Adana'da TEKNOFEST Coşkusu: Binlerce Öğrenci Festivalde Uçaklarla Buluştu

Adana

Adana'da TEKNOFEST Coşkusu: Binlerce Öğrenci Festivalde Uçaklarla Buluştu

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, bu yıl 7. kez Adana'da düzenlendi. 02-06 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen festival, özellikle gençler arasında büyük heyecan uyandırdı.

 

 

Festivalin en dikkat çeken projelerinden biri olan "Bir Çocuk Gelsin Bir Uçağa Dokunsun" projesi sergi alanına, ilimizden farklı kademelerden toplamda 2.295 öğrenci ve öğretmen, 2-3-4 Ekim tarihlerinde günübirlik olarak katıldı. Öğrenciler, teknolojiye ve havacılığa dair birçok etkinlikte yer alarak uçakları yakından inceleme fırsatı buldu.

 

İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Metin ALPASLAN, festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Proje hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürümüz, bu tür etkinliklerin gençleri teknoloji ve havacılık alanlarına teşvik etmek açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Festival boyunca öğrenciler, çeşitli teknoloji atölyelerine katılarak deneyim kazandı ve bu alandaki son gelişmeleri yakından takip etme şansı buldu. TEKNOFEST, hem yerel hem de ulusal düzeyde yoğun ilgi görmeye devam ediyor.



Pazar 27.9 ° / 14.3 °
Pazartesi 27.1 ° / 14.4 °
Salı 26.8 ° / 13.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri