Aileler çocuk parklarına güvenlik kamerası istiyor

Aileler çocuk parklarına güvenlik kamerası istiyor

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Bakım ve onarımı yapılan Parklar için Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer´e çok teşekkür eden  Aileler kamera sistemi konulsun istiyorlar.  İçişleri Bakanlığı tarafından suçla mücadele için görevlendirilen bekçilere rağmen gençlerin alenen park köşelerinde uyuşturucu kullanmaya devam etmesi semt sakinlerini huzursuz ediyor.
 
 
 
Muhtarlar da özellikle semt aralarındaki parklara güvenlik kamerasının konulması gerektiğine dikkat çektiler. İçişleri Bakanlığı tarafından suçla mücadele için görevlendirilen bekçilere rağmen gençlerin alenen park köşelerinde uyuşturucu kullanmaya devam etmesi semt sakinlerini huzursuz ediyor. Sokak aralarında kalan parklarda kamera sistemi yok, yeterli aydınlatma da yok. Bu büyük bir sorun. Zaten uyuşturucu madde kullanan gençlerin birçoğu sokak aralarında kalan parkları tercih ediyor. Kamera sisteminin bu parklara da takılması büyük önem arz ediyor. Uyuşturucu madde kullanan gençler sokak aralarındaki parklarda daha çok karanlıkta kalan kuytu köşeler ve yol kenarında park ettikleri arabaların içinde uyuşturucu madde kullanıyorlar.
 
 
 
Bu duruma isyan eden bir anne ,Kamera sisteminin yanı sıra aydınlatmaların da düzgün olması şart. Ayrıca akşam saatlerinde sokaklarda dolaşan bekçilerimiz büyük ölçüde suçu önlemiş olsa da bu karanlık yerler ister istemez gözden kaçıyor. Bu konu semt sakinlerimizi oldukça rahatsız ediyor. Parkların içinden geçenler korkarak gidiyor. Bu konunun acil çözülmesi gerekiyor? diye konuştu.
 
 
 
Bekçilere yeterli yetki verilmiyor ?Çocuklarımızı akşamları sokağa çıkaramıyoruz? diyen mahalle sakinleri, ?Eşlerimiz, çocuklarımız akşamları işten geliyor, okuldan geliyor parklarda yol kenarına park edilmiş araçların içerisinde uyuşturucu madde kullananlar laf atıyor, önünü kesiyor, tehdit ediyor. Bekçilerin çoğu araç içerisinde uyuşturucu kullananları gördüğü halde müdahale edemiyor. Akşamları kız çocuklarımıza laf atıyorlar. Kız çocuklarımız korkuyor. Allah korusun başlarına bir şey gelse sorumluluğunu kimse almayacak. Kamera kayıtları olsa belki caydırıcı olabilir . Hava karardığı zaman parkların değil içinden, önünden dahi geçemiyoruz. Yetkililerin biran önce güvenlik tedbirlerini artırmasını istiyoruz? dediler


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri