7.2° / 0.8°

Ağabeyini öldüren sanık: Kendimi vurmak istiyordum

Ağabeyini öldüren sanık: Kendimi vurmak istiyordum

Ağabeyini öldüren sanık: Kendimi vurmak istiyordum
Tarih: 12.02.2025 15:32

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'da ağabeyi Cihan Karaca'yı (44) av tüfeğiyle vurarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Ahmet Karaca (36), duruşmadaki ifadesinde, ağabeyinin kendisine cinsel saldırıda bulunmak istediğini öne sürerek "Bir anda kendimi kaybettim. Öldürme niyetim yoktu. Duvara dayalı av tüfeğini aldım. Kendimi vurmak istiyordum" dedi. Duruşmada sanığın anne ve babası ise oğullarından şikayetçi olmadıklarını söyledi.

Olay, 22 Şubat 2024'te Burdur merkeze bağlı Halıcılar köyünün dağlık bölgesindeki keçi ağılında meydana geldi. Cihan Karaca'nın av tüfeğiyle vurulmuş cesedi bulunmasının ardından jandarma inceleme başlattı. Ekipler, Cihan Karaca'nın babası Ahmet Karaca, kardeşleri Ahmet Karaca, Doğan Karaca ile Ferhat Karaca'yı gözaltına aldı. Savcılıktaki ifadesinde ağabeyini öldürdüğünü itiraf eden Ahmet Karaca, 'Kasten öldürme' suçundan tutuklanarak, Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Baba Ahmet Karaca ifadesinin ardından bırakılırken, Doğan Karaca ve Ferhat Karaca ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Haklarında 'Beden bakımından kendisini savunamayacak durumda olan kardeşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu sanık Ahmet Karaca, tutuksuz sanıklar Doğan Karaca ve Ferhat Karaca hakim karşısına çıktı. Duruşmada baba Ahmet Karaca ile anne Alime Karaca da tanık olarak yer aldı.

Burdur 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık Ahmet Karaca, ağabeyinin kendisine cinsel saldırıda bulunmak istediğini öne sürerek "Ferhat ekmek almak için köye gitmişti. Beni kulübeye soktu. Köye gitmek istedim, izin vermedi. 'Olayı kimseye anlatmayacaksın, öldürürüm' diye tehdit etti. Kulübenin içerisinde ağlıyordum. Ağabeyim daha sonra kulübeye gelip yattı. Bir anda kendimi kaybettim. Öldürme niyetim yoktu. Duvara dayalı av tüfeğini aldım. Kendimi vurmak istiyordum. Tüfeği yere dayayarak kafama yönelttim. Maktul bana doğru döndü, uyuyup uyumadığından emin olamadım. Tüfeği ona doğrulttum. Kendimi kaybettim. Elim ayağım titriyordu. 2 el ateş ettim. Pişmanım" dedi.

Tutuksuz yargılanan Doğan Karaca, "Suçlamayı kabul etmiyorum. Isparta'da kereste fabrikasında çalışıyorum. Ben olay günü çalıştığım iş yerine gelen telefonla olayı öğrendim. İş yerinden izin alıp olay yerine geldim" diye konuştu. Ferhat Karaca ise "Yayladaki kulübede Ahmet, Cihan ve ben birlikte kalıyorduk. Olaydan bir gün önce ekmek almak için köye gittim. O gün kulübede değildim. Köyde ailemin yanında kaldım. Ölen Cihan'ın bana karşı bir eylemi olmadı. Olayı sabah duydum" dedi. Duruşmada, baba Ahmet Karaca ve anne Alime Karaca, oğulları arasında husumet olmadığını anlatarak, şikayetçi olmadıklarını söyledi. Mahkeme heyeti duruşmayı 24 Nisan'a erteledi.

Adliye çıkışında gazetecilere konuşan baba Ahmet Karaca, "İfadelerimizi verdik. Kim ister ki evladından biri ölsün, biri öldürsün. Yaylada olmuş olay" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    37,90% 0,30
  • EURO

    42,94% 1,61
  • GRAM ALTIN

    3957,95% 2,25
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Bursa'da motosikletle otomobil kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı
TOFAŞ- Fenerbahçe Beko: 88-89
68 Aksaraysporlu Cengiz Ötkün: Şampiyon biz olacağız
İstanbul - Küçükçekmece'de boş arazide erkek cesedi bulundu
Bursa'da önce kamyonete ardından bariyerlere çarpan motosiklet sürücüsü hayat...
İki duvar arasındaki boşluğa düştü, AFAD kurtardı
Ağrı’da eğitime kar engeli; Yolda kalan araçlar için küreme çalışması başlatı...
Miras yüzünden tartıştığı kardeşi ve yengesini tüfekle öldürdü
Bingöl'de taksinin çarptığı üniversiteli kız öğrenci ağır yaralandı
Otomobil, hafif ticari araca çarptı: 6 yaralı
Emre Berat Fırat: Hedefim A Milli Takım'da oynamak
Türkiye, Avrupa Güreş Şampiyonasını 14 madalya ile tamamladı
Ankara'da eski eşinin arkadaşını öldürdü
Altun: Cumhurbaşkanımızın, uluslararası toplumu harekete geçmeye davet eden ç...
Balık avlarken düştüğü Aras Nehri’nde kayboldu

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Emre Berat Fırat: Hedefim A Milli Takım'da oynamak

Türkiye, Avrupa Güreş Şampiyonasını 14 madalya ile tamamladı

Ankara'da eski eşinin arkadaşını öldürdü

Altun: Cumhurbaşkanımızın, uluslararası toplumu harekete geçmeye davet eden çağrıları so...

Balık avlarken düştüğü Aras Nehri’nde kayboldu

Sokakta yürürken silahlı saldırıda yaralandı

Stefan Savic: Kupa bizim adımıza çok önemli hedeflerden bir tanesi / Video eklendi

Trabzonspor - Çaykur Rizespor maçının ardından / Video eklendi

Sivasspor-Fenerbahçe maçının ardından / Video eklendi

Kayıkla balık tutarken denize düşüp, kayboldu

Sivasspor Asbaşkanı Kurbanoğlu: Bu tiyatronun figüranları olamayız

Taekwondo Genç Milli Takımı Avrupa şampiyon oldu

Hulusi Belgü: Şampiyonluk şansımızın Galatasaray'ın üstünde olduğunu düşünüyorum / Video...

Sivasspor- Fenerbahçe: 1-3

Trabzonspor – Çaykur Rizespor / Ek fotoğraflar

Modern Pentatlon Milli Takımı, İspanya’da 5 madalya kazandı

Mahmut Arıkan: Bu ülkeyi heybedeki turplardan da haybeden işlerden de kurtaracağız

1207 Antalya KFK, Kadın Futbol Süper Ligi’ne yükseldi

Erbakan: Millet, artık değişim istiyor (2)

Bursaspor'u taraftarları, coşkuyla karşıladı

Orkun Kökçü’nün 1 gol, 1 asistlik performansı galibiyet için yetmedi