21.7° / 13.3°

Güncel

Güncel Haberleri

AK Parti çok dikkatli olmalı!

Erdoğan Kaya Kaleminden...

AK Parti çok dikkatli olmalı!
Tarih: 03.05.2018 07:13
 
     Allah bereket versin Aksaray´da Ak Parti de aday adayı sayısı 74 oldu. Aksaray´ın 7 ilçesi, 15 kasabası ve 153 köyü bulunmaktadır. Köy sayısında belki birkaç yeni köyü atlayabilirim bazı Eskil yaylaları köy oldu. Şimdi sorsam dünden bugüne geçmiş vekillerimizde dahil, aday adayı olmuş Milletvekili adaylarımızın hangisi yukarıdaki yerleşim merkezlerimizin tamamını gezip ziyaret etmişlerdir? Bunlara Eskil gibi bazı ilçelerimizin köyden fazla nufüsu olan yaylalarımızı da eklersek, ayak basmadıkları yer var mı?
     Ben deniz Erdoğan Kaya´yı seversiniz sevmezsiniz, bir Gazeteci-Yazar olarak adayda olmadığım halde bu saydığım tüm köy ve yaylalar dahil en az üç beş defa gezip ziyaret etmişimdir. Her yerde üç beş tanıdığım var, tüm köyleri isim isim sayarım.
     Şimdi soruyorum, doğduğun yerin dışında belki dışarıda doğmuş doğduğu yeri dahi bilmeyen bu kadar aday içindeki arkadaşlar hangi yerleşim birimlerinin sorunlarını biliyorlar? Kaç tane köyümüzü ve yaylamızı gezmişler ve sorunlarını biliyor?
     Görmediğin ve gezmediğin yer senin değildir arkadaş. Seçilmişlerimizin hangisi meclis tatillerinde bir ayını ayırıp kendilerine oy veren seçmenini yılda bir sefer olsun ziyaret etmiştir? İsmi mevzu bahis değil geçmiş seçimlerde bir adayımızla seçim bölgelerini geziyoruz. Dönüşte bana dedi ki, ? ağabey seni köylerde benden çok tanıyorlar.? Ben de dedim ki, ? gitmediğin yer senin değil.?
       Eskiden vatandaş teknolojiden uzaktı, şimdi her şeyi cebindeki iletişim aracı ile okuyor ve bakıp görüyor. Birde vatandaş önceki seçimlerde ak Parti ablemine Tayyip Erdoğan hatırına oy veriyordu. Beyler şimdi durum çok farklı ve ciddi.
       Şimdi Başkanlık dönemine geçiyoruz. Öyle eline çantasını alıp gelenler Tayyip hatırına oy vermeyecek. Zaten Reisin alacağı oy şekli belli. Başkanlığa seçmen tulum oy verecek, ama Milletvekili için durup iki sefer düşünecekler. Seçmen adaylar kim önce ona bakacaklar.
      Ak Parti aday belirlerken tabanın sevdiği, itiraz etmediği, halkın gönlüne girmiş, vatandaşı kucaklayacak adaylarla seçime gidilmezse sonuç 6 Haziran olabilir. Bunun faturası kimlere kesilir onu seçim sonunda hep birlikte göreceğiz.
       Bizler halkın içinde geziyor, konuşuyor ve sohbet ediyoruz. 74 kişi içinde 3 tane aday adayı var bunlardan birisi aday olursa büyük tepki ile karşılanacaklar ve sandıkta seçmen gerekli cevabı verecek. Umarım ben yanılırım, ama inanın ben bile tereddüt etmekteyim. Üstelik çok iyi bir Ak Partili olmama rağmen. Bunu iyi hesap ederek aday belirlenmeli.
      Eğer dediğim şekilde olmazsa kimse burada dört sıfır hayal etmesin. Ful vekil istiyorsak aday belirlenmesine iyi dikkat edilmelidir. Burası ne İstanbul ve ne de Ankara. Şehrinle irtibatını kes aklına gelince gel ada adayı ol. Bura da herkes her şeyi görüyor ve biliyor.
      Sen vatandaşın ne acı ne de tatlı gününde olmamışsın, geleceksin aday olacaksın. Valla bu millet artık telefonuna çıkmayan ne Milletvekillini ve ne de Belediye Başkanını affetmiyor. Vatandaş bunu bir yere yazıyor zamanı gelince o yazıyı güzelce silecek.
      Kariyeriniz olabilir, şöhretiniz de olabilir, zenginde olabilirsiniz, okumuş kültürlüde olabilirsiniz ve hatta sıradan biriside olabilirsiniz. Vatandaş buna bakmıyor, bu memlekete ne kazık çaktığına ve ne kadar vatandaşla yakın içli dışlı olduğuna bakıyor. Hatta bu memlekete ne zarar verdiğine dikkatle bakıp takip ediyor.
      Benim acizane hiçbir aday adayı ile inanın bir özel problemim yok. Elbette kendisine güvenen aday adayı olmuştur. Ama seçmende aday adayı olanlara bakıp süzgeçten geçiriyor. Hani derim ya keşkeparti üyeleri oy atıp adayı belirlese diye. İşte o zaman bu kadar aday adayı olması mümkün değildi. Bu nedenle teşkilatlara çok büyük iş düşüyor, Ankara´ya raporu düzgün versinler. Yoksa fatura kendilerine çıkabilir, bunu bir yere yazsınlar.

  • BIST 100

    10192,93%1,47
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı
Kadın futbol takımının maçında istenmeyen görüntüler
Aksaray'a çamur yağdı...
Alkollü sürücünün aracında uyuşturucu ele geçirildi
Emniyetten cam filmi denetimi
Aksaray Belediyesi emeklilere ücretsiz kuaför hizmeti vermeye başladı
4 metreden beton zemine düşen işçi ağır yaralandı
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Otomobil takla attı: 1 ağır yaralı
Fabrika bahçesinde deve kuşu bulunduran şahısa 30 bin lira para cezası...
İnşaatta çalışırken rahatsızlanan işçi hayatını kaybetti
Aksaray'da kamuyu yüksek zarara uğratan doktor ve 2 şahıs tutuklandı
Aksaray Belediyesi ağaç dikme seferberliği başlattı
Aksaray İŞKUR 300 işçi alımı yapacak...
Aksaray Belediyesi sünnet şöleni için kayıtlar başladı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İnşaatta çalışırken rahatsızlanan işçi hayatını kaybetti

Aksaray'da kamuyu yüksek zarara uğratan doktor ve 2 şahıs tutuklandı

Aksaray Belediyesi ağaç dikme seferberliği başlattı

Aksaray İŞKUR 300 işçi alımı yapacak...

Aksaray Belediyesi sünnet şöleni için kayıtlar başladı

Genç adam tüfekle yaşamına son verdi

Aksaray'da otobüsün çarptığı 6 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Aksaray'da Vatandaşlar Bayram Namazı İçin Camilere Akın Etti

Bebeğini cami avlusuna bırakan kadın yakalandı

Aksaray'da vicdansızlar bebeği cami avlusuna bırakıp kaçtı

Belediye Başkanı Evren Dinçer mazbatasını aldı

Aksaray Şehit Aileleri Derneği Tarafından Şehitlerimize Hatim Okundu

Mezarlıklarda bayram hazırlığı başladı

Sağlık Bakanlığı Aksaray kura çekimi 4 Nisan 2024 tarihinde yapılacak

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Sercan Belgemen Aksaray halkına teşekkür etti

Pelinsu Yıldırım Demir: Partimiz ve ülkemiz adına çok umut verici gelişmeler yaşandı

Engelli muhtar adayının çalışma azmi başarıyı getirdi

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, projelerin olduğu yerden devam ettiğini söyledi

TEMUD İçin Güçlü İttifak

Başkan Dinçer seçim sonuçlarını değerlendirdi

Vali Kumbuzoğlu: Polisimizle, jandarmamızla bütün seçim güvenlik önlemlerimizi almış dur...