Ak Parti´de Aday Adaylığı Başvuruları Pazar Günü Sona Erecek

Ak Parti´de Aday Adaylığı Başvuruları Pazar Günü  Sona Erecek

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68

AK Parti´de 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi´ne ilişkin aday adaylığı süreci, 29 Nisan Pazar günü saat 17:00´da sona erecek

 

            AK Parti´de milletvekili aday adaylığına müracaatlar devam ediyor. Aday adayları, parti genel merkezinin yanı sıra 81 ilde başvurularını yapıyor.

            AK Parti İl Başkanı, Hüseyin Altınsoy konu ile ilgili açıklama yaptı. İlklerin yaşanacağı seçim sürecine girildiğini söyleyen Altınsoy, Türkiye´nin, 16 Nisan halk oylamasıyla önemli bir değişime imza attığını hatırlattı. Uyum yasaları kapsamında ilk paket düzenlemenin 13 Mart´ta, ikinci paketin ise Meclisten geçtiğine dikkati çeken Altınsoy, "Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimini yayınladı." dedi.

İlk kez Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´nde seçime gidildiğini, cumhurbaşkanlığı seçimiyle milletvekili seçiminin birlikte yapılacağını belirten Altınsoy, seçime iki aydan daha az zaman kaldığını söyledi.

            Bu kapsamda, İlimizde dahil, bütün illerde Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) kurulduğunu, il ve ilçe SKM başkanlarının belirlendiğini bildiren Altınsoy, "AK Parti, kurumsal bir partidir. Hiç seçim olmayacakmış gibi dingin, sakin, kararlı ama yarın seçim olacakmış gibi de heyecanlı ve hazırlıklı olan bir partidir. Bu, sandıktaki temsilcimizden genel başkanımıza kadar böyledir. Gördüğünüz gibi bir kısımları halen çatıda, bacada, tabanda, tavanda gezerken bizim cumhurbaşkanı adayımız netleşti." diye konuştu.

            Aday adaylarına pozitif bir ayrımcılık uyguladıklarını dile getiren Altınsoy, Aday Adaylığı müracaat sürecinin 29 Nisan Pazar günü, saat 17:00´a kadar devam edeceğini belirtti.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri