4.Yöresel Aksaray yemekleri yarışması başlıyor

4.Yöresel Aksaray yemekleri yarışması başlıyor

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68

4. YÖRESEL AKSARAY YEMEKLERİ YARIŞMASI BAŞLIYOR
 
15-22 Nisan 2018 tarihleri arasında kutlanacak Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilimizin yemek kültürünü tanıtmak amacıyla ?Yöresel Aksaray Yemekleri Yarışması? düzenleniyor.
 
Yöresel Aksaray Yemekleri Yarışmasına katılacak yarışmacılar 02-13 Nisan 2018 tarihleri arasında başvuru formu ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´ne müracaat edecekler.
 
Konu ile ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa DOĞAN, ilimizin yemek kültürünü tanıtmak amacıyla Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesince bu yıl 4.´sü yapılacak olan ?Yöresel Ev Yemekleri ve Yöresel Tatlılar Yarışması´nın 17 Nisan 2018 Salı günü saat 13.30´da Aksaray Kültür Evi Bahçesinde gerçekleştirileceğini belirterek, yarışmada dereceye giren ilk 3 kişiye iki ayrı kategoride çeşitli ödüllerin verileceğini ifade etti. 
Doğan, ?İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak ilimizin her türlü kültür ve turizm değerini ortaya çıkarmak, asırlar boyunca oluşturulmuş kültürel mirasımızı gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla çok yönlü bir gayretin içerisindeyiz. Bu çerçevede ilimizin gelenek ve göreneklerini, türkülerini, yemeklerini, tarihi şahsiyetlerini ve daha pek çok değerini gün yüzüne çıkararak kayıt altına almayı amaçlamaktayız. Haddizatında kültürel konular içerisinde en mühim sahalardan biri olan yemeklerimiz üzerinde de çalışmalar yapmaktayız. Bu vesile ile her yıl yaptığımız Yöresel Yemek Yarışmasının bu yıl 4.´sünü planlamaktayız. Bu yarışmalar da elde edilen verilerle iyi bir arşiv oluşturmuş olacağız.? Dedi.


Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri