“6’ncı Uluslararası Aksaray Sempozyumu” düzenlenen açılış töreni ile başladı

“6’ncı Uluslararası Aksaray Sempozyumu” düzenlenen açılış töreni ile başladı

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 |Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri | gazete |Aksaray yerel haber | Haber Aksaray

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, şehirlerin akademik çalışmaların konusu yapıldığını ve bu sürecin büyükşehirlerde -köklü üniversiteler münasebetiyle- önceden beri sürdüğünü, üniversitesi yeni olan şehirler için ise yakın denilebilecek bir geçmişte başlayabildiğini söyledi.

Aksaray’ın tüm detaylarının etraflı biçimde anlatıldığı ve derinlemesine çalışıldığı “6’ncı Uluslararası Aksaray Sempozyumu” düzenlenen açılış töreni ile başladı. Burada kısa bir selamlama konuşması yapan Rektör Şahin, büyükşehirlerle alakalı akademik çalışmaların o şehirlerdeki köklü üniversiteler aracılığıyla öteden beri yapıldığını ancak küçük ve orta ölçekli şehirlerde bu sürecin henüz başladığını söyledi. Bunun nedenini, ilgili şehirlere üniversitelerin yakın geçmişte kurulmasına bağlayan Prof. Şahin, “Biz, göreve geldiğimizde Aksaray’ın ilgi alanımıza giren her taşına temas edeceğimizi belirtmiştik. 2015 yılında başladığımız süreçte koyduğumuz hedeflerin tamamını gerçekleştirmenin ötesinde, kendimize yeni ödevler de çıkarttık ve hızla ilerliyoruz. Aksaray’ın sözlü tarihini yansıtan belgesel serisi, Aksaray sempozyumu, e-Aksaray ansiklopedisi, şehitler ve gazilerimiz ile onların ailelerini yansıtan ve vefa projeleri olarak adlandırdığımız belgeseller… Biz, şehrimize âşık biçimde iş üretmeye devam ediyoruz. Bu sempozyum şehrimiz adına çok kıymetli bir birikimin de ortaya çıkmasına vesile oluyor. Katkı sunan herkese çok teşekkür ederiz” dedi. Törende Somuncu Baba Tarih ve Kültür Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ata, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan ve Vali Yardımcısı Yasin Ardıç da birer selamlama konuşması yaptılar. Etkinlik, ASÜ Öğretim Üyesi ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Sarı’nın “Cumhuriyetin ilk yıllarında Aksaray’ın İmar ve İskânı” başlıklı sunumu ile devam etti. Sarı, Aksaray özelinde anlatılan mevzunun Türkiye genelinde de düşünülebileceğini ifade ederek, imar ve iskân olgusunun temelinde göç faaliyetinin yer aldığını vurguladı.

 

Açılış töreninin ardından çevrim içi sunumlara geçildi. Bu yıl sempozyum kapsamında 27 bildiri sunulacak.



Cuma 20.2 ° / 10.7 °
Cumartesi 16.5 ° / 10.2 °
Pazar 8.8 ° / 6.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri