Ahmet Er Resmi Törenle Ebediyete Uğurlandı

Ahmet Er Resmi Törenle Ebediyete Uğurlandı

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 | Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri

 

 

AHMET ER RESMİ TÖRENLE EBEDİYETE UĞURLANDI  

 

Aksaray’da 1994-1999 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Er, bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Eski Belediye Başkanı Ahmet Er için Aksaray Belediyesi önünde resmî tören düzenlendi.

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen resmî törene AK Parti Yerel yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Vali Hamza Aydoğdu, Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Ramazan Kaşlı, Belediye Başkanı Evren Dinçer, önceki dönem Milletvekilleri, Belediye Başkanları, siyasi Parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı

Aksaray Belediyesi önünde düzenlenen törende önceki dönemlerde Aksaray Belediyesinde görev yapmış Belediye Başkanları konuşma yaptı. Önceki dönem Belediye Başkanlarının ardından kürsüye çıkan Belediye Başkanı Evren Dinçer, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; ‘’Ahmet Er Başkanımızın en önemli özelliği samimiyeti idi. Kendisi bizlere her zaman doğruluğu ve dürüstlüğü öğütledi. Başkanımız zor zamanlarda bu görevi yürüttü. Ben Başkanımıza Allah’tan Rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in ardından Aksaray Milletvekilleri Ramazan Kaşlı, Cengiz Aydoğdu ve İlknur İnceöz de konuşmalarında Ahmet Er’e rahmet dilediler. 

Aksaray İl protokol üyelerinin ardından hitaplarda bulunan AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Dünyada makamlar gelip geçicidir. Kalıcı olan dünyada yapılan iyilikler ve güzelliklerdir. Ahmet Er Başkanımızla birlikte geçtiğimiz dönemlerde davamıza hizmet ettik. Aynı dönemlerde Belediye Başkanlığı yaptığımız ve o dönemlerde zorlukları beraber göğüslediğimiz bir başkanımızı darı bekaya uğurlamanın hüznü içerisindeyim.  O dönemlerde dik durmak çok zordu. Belediye Başkanı olarak her gün savunma yazdığımız dönemlerdi. Ahmet Er Abimizde o dönemlerde mücadele verdi. Allah ondan razı olsun. Mekânı cennet olsun. Geçmişlerine rahmet dilerken geride kalanlara sabırlar diliyorum. Aynı zamanda şehit edilen 13 yavrumuzu bugün toprağa veriyoruz. Onlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Bizlere şefaatçi olmalarını niyaz ediyorum. Ama bir cümleyi de eklemeden geçmeyeceğim bunlara açık gizli destek verenlerinde Allah belasını versin diyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.’’ Dedi.

İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller’in okuduğu Kur-an tilaveti ve yaptığı duanın ardından cenaze nakil aracına alınan Ahmet Er’in naaşı Ervah Kabristanlığına defnedildi.  



Salı 23.9 ° / 8.8 °
Çarşamba 25.8 ° / 10.9 °
Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri