27.9° / 13.6°

8 yaşındaki Nur Pera, atı 'Vefa' ile ikinci kez Türkiye şampiyonu oldu

8 yaşındaki Nur Pera, atı 'Vefa' ile ikinci kez Türkiye şampiyonu oldu

8 yaşındaki Nur Pera, atı
Tarih: 06.06.2025 10:55 Güncelleme: 06.06.2025 10:55

Yağmur ÖNGÜN/İZMİR, (DHA)- İZMİR'de 2 yaşından itibaren at binmeye başlayan ve çok sevdiği atı 'Vefa'yla yarışlara katılan Nur Pera Abuç (8), Eyüp Sabri Tuncer Pony Ligi 6-8 yaş Kategorisi'nde ikinci kez Türkiye şampiyonu oldu. Üst üste şampiyonluk sevinci yaşayan Abuç, "Atlara sarılınca çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Vefa'yı çok seviyorum, iyi anlaşıyorum. Daha yolun çok başındayım. Hedefim milli binici olmak" dedi.

Urla ilçesinde yaşayan Selin (41) ve Güngör Abuç (43) çiftinin tek çocukları olan Bademler İlkokulu öğrencisi Nur Pera Abuç'un atlara olan ilgisi, 2 yaşında başladı. Abuç ailesi, kızlarını hafta sonları at çiftliğine götürerek, atlarla vakit geçirmesini sağladı. 2 yaşından itibaren at binmeye başlayan Nur Pera Abuç, 4 yaşına geldiğinde kendi isteğiyle binicilik eğitimi aldı. 6 yaşına gelen Abuç, okuma yazma öğrendikten sonra lisansının ardından ilk atını aldı. 'Vefa' ismini verdiği atıyla 2024 Şubat ayından itibaren binicilik alanında düzenlenen yarışmalara katılan Abuç, girdiği her yarıştan dereceyle dönmeyi başardı. Geçen yılın Türkiye Kupası birincisi Nur Pera Abuç, 2025 Eyüp Sabri Tuncer Pony Ligi 6-8 yaş kategorisi sezonunu da zirvede tamamlayarak üst üste ikinci kez Türkiye şampiyonu oldu. İstanbul Anadolu Atlı Spor Tesisleri'nde düzenlenen ve beş ayaktan oluşan ligin final etabında tüm dikkatleri üzerine çeken Abuç, yarış boyunca gösterdiği istikrarlı performansla lig şampiyonluğunu kazandı.

'ÜLKEMİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUM'

Atlara sarılınca çok büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyen Nur Pera Abuç, "Atımın ismi 'Vefa.' Onu çok seviyorum, iyi anlaşıyorum. Yarışlarda engel atlıyoruz, dubaların arasından geçiyoruz. Şu an yaşımdan dolayı yüksek engelli parkurlarda atlayamıyorum ama ilerleyen yaşlarımda bunu da başarmak istiyorum. Bademler İlköğretim Okul Müdürü Hasan Şen öğretmenim de bana hep destek oluyor. Daha yolun çok başındayım. Hedefim milli binici olmak. İlerleyen zamanlarda Uluslararası yarışmalara katılmak, kendimi daha da geliştirmek ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Bu hayalleri gerçekleştirebilmek için sponsor desteği benim için çok kıymetli" ifadelerini kullandı.

'GENÇ SPORCULARA İLHAM VEREN BU BAŞARI'

Abuç'un Antrenörü Ahmet Barlas ise "Pera, çok erken yaşta spora saygıyı ve disiplini öğrenmiş bir çocuk. Hayvan sevgisi, odaklanma yeteneği ve yarışma psikolojisini kavraması onun için büyük bir avantaj. Vefa ile aralarında duygusal bir bağ var; bu da onları başarıya götürüyor. Minik yaşta büyük başarı gösteren Pera, yalnızca binicilik sporunun değil, Türkiye'de kırsalda yaşayan çocukların da neler başarabileceğini kanıtlayan bir örnek. Ülkenin dört bir yanındaki genç sporculara ilham veren bu başarı, aynı zamanda eğitime, spora ve doğayla iç içe büyüyen bir yaşam tarzına da güçlü bir vurgu yapıyor" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,16
  • EURO

    44,66% -0,58
  • GRAM ALTIN

    4180,27% -1,32
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Düğüne giderken kazada ölen çift, toprağa verildi
Kayıp ortaokul öğrencisi Burak’ı 94 kişilik ekip arıyor (3)
Kardeşini öldürüp, kendi oğlu ve diğer kardeşini yaralayan eski muhtar adliye...
Rusya: Ukrayna, İstanbul’da anlaşmaya varılan esir takasını erteledi
Bakan Bak: Terörün ortadan kalkması bizler için çok önemli
İstanbul - Eminönü'nde bayram yoğunluğu havadan görüntülendi
El freni çekilmeyen otomobil, denize düştü
Siyasi partiler arasında bayramlaşma ziyaretleri (6)
Ankara'da baltalı tehdit kamerada
İstanbul- İstanbul Havalimanı'nda yaklaşık 12 milyon lira değerinde kaçak ila...
Kazada ölen kurye Muhammet, üniversite harçlığını çıkarmak için çalışıyormuş
Ergin Ataman’dan Olympiakos maçında yaşananlarla alakalı açıklama
Hasarlı kaza sonrası baba- oğul, diğer sürücüyü darbetti
Siyasi partiler arasında bayramlaşma ziyaretleri (5)
Eti temizlenen yağ ve kemikler sokağa bırakıldı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Kazada ölen kurye Muhammet, üniversite harçlığını çıkarmak için çalışıyormuş

Ergin Ataman’dan Olympiakos maçında yaşananlarla alakalı açıklama

Hasarlı kaza sonrası baba- oğul, diğer sürücüyü darbetti

Siyasi partiler arasında bayramlaşma ziyaretleri (5)

Eti temizlenen yağ ve kemikler sokağa bırakıldı

Alzheimer hastalığını erken evrede tespit edebilen kan testi geliştirildi

İstanbul- Vezneciler şehitleri terör saldırısının 9'ncu yılında anıldı

Zincirleme kazada yaralanan Asel, 3 gün sonra hayatını kaybetti

Elektrik akımına kapılan Başkan Zeyrek'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor (2)

Tekel bayisinde 'kıyma çekilir' afişi

Çeşme'de sahiller bayramın ikinci gününde doldu

İstanbul - Taksiciyi silahla köprüye gitmeye zorladı, araçtan inip korkuluklara çıktı; t...

Bakan Uraloğlu: 5 ayda hava yolunu kullanan yolcu sayısı 85,5 milyona yaklaştı

Mardin'e bayramda ziyaretçi akını

Mardin'e bayramda ziyaretçi akını / Ek fotoğraflar

A Milli Kadın Voleybol Takımı, VNL'de 3'te 3 yaptı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Grönland'ı ziyaret edecek

Gaziantep’te kapısı kilitli odada ölü bulunan anne ve kızının cenazeleri teslim edildi

Oğlunun karaciğeriyle hayata tutundu

Kaçan kurbanlık boğa ormanda yakalandı

Siyasi partiler arasında bayramlaşma ziyaretleri (2)