15.8° / 7.2°

"6. Çobanlar Yarışıyor" bilgi yarışması düzenlendi | aksaray haberleri

Yarışmada sorulara doğru yanıtlar vererek birinci olan Rahim Aydın´a 5 bin, ikinci Merve Altan´a 3 bin, üçüncü Emin Baydilli´ye ise 2 bin lira ödül verildi

Tarih: 07.03.2018 00:02
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından bu yıl 6. Düzenlenen Çobanlar Yarışıyor Bilgi yarışması Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu´nda düzenlendi.
Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Canbulut, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin ve çiftçilerin izlediği yarışmada çiftçiler dereceye girmek için yarıştı.
Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, yarışma öncesi yaptığı konuşmada, birlik olarak küçükbaş hayvancılığı geliştirmek için eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Amaçlarının küçükbaş hayvancılıkta verimlilik ve üretimi arttırmak olduğunu dile getiren Aktürk, "Bunu yapmamız için hayvan sayımızın ve üretimin arttırılması gerekiyor. Bunla ilgili tarımsal danışmanlık hizmetlerimizi birlik bünyesinde sürdürüyoruz. İlimizde yaklaşık 10 yıldır da bu tür yarışmalar düzenleyerek çobanlarımızın eğitimde ileri seviyeye ulaşmasını amaçlıyoruz. Yarışmacıların tümüne başarılar dilerim." diye konuştu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yusuf Çiçek ise ülkelerin en güçlü olduğu sektörlerin başında tarımın geldiğini söyledi.
?Ülke olarak söz sahibi olmak istiyorsak her alanda olduğu gibi tarım alanında da en iyisi olmak zorundayız? diyen Çikçek: ?Tarımda verimliğin arttırılması için bu alanda ki her türlü teknolojik gelişmelerden yararlanmak zorundayız. Tarım dünyada 2,5 milyar insanın geçim kaynağı ancak günümüzde tarımsal verimlilik azalmaya başlamıştır. Tarım hiçbir zaman önemini yitiren modası geçen bir sektör değildir. Tarımda faaliyet gösteren üreticilerin geleceği garanti altındadır? dedi.
Konuşmaların ardından, çobanlara meslekleri ile ilgili 15 soru soruldu. Yarışmada sorulara doğru yanıtlar vererek birinci olan Rahim Aydın´a 5 bin, ikinci Merve Altan´a 3 bin, üçüncü Emin Baydilli´ye ise 2 bin lira ödül verildi.  Ayrıca diğer 5 yarışmacıya da çeyrek altın hediye edildi.
Yarışmada dereceye giren çobanlara hediyelerini veren Vali Aykut Pekmez,  tüm yarışmacıları tebrik etti.
Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk Aksaray´da hayvancılığa verdiği destekleri nedeniyle Vali Aykut Pekmez´e teşekkür ederek Taşpınar Halısı hediye etti.
Programda ayrıca ?Sürü Yönetimi´ eğitimi alan bayan üreticilere sertifikaları verildi
  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,92% 0,02
  • EURO

    40,88% -0,03
  • GRAM ALTIN

    3803,39% 0,11
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
ABD Adalet Bakanı Bondi, Tesla'ya yönelik protesto ve saldırılara katılanları...
Beyaz Saray: 2 Nisan 2025, modern Amerikan tarihinin en önemli günlerinden bi...
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ABD ile temaslarda ilerleme kaydediyoruz
'Sofralık zeytinde dünya birincisi, zeytinyağında ikinci olduk'
Nuran'ı 25 bıçak darbesiyle öldürdükten sonra fotoğraflarını çekmiş
İsrail, tüm ABD ürünlerine gümrük vergisini kaldıracağını duyurdu
Lalenin atası Türk lalesi
Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari hastaneye kaldırıldı
Cinayetle biten kavgayı ayırmadığı gerekçesiyle dükkanına 57 el ateş edildi
Bıçaklı cinayetin şüphelisi tutuklandı
İstanbul- İstanbul'da sis etkili oldu
'Bahar alerjisi uykusuzluğa neden olabilir'
‘Otizmin erken teşhisinde yaşam kalitesi artırılabilir’
Sivas’ta yolcu otobüsü devrildi; 2 ölü, 23 yaralı
Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 23 yaralı (1)

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İstanbul- İstanbul'da sis etkili oldu

'Bahar alerjisi uykusuzluğa neden olabilir'

‘Otizmin erken teşhisinde yaşam kalitesi artırılabilir’

Sivas’ta yolcu otobüsü devrildi; 2 ölü, 23 yaralı

Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 23 yaralı (1)

İstanbul- Beykoz'da 6 ton çilek yüklü TIR alev alev yandı

Bakan Yerlikaya: Bu çağrı, ekonomik bağımsızlığımıza yönelik bir sabotajdır

Bursa'da bir AVM'de iki grup arasındaki kavga kamerada

7 yıl önce çöp konteynerinde ölü bulunan bebeğin anne ve babası cinayetten tutuklandı

Asker uğurlamaya gidenleri taşıyan minibüs devrildi; 2 yaşındaki Tuğsem öldü, 5 yaralı (...

İstanbul- Bağcılar'da kimlik kontrolü yapan bekçiye silahlı saldırı- 1

Bakanlar Tunç, Kurum ve Bak’tan ‘Boykot’ açıklaması

Hatay’da jandarma personeli ve kız arkadaşının sahilde cesedi bulundu

Evinin önünde bıçaklı kavgada boynundan yaralandı

Bakan Göktaş ve Bakan Işıkhan'dan 'boykot' açıklaması

Bakan Yumaklı: Milli markalarımıza 'boykot' yapmak, Türkiye’ye zarar verecektir

Bakan Tekin: Yerli markalara 'boykot' uygulamanın ülkemize zarar vereceği açıktır

Batman’da otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 7 yaralı

Bakan Uraloğlu: Boykot adı altında yürütülen kirli söylemler, bu milleti yıldıramaz

TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde dönüş yoğunluğu (2)

Bakan Kacır: Milli markaları boykotla zayıflatmaya çabalamak Türkiye’nin geleceğine zara...