Türk Kütüphaneciler Derneği, Okuma Ajansı ve Okul Kütüphaneleri dernekleri tarafından organize edilen, Kütüphane ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ? 81 İlde Kitap Okuyoruz etkinliğinin 7. si gerçekleştiriliyor.
Etkinlik kapsamında Ulu Camii önünde kitap okuma seferberliğine katılan yüzlerce öğrenci Aksaray´da kitaba dair farkındalık oluşturmaya çalıştı.
Kitap okuma etkinliği konusuyla ilgili Aksaray İl Halk Kütüphanesinden yayınlanan basın metni şu şekilde;
54.sünü kutlamakta olduğumuz kütüphane haftası etkinlikleri çerçevesinde Türk Kütüphaneciler Derneği, Okuma Ajansı ve Okul Kütüphaneleri dernekleri tarafından organize edilen ve Kütüphane ve Yayımlar Genel Müdürlüğümüz tarafından desteklenen ? 81 İlde Kitap Okuyoruz etkinliğinin bu yıl 7.sini gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlik tüm Türkiye genelinde il ve ilçe meydanlarında her yıl kütüphane haftasının 3. günü 12:30 ila 13:00 saatleri arasında gerçekleştiriyor. Etkinlikteki temel amacımız topluma kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap ve kütüphane hakkında farkındalık yaratmaktır. Etkinliğe destek veren tüm okullarımıza, öğretmenlerimize, üniversite öğrencilerine ve halkımıza teşekkür ediyorum. Katılım genel olarak yüksek oldu. Ama Aksaray´ın çok daha ağır bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Umarım gelecek yıl büyüklerimizin de desteği ve katılımıyla çok daha ses getiren etkili bir organizasyon yaparız. Aksaray´daki STK´lar, kamu kurum ve kuruluşları, kolluk kuvvetleri, eğitim öğretim kurumları, dernekler, siyasi parti il temsilcileri de aramızda olursa varın etkinliğin ne kadar harika olacağını siz düşünün. Ayrıca hep beraber böyle bir etkinlikte buluşmak birlik ve beraberliğimize muhteşem bir örnek olur. Buradan Aksaray´daki tüm vatandaşlarımıza kütüphaneye gelmelerini, üye olmalarını ve 15 günde en az 1 kitap ödünç alıp okumalarını öneriyorum. Çocuklarını, eşlerini, dostlarını kütüphaneye getirip üye olmalarını istiyorum. Böylece il olarak ülkemizde eğitim ve öğretimde ön sıralara tırmanacağımız gibi okuyan, sorgulayan, düşünen, kavrayan, değerlendiren, analiz eden, üreten ve yayan bir nesle kavuşmuş oluruz. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak istiyorsak toplumumuza okuma kültürünü aşılamak zorundayız. Bu da en başta aileler, okullar ve kütüphanelerin çok daha fazla etkin olmasından ve aralarındaki iş birliğini artırmasından geçiyor. Bu konuda yetkilileri biraz daha ellerini taşın altına koymalarını öneriyorum. Geldiğiniz için siz değerli basın mensuplarına teşekkür ederim.