Aksaray Belediyesi 5 Megawatt’lık güneş enerji santrali kurmak için çalışmalara başladı

 Aksaray Belediyesi 5 Megawatt’lık güneş enerji santrali kurmak için çalışmalara başladı

Aksaray Belediyesi, Bağlı Köy arıtma tesisleri bölgesine 5 Megawatt’lık güneş enerji santrali kurmak için çalışmalara başladı.

Yenilenebilir enerji alanında yatırım hamlesi başlatan Aksaray Belediyesi daha önce Kapalı Salı Pazarı çatısına güneş enerji santrali kurarak güneş enerjisinden elektrik üretmeye başlamıştı. 

Enerji alanında yatırım hamlesi başlatan Aksaray Belediyesinin yeni projesi Bağlı Köy arıtma tesisi bölgesinde olacak. Bağlı Köy arıtma tesisi bölgesine kurulacak olan güneş enerji santrali projesi 100 Bin metrekare alanı kapsayacak. Aksaray Belediyesi’nin doğa dostu bu projesinde 120 Megawatt’lık 18.400 adet güneş paneli ve 77 adet invantör kullanılacak. 

 

Projenin tamamlanması ile yaklaşık 3500 konuta yetecek potansiyele sahip enerji elde edilecek. Elde edilen enerjinin bir kısmi artıma tesisinde kullanılırken kalan enerji ekonomiye kazandırılacak. 

 

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi’nin bu yenilikçi projesi hakkında bilgiler verdi. Başkan Dinçer, santrallerin devreye geçmesi ile birlikte elektrik üretiminin başlayacağını, tesisin kısa zaman içinde kendini amorti edeceğini duyurdu.

 

Tüm dünyanın artık yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiğini ve bu kaynaklardan birinin de güneş enerjisi olduğunu aktaran Başkan Dinçer, Güneş enerjisinden elektrik elde etme ve yenilenebilir bir enerji kaynağı oluşturma noktasında Aksaray’ın önemli bir potansiyeli elinde bulundurduğunu açıkladı. 

 

Aksaray’da günlük ortalama güneşlenme süresinin baz alındığında tesisin kurulması için şehrimizin elverişli bir noktada bulunduğunu hatırlatan Başkan Dinçer, “Doğal enerji kaynakları arasında yer alan güneş enerjisinden, çevreye hiçbir zararı olmadan elektrik enerjisi elde edilebiliyor. Gelecek nesillerin enerji ihtiyacını karşılamak ve çevreye verilen zararı en aza indirgeyebilmek için sürdürülebilir enerji kaynaklarına yönelmemiz gerekiyordu. 

 

Biz de yerel yönetimler olarak şehrimize bu tür kaynaklar oluşturmak için Bağlı Köy arıtma tesislerimizin bulunduğu bölgede çalışmalara başladık. Projemizin hayata geçmesi ile birlikte elde edeceğimiz enerjiyi arıtma tesisimizde kullanacağız kalan enerjiyi ekonomiye kazandıracağız. Şehrimize bir gelir kaynağını daha kazandırmış olacağız.” İfadelerini kullandı. 



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri