7 yıl önce başlamıştı! Aksaray içme suyu projesi hayal mi oldu?

7 yıl önce başlamıştı! Aksaray içme suyu projesi hayal mi oldu?

7 yıl önce başlamıştı! Aksaray içme suyu projesi hayal mi oldu?

 

2015 yılında dönemin Belediye Başkanı  Haluk Şahin Yazgı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada,"yeni açılan su kuyuları, arıtma tesisleri ve su depoları sayesinde artık Aksaray temiz suya kavuşacak."ifadelerine yer vermişti.
Aksaray Belediyesinin, Devlet Su İşleri ve Orman Bakanlığıyla birlikte yaptığı proje 2015 yılında Kalkınma Bakanlığı’ndan onay alınarak gerçekleştirilmek üzere hazırlandı.Dönemin Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “1.5 yıllık uğraşlarımız sonunda çalışmalar  bitti ve şehrimiz 2 yıl sonra temiz içme suyuna kavuşacak. Ayrıca su sorunu için sadece geçmişteki başkanlar değil tüm bürokratlar ve siyasilerin sorumluluğundadır diyerek bugünün meselesi olmadığını 18 yıllık bir sorun olduğunu ve artık bu sorunu bitiriyoruz"açıklamalarında bulunmuştu.

420 bin kişinin 2050’li yıllara kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak olan 34 bin 560 m3/gün kapasiteli Aksaray İçmesuyu Arıtma Tesisinin  inşaat sözleşmesi 2017 yılı  nisan ayında o zamanın  DSİ Genel Müdür Yardımcısı Turkay Özgür, Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, DSİ İçmesuyu Daire Başkanı Şadiye Yalçın ve yüklenici firma yetkilileri tarafından imzalanmıştı.
Aradan geçen 3 yılın ardından,projede bir takım aksaklıklar meydana gelse de,DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,"Aksaray İçmesuyu Arıtma Tesisi tamamlanarak performans testlerine hazır hale getirildi. Tesisin 2020 yılının ilk çeyreğinde(Mart ayı sonu) faaliyete geçmesi planlanıyor."ifadelerine yer verilmiş,bu müjdeli haber Aksaray'da heyecan yaratmıştı.

2020 yılının ilk çeyreğinde bitirilemeyen proje ,DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yeni açıklama ile 2020 yılının ilk yarısında faaliyete geçecek ifadelerine yer vermişti.

DSİ tarafından Söz verilen süre biterken,damacana kalitesinde içme suyunun  musluklardan akıp akmayacağı merakla bekleniyor.


Yeşil Doğa Derneği Genel Başkanı Abdulkadir Ay konu ile ilgili yaptığı açıklamada,"Aksaray halkı bayram tadında günleri özlemle bekliyor. Bayram sohbetlerin konusu menba kalitesinde suyun ne zaman çeşmelerden akacağı yönünde olmaktadır.İ dönemin Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı 2 yılın sonunda proje tamamlanacak  müjdesini vererek bir beklenti oluşturdu.İçme suyu projesi konusu DSİ'ye atıldı ve kuyuların durumu hakkında bilgi yok. Vatandaş keşke Belediye binası yerine menba kalitesinde Suyumuz aksaydı daha anlamlı olurdu serzenişinde bulunuyor.Bu konunun çözüm müessesesi ilin yöneticileridir"dedi



Anahtar Kelimeler: başlamıştı! Aksaray projesi hayal ?
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Çarşamba 23.6 ° / 12.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri