4 yaşındaki çocuğu tüfekle vurarak yaralayan maganda yakalandı

4 yaşındaki çocuğu tüfekle vurarak yaralayan maganda  yakalandı

4 yaşındaki çocuğu tüfekle vurarak yaralayan maganda yakalandı

Aksaray'da husumetli olduğu aileye tüfekle ateş açarak saldıran ve  araç içerisindeki 4 yaşındaki çocuğu tüfekle vurarak yaralayan maganda polis ekiplerinin operasyonuyla yakalandı. Kanlar içindeki çocuğun anne ve babasının feryatları yürekleri dağlarken, 3 günlük tedavisinin ardından durumu iyileşen 4 yaşındaki Ramazan D., “Tüfekle babamları kovaladı, babamları bıraktı, benim yanıma geldi vurdu” dedi.
Olay, 5 Aralık tarihinde Pınar Mahallesi Selçuk Bulvarı üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Kenan Dokuyucu (28) 68 FF 869 plakalı Renault marka otomobili ile bulvar üzerinde bulunan postaneye fatura yatırmak için durdu. Eşi Goncagül Dokuyucu (25) ve 4 yaşındaki oğlu Ramazan Dokuyucu’yu araçta bırakarak postaneye giden Kenan Dokuyucu, burada sıra beklediği esnada 15 yıl önce kız kaçırma meselesi yüzünden husumetli olduğu Mevlaverdi E. (26) ile karşılaştı. Kenan Dokuyucu ile Mevla Verdi E. burada tartışmaya başlarken, tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Mevlaverdi E. olay yerine geldiği 68 ABK 970 aracındaki pompalı av tüfeğini alarak Kenan Dokuyucu’nun üzerine ateş açtı. Kenan Dokuyucu vurulmamak için kaçarken, silah seslerini duyarak araçtan inen Goncagül Dokuyucu’yu hedef alan Mevlaverdi E. Goncagül Dokuyucu’yu da vuramayınca araçta bulunan 4 yaşındaki Ramazan Dokuyucu’ya ateş açtı. Tüfekle açılan ateş sonucu delik deşik olan araçta bulunan Ramazan Dokuyucu kafasına isabet eden saçmalarla yaralandı. 

Anne ve babanın feryatları yürekleri burktu
Oğlunun yaralandığını fark eden anne Goncagül Dokuyucu, kanlar içindeki çocuğunu kucağına alarak dışarıya çıkardı. Kucağına aldığı çocuğun yarasına tampon uygulayan annenin "Ambulans" feryatları ve Baba Kenan Dokuyucu’nun ise “Ramazan” diye dövünerek ağıtlar yakması yürekleri parçaladı. Ağır yaralanan küçük çocuk, ambulansın olay yerine ulaşmasıyla Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. 

“Tüfekle babamları kovaladı, babamları bıraktı geldi beni vurdu”
Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi süren 4 yaşındaki Ramazan Dokuyucu’nun ise sağlık durumu iyi. 3 günlük tedavinin ardından kendine gelen Ramazan Dokuyucu hayati tehlikeyi atlatırken, şimdi annesi ve babası ile hastaneden taburcu olacağı günü bekliyor. Hastanede yaşadığı olayı anlatan 4 yaşındaki Ramazan, “Abi, tüfekle babamları kovaladı, babamları bıraktı, benim yanıma geldi vurdu. Tüfekle vurdu” dedi.

“Silahla peşimize düştüler, bizi vuramadılar, çocuğuma kurşun sıktılar”
Yaşadığı olayı anlatan Ramazan Dokuyucu’nun babası Kenan Dokuyucu, “Biz eşim, kardeşim, oğlumla beraber PTT’ye elektrik parası yatırmaya gitmiştik. Orada husumetli olduğumuz kişiler denk geldi. Bize hakaret, laf söz ettiler sanki önceden planlanmış gibi. Ansızın işte kardeşine telefon açarak geldiler. Silahla peşimize düştüler. Eşime ateş ettiler, vuramadılar. Ondan sonra da aracın içinde duran 4 yaşındaki çocuğuma kurşun sıktılar. Buna da kız kardeşi, eniştesi yardım ve yataklık yapıyor, anası da babası da. Hala tutuklanamadı. Şu anda o serbest gezdiği yerde benim çocuğum can savaşı veriyor” diye konuştu.

“15 yıl önce kız kardeşimi kaçırdılar, onun husumeti var”
Baba Kenan Dokuyucu, karşı tarafla 15 yıllık husumetlerinin olduğunu belirterek, “Bu çok uzun zamandan beri olan bir husumetti aramızdaki. 14-15 yıllık mevzuydu. Aynı 15 sene önce de 14 yaşındaki kız kardeşimizi kaçırmışlardı. Devlet kanalıyla geri ellerinden aldıydık. Ondan beri kin güderler bize. Ben kendim hurdacılık yaparım. Aracımla gelip evime çıkarken, ekmek almak için markete durduğumda aracımın önünü kasten kestiler. Baba oğul beni darp ettiler. Arabadan inmeme bile fırsat vermediler. Bunun hakkında da suç duyurusunda bulundum karakola, adliyeye. Ama hiçbir sonuç çıkmadı. Şu anda burada yatan benim çocuğum. Belki yarın bir gün bir başkasının çocuğu daha olabilir. Benim tek isteğim, Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Adalet Bakanımızdan bir daha böyle olayların yaşanmaması. Böyle magandalar dışarda gezdikleri sürece bir başkasının canı daha yanmasın. Bu seferde adaletin bizden yana olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Çocuğu vura maganda operasyonla yakalandı
Çocuğu vurduktan sonra olay yerinden kaçarak kayıplara karışan maganda Mevlaverdi E.’nin yakalanması için çalışmalar başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri dün gece şüphelinin saklanmak için kaldığı evi tespit etti. Kurtuluş Mahallesi 3892 Sokak No: 26 sayılı ikamete yönelik operasyon düzenleyen ekipler şüpheliyi olayı gerçekleştirdiği suç aleti tüfekle birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Gece yarısı İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine getirilen magandanın ifadesi alınırken, bugün emniyetteki işlemlerinin ardından Aksaray Adliyesine sevk edildi. Soruşturma sürüyor.

“Çocuğu vurduğum için pişmanım”
Adliye önce sağlık kontrolünden geçirilmek için Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine getirilen Mevlaverdi E. burada niyetinin kötü olmadığını belirterek, “Çocuğun arabada olduğunu bilmiyordum. Bilsem sıkar mıyım küçücük çocuğa. Vurmak istesem Kenan’ı vururdum. Arabadan indiğinde Selçuk ile Kenan’ı indirirdim. Çocuğu görmedim. Pişmanım, çocuk için pişmanım. Çocuğun olduğunu bilmiyordum. Arabayı boş sandım. Niyetim kötü olsaydı onlar iner inmez Kenan ile Selçuk’u yatırırdım. Niyetim kötü değildi, mala zarar vermekti niyetim” şeklinde konuştu.



Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri