15.8° / 7.2°

Adres sorma kavgasında başından vurulan kurye; ölü taklidi yaparak kurtuldum

Adres sorma kavgasında başından vurulan kurye; ölü taklidi yaparak kurtuldum

Adres sorma kavgasında başından vurulan kurye; ölü taklidi yaparak kurtuldum
Tarih: 04.11.2024 19:54

Umutcan ÖREN- Mikail KARAMAN/ ANKARA, (DHA)- ANKARA'da Fırat Sucuğ (38) tarafından başından tabanca ile vurularak ağır yaralanan kurye Savaş Koç (40), hastanede gördüğü tedaviyle sağlığına kavuştu. Tutuklanan Fırat Sucuğ hakkında müebbet hapis istemiyle dava açılırken, olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü dava dosyasına girdi. Savaş Koç, mahkemede, yere düştükten sonra ölü taklidi yaparak, şüphelinin uzaklaşmasını beklediğini söyledi.

Olay, 18 Şubat'ta Çankaya ilçesinde meydana geldi. Fırat Sucuğ, kuzeni Erdi S. (33) ile birlikte, sosyal medyada tartıştığı Alper A. (28) ile görüşmek için onun akrabası Savaş Koç'un iş yerine gitti. Restoranda kurye olan Savaş Koç, akrabasının yerini söylemeyince tartışma çıktı. Savaş Koç, aracının bagajından av tüfeğini çıkardı. Erdi S., tüfeği almak isterken Fırat Sucuğ da tabancasını çıkarıp başına bir el ateş etti. Ağır yaralanan Savaş Koç, hastaneye kaldırıldı. Koç, 1 ay süren tedaviyle sağlığına kavuşarak taburcu edildi. Gözaltına alınıp tutuklanan Fırat Sucuğ ile tutuksuz Erdi S. hakkında ise 'öldürmeye teşebbüs' suçundan müebbet hapis cezası talebiyle 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanıkların yargılaması devam ederken, dava dosyasına giren olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüde taraflar arasındaki arbede ve Fırat Sucuğ'un Savaş Koç'u başından vurması yer aldı.

'ŞANS ESERİ YAŞIYORUM'

Savaş Koç, bugünkü duruşmada verdiği ifadesinde kendisini vuran Fırat Sucuğ ve yanındaki kuzenin de akrabaları olduğunu söyleyerek, "İşe giderken beni aradı ve Alper'i sordu, evine götürmemi istedi. Ben de bunu kabul etmedim. 'Ben Alper'i vuracağım' dedi. O sırada ben iş yerine gittim. Çay aldım, içeri girdim. O sırada iki kişi geliyor bunlar. Kapının önünde benim üzerime geldiler. O sırada Fırat, belinden silahı çıkardı ve bana doğrulttu. İki sefer tetiğe bastı; ama ateş almadı. Sonra Fırat silahını düzeltmişti. O sırada ben can havliyle kendimi korumaya çalışıyordum. En sonunda beni vurdu. Tekrar bir daha beni öldürmesin diye ben ölü numarası yaptım, hareketsiz durdum. Ama her şeyi duyuyordum. Yani ben adaletin şu an için yerini bulmasını istiyorum. Hak ettikleri cezayı almalarını istiyorum. Şans eseri yaşıyorum şu an. O kurşun bir santim daha içeri girse şu an ayakta olmayabilirdim" dedi.

Savaş Koç'un avukatı Ali Erdem Gündoğan ise "Müvekkilin başına hedef alarak ateş ediyor. Kurşun beyine çok fazla zarar vermeden beyin tasının orada kalıyor. Müvekkil yere düşerken her şeyin farkında ve diyor ki 'Ben o anda olayların hepsini görüyordum; fakat tekrar bana ateş etmesinler' düşüncesiyle hareketsiz kalıyor, ölü taklidi yapıyor. Daha sonra bu şahıslar yakalanıyor. Müvekkil bunların kendilerini öldürme kastıyla geldiklerini söylüyor. Aslında müvekkil başkasının yerine kendini feda etmiştir. Yani o şahsın adresini vermiş olsaydı, o şahsı vuracaklardı. Adresi vermediği için müvekkili vuruyorlar" diye konuştu.

Sanığın tutukluğunun devamına karar veren mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için davayı erteledi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,92% 0,02
  • EURO

    40,88% -0,03
  • GRAM ALTIN

    3803,39% 0,11
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
ABD Adalet Bakanı Bondi, Tesla'ya yönelik protesto ve saldırılara katılanları...
Beyaz Saray: 2 Nisan 2025, modern Amerikan tarihinin en önemli günlerinden bi...
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ABD ile temaslarda ilerleme kaydediyoruz
'Sofralık zeytinde dünya birincisi, zeytinyağında ikinci olduk'
Nuran'ı 25 bıçak darbesiyle öldürdükten sonra fotoğraflarını çekmiş
İsrail, tüm ABD ürünlerine gümrük vergisini kaldıracağını duyurdu
Lalenin atası Türk lalesi
Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari hastaneye kaldırıldı
Cinayetle biten kavgayı ayırmadığı gerekçesiyle dükkanına 57 el ateş edildi
Bıçaklı cinayetin şüphelisi tutuklandı
İstanbul- İstanbul'da sis etkili oldu
'Bahar alerjisi uykusuzluğa neden olabilir'
‘Otizmin erken teşhisinde yaşam kalitesi artırılabilir’
Sivas’ta yolcu otobüsü devrildi; 2 ölü, 23 yaralı
Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 23 yaralı (1)

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İstanbul- İstanbul'da sis etkili oldu

'Bahar alerjisi uykusuzluğa neden olabilir'

‘Otizmin erken teşhisinde yaşam kalitesi artırılabilir’

Sivas’ta yolcu otobüsü devrildi; 2 ölü, 23 yaralı

Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 23 yaralı (1)

İstanbul- Beykoz'da 6 ton çilek yüklü TIR alev alev yandı

Bakan Yerlikaya: Bu çağrı, ekonomik bağımsızlığımıza yönelik bir sabotajdır

Bursa'da bir AVM'de iki grup arasındaki kavga kamerada

7 yıl önce çöp konteynerinde ölü bulunan bebeğin anne ve babası cinayetten tutuklandı

Asker uğurlamaya gidenleri taşıyan minibüs devrildi; 2 yaşındaki Tuğsem öldü, 5 yaralı (...

İstanbul- Bağcılar'da kimlik kontrolü yapan bekçiye silahlı saldırı- 1

Bakanlar Tunç, Kurum ve Bak’tan ‘Boykot’ açıklaması

Hatay’da jandarma personeli ve kız arkadaşının sahilde cesedi bulundu

Evinin önünde bıçaklı kavgada boynundan yaralandı

Bakan Göktaş ve Bakan Işıkhan'dan 'boykot' açıklaması

Bakan Yumaklı: Milli markalarımıza 'boykot' yapmak, Türkiye’ye zarar verecektir

Bakan Tekin: Yerli markalara 'boykot' uygulamanın ülkemize zarar vereceği açıktır

Batman’da otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 7 yaralı

Bakan Uraloğlu: Boykot adı altında yürütülen kirli söylemler, bu milleti yıldıramaz

TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde dönüş yoğunluğu (2)

Bakan Kacır: Milli markaları boykotla zayıflatmaya çabalamak Türkiye’nin geleceğine zara...