Tarih: 25.01.2020 06:40

AFAD: Elazığ merkezli depremde 19 kişi öldü,922 kişi yaralandı

Facebook Twitter Linked-in

AFAD Elazığ’da Meydana Gelen 6,8 Büyüklüğündeki Deprem Hakkında saat 06:00'da son durum   açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada;

Elazığ ili, Sivrice ilçesinde, 24 Ocak 2020 tarihinde saat 20.55’de 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem sonrasında bölgede 4 büyüklüğü üzeri 11 adet deprem meydana gelmiş olup, toplam artçı deprem sayısı 184’tür.

Depremde Elazığ'da 15, Malatya'da 4 olmak üzere 19 kişinin öldüğü ifade edilen açıklamada, Elazığ'da 560, Malatya'da 226, Diyarbakır'da 34, Adıyaman'da 25, Batman'da 6, Kahramanmaraş'ta 37, Şanlıurfa'da 34 olmak üzere 922 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Elazığ İl AFAD ekipleri şehir merkezinde yıkılan 4 binaya müdahale etmektedir. Elazığ merkez ile Maden ve Sivrice’de yıkılan binalar olduğu bilgisi alınmıştır. Elazığ ve çevre illerde arama tarama çalışmaları devam etmektedir. Elazığ’da tüm yurtlarda kalanlar spor salonlarına alınmaktadır.

Malatya Doğanyurt ve Pütürge ile Diyarbakır ve Adıyaman illerinin kuzey ilçelerinde gerçekleştirilen tarama faaliyetleri tamamlanmış ve durumun normale döndüğü öğrenilmiştir.

Elazığ havaalanı çalışır durumdadır. Haberleşme şebekesinde kısa süreli kesinti meydana gelmiş ve kısa sürede sorun giderilmiştir. Elektrik ve doğalgaz hatlarında herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Bölgeye giden trenler en yakın istasyonlara çektirilmiştir.

Deprem sonrasında tüm iller ve birlikler teyakkuz haline geçirilmiştir. Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere tüm afet ve acil durum yönetimi merkezleri (AADYM) aktif hale geçirilmiştir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —