25.1° / 10.7°

Acil serviste darbedilip, saçı kopartılan Doktor İrem: Güvenli hissetmiyorum

Acil serviste darbedilip, saçı kopartılan Doktor İrem: Güvenli hissetmiyorum

Acil serviste darbedilip, saçı kopartılan Doktor İrem: Güvenli hissetmiyorum
Tarih: 17.10.2024 17:29 Güncelleme: 17.10.2024 17:29

Kadir ÖZEN/İZMİR, (DHA)- İZMİR'in Gaziemir ilçesinde devlet hastanesinin acil servisinde darbedilen İrem Sarıkaya (26), dehşeti yaşadığını belirtip, "10 gün rapor aldım. Sonrasında görevimin başına dönmeyi söylemek gerçekten şu an için çok zor. Stres bozukluğu yaşıyorum. Güvenli hissetmiyorum" dedi.

Olay, dün Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. İlk görev yeri olan hastanenin acil servisinde görev yapan 2 yıllık doktor İrem Sarıkaya ile hastaneye gelen Sinem C. (23) ve Yağmur A. (20) arasında tartışma çıktı. Doktorun 'beyaz kod' bildirimi yapması üzerine şüpheliler, hastaneden ayrıldı. Bir süre sonra şüpheliler, tahlil sonuçlarını almak üzere hastaneye dönünce taraflar arasında tekrar tartışma çıktı. Saçı çekilerek kopartılan Doktor İrem Sarıkaya darbedildi. Hastaneye gelen polis ekipleri, Sinem C. ile Yağmur A.'yı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden Yağmur A, tutuklandı. Diğer şüpheli Sinem C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüpheli tarafından saçı çekilerek bir tutamı kopartılan Sarıkaya, yaşadığı o anları anlattı. Sarıkaya, "Görev yaptığım esnada tanımadığım bir hasta veya hasta yakını, ben diğer hastalarla konuşurken bana bir müdahalede bulundu. Olaya dahil olmaması gerektiğini söyledim. Bana hakarette bulundular. Hastane polislerinden yardımcı olmalarını rica ettim. 'Beyaz kod' bildiriminde bulundum. Bunu üzerine şüpheliler kaçmış. 2 saat sonra tekrar hastaneye gelmişler. Bu süre zarfında beni tekrar tehdit ettikleri bir olay yaşandı. 'Buranın çıkışı da var' dendi. Üstüme yüründü. Olay yerinden ayrıldım. Hastaneden ayrıldıklarını düşünerek 10 dakika sonra geri döndüm. Kapının önünde tekrar karşılaştım. Hastane polisinin yanındalardı. Poliste yaşadıklarımı anlattım. Bunu duyunca daha çok sinirlendiler. Yavaş yavaş hakaretin dozu arttı. Hastane personeli ve hemşire arkadaşlar, şüpheleri olay yerinden uzaklaştırmak istediklerinde aralarından biri saçıma yapıştı. Beni yere attı. Başım yere çarptı. Yaklaşık 30 saniye yerde sürüklendim. Gerçekten kötüydü. Canım çok yanıyordu. Dehşet içindeydim. Sonra yine arkadaşlarımın yardımıyla ayağa kalktım. Olay yerinden uzaklaştırıldım" dedi.

'GÜVENLİ HİSSETMİYORUM'

Psikolojik olarak çöküntü yaşadığını söyleyen Sarıkaya, "10 gün rapor aldım. Sonrasında görevimin başına dönmeyi söylemek gerçekten şu an için çok zor. Stres bozukluğu yaşıyorum. Güvenli hissetmiyorum" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10189%1,08
  • DOLAR

    39,89% 0,29
  • EURO

    47,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4308,01% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Yelkende 420 Dünya Şampiyonası İzmir'de başladı
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17'nci Zirvesi Azerbaycan'da başladı
Kütahya’da ruhsatsız iş yerinde gaz kaçağı nedeniyle patlama; 1 yaralı
Ödemiş'teki yangın 3'üncü gününde (2)
Osayi-Samuel, Birmingham City’de
8 asırlık çarşıdaki dükkanda müşterinin gözü önünde yaptığı lokumları satıyor...
Ödemiş'teki yangın 3'üncü gününde / Ek fotoğraflar
Forklifte çarpan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı
Depremden sonra 26 kilo aldı, obezite merkezinde sağlığına kavuştu
İstanbul- İstanbul ve Tekirdağ'da yasa dışı bahis operasyonu: 86 gözaltı
İstanbul- Büyükçekmece'de motosiklet ile otomobil çarpıştı; 1 kişi öldü
İzmir Buca'daki orman yangını 2'nci gününde; ekipler alevlerin arasında kaldı
İzmir Buca'daki yangın 2'nci gününde; ekipler alevlerin içinde kaldı / Ek fot...
AKINCI TİHA'dan KEMANKEŞ füzesi ile hedefe tam isabet (2)
Yapay zeka okuryazarlığı, okul öncesi eğitiminde başlayacak

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İstanbul- Büyükçekmece'de motosiklet ile otomobil çarpıştı; 1 kişi öldü

İzmir Buca'daki orman yangını 2'nci gününde; ekipler alevlerin arasında kaldı

İzmir Buca'daki yangın 2'nci gününde; ekipler alevlerin içinde kaldı / Ek fotoğraflar

AKINCI TİHA'dan KEMANKEŞ füzesi ile hedefe tam isabet (2)

Yapay zeka okuryazarlığı, okul öncesi eğitiminde başlayacak

Manisa Basket'te Songaila gitti

TÜİK: Resmi ilan yayımlayan gazete sayısı yüzde 11,9 azaldı

Mustafa Eskihellaç: Yıllar sonra Trabzonspor formasıyla sahaya çıkmak rüya gibiydi

Diyarbakır’da 150’den fazla türe ev sahipliği yapan ‘kuş cenneti’nde kuraklık tehdidi

Engin Çetinay: Hedefimiz Uludağ’ı sporun en önemli merkezlerinden biri haline getirmek

Cezaevinden çıktıktan 2 gün sonra eşini öldürüp intihar etti

Eski Merkezefendili McLemore'a hapis yolu

Düştüğü derede boğuldu, onu kurtarmaya çalışan arkadaşı hastanede tedaviye alındı

İstanbul - Pilot Mehmet Demirci'yi tanıyanlar anlattı: 'Bir hayalim var, dünya turu yapa...

İzmir'deki 'yolsuzluk' operasyonu; Tunç Soyer ve bazı şüpheliler adliyede

Nemrut’ta ayı ve 2 yavrusu, belgesel ekibinin kurduğu sofrayı dağıttı

Trump: Beyaz Saray'da UFC dövüşü yapacağız

'İzmir'in geçen yıl kuzeyi, bu yıl batısı yangına teslim oldu'

Antalya- Yarım asırlık saat ustası: 200'den fazla çırak yetiştirdim, şimdi bulamıyorum /...

Şap hastalığından korunmanın yolları

İstanbul- Atatürk Havalimanı'nda pilottan yangın ikazı