraflar

İzmir'de işten çıkarılanların eylemi 6'ncı gününde; meclis önünde arbede çıktı

İstanbul- Pendik'te 4 katlı binanın çatısı alev alev yandı

Edirne’deki dört sınır kapısında, tüm zamanların yolcu ve araç giriş rekoru kırıldı

İstanbul- Sarıyer’de çöp tutuşturulurken çıkan yangın ormanlık alana sıçradı