25.3° / 11.2°

AK Partili Akar: Kıbrıs, bizim milli meselemizdir

AK Partili Akar: Kıbrıs, bizim milli meselemizdir

AK Partili Akar: Kıbrıs, bizim milli meselemizdir
Tarih: 27.12.2024 19:44 Güncelleme: 27.12.2024 19:44

Memet Can YEŞİLBAŞ/ BURSA, (DHA)- TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, "Kıbrıs, bizim milli meselemizdir. Geri adım atmadık, atmayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) düzenlenen 'Türkiye’nin Güvenlik ve Savunma Meseleleri' konferansında konuştu. Turkuaz Salon'da gerçekleşen konferansa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Teknik Üniversite Rektörü Prof. DR. Naci Çağlar, AK Parti Bursa milletvekilleri ve öğrenciler katıldı. Her şeyin bilgi üretmekle başladığını ifade eden Hulusi Akar, “Bugün burada birçok konuya kısa kısa değinerek savunma ve güvenlik açısından değerlendirmeye çalışacağız. Savunma ve güvenlik dediğimiz şeyin temelinde ülkenin geleceği vardır. Bunun için ne yapmak lazım? Bu, bütün ülkeler için geçerlidir. Türk olmak zordur çünkü bütün dünyayla savaşmak zorundasınızdır. Maalesef karşımızda çok sayıda karşıt güç var. Fakat diğer taraftan Türk olmamak daha da zordur çünkü o zaman Türk ile savaşmak zorunda kalırsınız. Bu inanç ve güvenle çalışmalarımızı yapacağız" diye konuştu.

'TÜRKİYE ARTIK BİR ÖZNE HALİNE GELDİ'

Türkiye'nin coğrafi olarak etrafında ciddi risk ve tehditler olduğunu belirten Akar, "Bunları ciddiye almak zorundayız. Bu işlerin şakası yok. Her türlü olasılığı düşünmek zorundayız. 15 Temmuz'daki hain darbe girişimine nasıl karşı durduysak, o duruşumuzu hatırlamamız lazım. Dik olacağız fakat dikleşmeyeceğiz. Kibirli olmayacağız. Ülkemizin geleceği için bu çok önemli. Bizim bütünlüğümüz parçalanmaz. Parçalamak isteyenler olur mu? Olur. Bunların kimi denizlere döküldü, kimi de topraklara gömüldü ve gömülmeye devam ediyor. Türkiye'nin her yönüyle büyük bir devlet olduğunu her zaman hissedin. Bunu yaşayın. Türkiye, şu an geldiği noktayla herkes için bir gurur meselesidir. Uluslararası ortamda Türkiye artık bir özne haline geldi. Türkiye'yi seversiniz veya sevmezsiniz; fakat Türkiye'siz bir hesap yapamazsınız. Yapamayacaksınız. Türkiye ile mutlaka konuşup anlaşmanız lazım. Suriye olayında olduğu gibi, denklemde mutlaka Türkiye'nin olması gerekiyor. Atalarımız gerçekten barışı, huzuru ve adaleti sağladılar. Gittiğiniz zaman pek çok bölgede Türkiye'ye karşı büyük bir muhabbet olduğunu görürsünüz. Bu nedir? Biz hiçbir zaman sömürgeci ve emperyalist olmadık. Osmanlı'dan sonra 30 devlet çıktı. Hiçbiri Türkçe konuşmuyor. Bazıları, ‘Keşke konuşsalardı’ diyor. Hayır, o zaman 600 sene değil, 70 sene olurdu. Dolayısıyla biz, onların devamında gerçekten bir özne olarak elimizden geldiğince çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye, çok şükür, söz dinleyen değil, sözü dinlenen bir ülke haline geldi. Bununla ne kadar gurur duysak azdır" ifadelerini kullandı.

'PKK VE YPG HİÇBİR ZAMAN KÜRTLERİN TEMSİLCİSİ DEĞİLDİR'

Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadelesinin devam ettiğini aktaran Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri, vazifesini mevzuata uygun bir şekilde her zaman gerçekleştirdi. Bundan dolayı ne kadar gurur duysak azdır. Masum insanlara hiçbir zaman zarar verilmedi. Bazı fitne ve fesat yuvaları, bu durumu saptırmaya çalışıyor. Ancak bizim alnımız açık, sicilimiz temiz. Mehmetçik, girilemez denilen yerlere girdi; çıkılamaz denilen yerlerden çıktı. İster Suriye'de ister Kuzey Irak'ta olsun, bunları önlemenin iki yolu var: Ya silah bırakıp teslim olacaklar ya da bulundukları çukurlara gömülmeye devam edecekler. Kürtler ile Türkler kardeştir. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti samimidir. Çanakkale, Milli Mücadele ve 15 Temmuz'da hep beraber mücadele ettik. Şehitliklerde Kürdü, Türk’ü, Arabı hep birlikte yatıyor. Bizim birlik ve bütünlüğümüz hayati önem taşıyor. Biz her şeyimizle kardeşiz. Tek yumruk ve tek yürek olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. PKK ve YPG hiçbir zaman Kürtlerin temsilcisi değildir. PKK-YPG, hiçbir zaman Kürt değildir. Geçenlerde bir PKK'lı öldü ve cenazesinde Ermeni bayrağı vardı. En son terörist etkisiz hale gelene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bunların bulundukları barınak ve sığınaklar başlarına yıkıldı, yıkılmaya da devam edecektir. Şehitlerimizin kanını hiçbir zaman yerde bırakmadık ve bırakmayacağız. Arkanızda kim olursa olsun, bunların hiçbir faydası yok. Bizim durmamız söz konusu bile değil. Ülkemizin güvenliğini sağlamak bakımından yapmamız gereken ne varsa, bugüne kadar yaptık; bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

'HER TÜRLÜ EGEMENLİK HAKKIMIZI KULLANDIK VE KULLANIYORUZ'

Akar, "Denizlerimizde ve hava sahamızda her türlü egemenlik hakkımızı kullandık ve kullanıyoruz. Bunu hiç kimse engelleyemez. Türkiye'nin 12 bin kilometre kıyısı var. Biz bir deniz ülkesiyiz. Denizlerimizdeki haklarımızı kullanmakta azimli ve kararlıyız. Bunun için her türlü gücümüz var. Kıbrıs, bizim milli meselemizdir. Geri adım atmadık, atmayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizi burada geçimsiz ilan ediyorlar. 'Doğu Akdeniz'de sorun çıkardı' diyorlar. Meis Adası hemen karşımızdadır. Tarihte bir şekilde atlanmış ve Yunanlıların olmuş. Meis Adası'nın Türkiye'ye uzaklığı 1950 metredir. Bizim harp okullarındaki subay adaylarımızın yüzme standardı 2 bin metredir. Dolayısıyla ada, yüzme mesafesindedir. Yunanlı arkadaşlar, 'O zaman yüzün' dediler. 'İnşallah bir gün gelecek, onu da yaparız' dedik. Bu ada için 40 bin kilometrekare deniz yetki alanı istiyorlar. Biz buna ‘hayır’ deyince adımız geçimsiz oluyor. Evet, geçimsiziz. Bunu kabul etmeyeceğiz. Şu anda Mehmetçiğin ihtiyaçlarının yüzde 80’ini yerli ve milli olarak karşılayacak duruma geldik. Biz, parasını verdiğimiz halde silah alamadık. Vermediler. Bunu da 'ambargo var' diye söylemediler, sürekli ileri tarihlere gün vererek durumu sürdürdüler. Biz şimdi inşa ve imar ediyoruz. Dost ve müttefik ülkelere satıyoruz" ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10189%1,08
  • DOLAR

    39,89% 0,29
  • EURO

    47,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4308,01% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İzmir'deki 'yolsuzluk' operasyonu şüphelilerinden bazıları sağlık kontrolünde...
Otomobille takla atıp şarampole yuvarlandı, araçtan hafif sıyrıklarla çıktı
İzmir Buca'da orman yangını (2)
U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Sevim Akbaş’tan gümüş madalya
Sağlıkla ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi
Uşak’ta meşelik yangını
Kırklareli'de selde 6 kişinin ölümünde tutuklu sanık: Artık tutukluluk işkenc...
Sakarya'da taş ocağı gerginliği
Ödemiş'teki orman yangını 2'nci gününde: 1 ölü (4)
Ödemiş'teki orman yangını 2'nci gününde: 1 ölü / Ek fotoğraflar
Aydın'da tarım arazisinde yangın (2)
Bacanağı ve baldızından 'Bize çarpmadan önce tehdit etti' iddiası
Bursa'da ağaçlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Alanyaspor, Maestro ile 4 yıllık sözleşme imzaladı / Görüntü eklendi
Bakan Kacır: Yeşil dönüşüme öncülük edecek projelere 2 milyon TL destek verec...

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Aydın'da tarım arazisinde yangın (2)

Bacanağı ve baldızından 'Bize çarpmadan önce tehdit etti' iddiası

Bursa'da ağaçlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Alanyaspor, Maestro ile 4 yıllık sözleşme imzaladı / Görüntü eklendi

Bakan Kacır: Yeşil dönüşüme öncülük edecek projelere 2 milyon TL destek vereceğiz (2)

Adana'da orman yangını

Çarptığı 2 öğrenciden birinin ölümüne diğerinin yaralanmasına neden olan sürücüye hapis ...

İletişim Başkanlığı: Son 1 haftada 576 orman yangını çıktı

Bakan Kurum: Önümüzdeki hafta hava sıcaklıkları ciddi artış gösterecek

Ters yönde ilerleyen otomobil ile kamyon çarpıştı: 3 ölü, 2 yaralı

İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde (5)

TIR’ın çarptığı motosikletin sürücüsü, yaşam mücadelesini kaybetti

Polisten uyuşturucu kaçakçılığı tatbikatı

Düzce- Hafriyat kamyonunun çarptığı otomobilden fırlayan Enes öldü /Video eklendi

Emine Erdoğan, Vatikan’da ‘Kardeşlik Temelli Ekonomi: Etik Çok Taraflılık’ konferansına ...

Antalya'da çalılıkta çıkan yangın ormana sıçradı /video eklendi

Muğla'da orman yangını (2)

Putin: Bugün telefonda Trump'la konuşacağım

Genelkurmay Başkanı Gürak, Bulgaristan Askeri Ataşeliği’ni ziyaret etti

İstanbul- Bayrampaşa'da iş merkezinde çıkan yangın söndürüldü

DEM Parti Sözcüsü Doğan: Öcalan'dan birkaç gün içinde açıklama bekliyoruz