25.2° / 11.8°

AK Parti'li Yazıcı: Yeni anayasanın mimari tasarımını şekillendiriyoruz

AK Parti'li Yazıcı: Yeni anayasanın mimari tasarımını şekillendiriyoruz

AK Parti
Tarih: 25.01.2025 11:49

ANKARA, (DHA)- AK Parti'de anayasa çalıştaylarının 3'üncüsü gerçekleştirildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Türkiye'mizi ve milletimizi tarihin öznesi yapacak atılımlar için yeni bir toplum sözleşmesi yapmaya kararlıyız. Biz parti olarak düzenlediğimiz çalıştaylarla yeni ve sivil anayasaya yönelik fikri hazırlığımızı yapıyoruz. Çalıştay süreçleriyle yeni anayasanın mimari tasarımını şekillendirmeye doğru ilerliyoruz" dedi.

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; 'Yeni Anayasa'da Yol Haritası' çalıştaylarının 3'üncüsü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında gerçekleşti. Genel merkezde düzenlenen çalıştaya anayasa hukuku, genel kamu hukuku ve insan hakları alanında uzman akademisyenler katıldı. Konusu 'Yeni Anayasa'da Temel Haklar' olarak belirlenen çalıştayda; yeni anayasada temel hak ve özgürlükler nasıl düzenlenmeli, anayasadaki yeri ve sistematiği ne olmalı, yeni anayasada temel hak ve özgürlüklerin niteliği, kapsamı ve sınırları nasıl belirlenmeli, yeni anayasada temel hak ve özgürlükleri koruyacak anayasal araçlar ve koruma mekanizmaları neler olmalı, nasıl düzenlenmeli ve yeni anayasada mevcut temel hak ve özgürlük kategorileri için hangi düzenlemeler ve yenilikler önerilebilir başlıkları ele alındı. Çalıştaya katılan ve katkı sunan Anayasa hukukçularının, uzman ve akademisyenlerin bu konu başlıklarına ilişkin tespit, öneri ve değerlendirmeleri alındı.

'YENİ TOPLUM SÖZLEŞMESİ YAPMAYA KARARLIYIZ'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, çalıştaylara ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Herhangi bir ön koşul ileri sürmeden bütün siyasi partilere, kurucusu millet olan, sivil ve kuşatıcı bir anayasa yapma çağrımızı tekrar ediyor, bu hedefe varmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Küresel ve bölgesel değişimlerin hızlandığı, tehditlerin, fırsatların ve risklerin her alanda kendini gösterdiği bir dönemde, Türkiye'mizi ve milletimizi tarihin öznesi yapacak atılımlar için yeni bir toplum sözleşmesi yapmaya kararlıyız. Biz parti olarak düzenlediğimiz çalıştaylarla yeni ve sivil anayasaya yönelik fikri hazırlığımızı yapıyoruz. Çalıştay süreçleriyle yeni anayasanın mimari tasarımını şekillendirmeye doğru ilerliyoruz. Daha önceki 2 çalıştayımızın sonunda değerli katılımcıların görüş ve önerileri raporlaştırılarak, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmuştur. 3'üncü çalıştayımıza katkı sunan değerli hocalarımızın değerlendirmeleri ışığında da bir rapor hazırlayarak, Sayın Cumhurbaşkanı'mıza arz edeceğiz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Manisa Basket - Karşıyaka / Fotoğraflar
Bakan Yumaklı: Zirai don nedeniyle zarar gören ağaçlarda gelişigüzel budama y...
Göztepe - Beşiktaş / Fotoğraflar
İstanbul - Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanı yaşat ki devlet yaşasın
Göztepe - Beşiktaş / Ek fotoğraflar
Mardin’de 137 bin tonluk buğday vurgununda 9 tutuklama
Arıkan: Gazze için kurduğunuz her hayali kabusa çeviririz
El freni boşalan midibüsün apartman girişine düştüğü kaza kamerada
Adana Demirspor - Trabzonspor: 0-1
Adana'da Polonyalıların sokak tiyatrosu ilgi çekti
Adıyaman'da devrilen hafriyat kamyonunun sürücüsü öldü
Emine Erdoğan, KADEM'in yeni yönetimini tebrik etti
İstanbul- Fatih'te oyuncu kız arkadaşı tarafından bıçakla öldürülen kadın son...
Şampiyon Trabzonspor kupasına kavuştu
Adana Demirspor - Trabzonspor maçının ardından / Video eklendi

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Adıyaman'da devrilen hafriyat kamyonunun sürücüsü öldü

Emine Erdoğan, KADEM'in yeni yönetimini tebrik etti

İstanbul- Fatih'te oyuncu kız arkadaşı tarafından bıçakla öldürülen kadın son yolculuğun...

Şampiyon Trabzonspor kupasına kavuştu

Adana Demirspor - Trabzonspor maçının ardından / Video eklendi

'Verinin hep birlikte paylaşılması ve analiz edilmesi büyük önem kazandı'

Özel: İstanbul'un muhafızı Silivri'den İstanbul'u korumaya devam ediyor

Adana Demirspor-Trabzonspor / Ek fotoğraflar

İstanbul- Esenler'de parkta oturan arkadaş grubuna silahlı saldırı; 1 ölü

Özel: İstanbul'un muhafızı Silivri'den İstanbul'u korumaya devam ediyor / Ek fotoğraflar

Rusya, Paskalya Bayramı nedeniyle Ukrayna'da geçici ateşkes ilan etti

Diyarbakır'da komşu aileler arasında kavga; 2'si ağır 6 yaralı

Thomas Reis: Hedefimiz üçüncülüğü korumak / Video eklendi

Bakan Kacır: Sanayi ve Teknoloji Kolejlerini Anadolu şehirlerimizde kuracağız

Adana Demirspor - Trabzonspor / Fotoğraflar

Erzurumspor FK - İstanbulspor: 1-2

Samsun'a Kandıra'dan 36 'comba' getirildi

Yeni doğan bebeği çöp konteynerine annesi bırakmış

Geleceği şekillendiren dönüşüm: Sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve insan odaklılık

Akdamar Adası'nda '3'üncü Badem Çiçeği Festivali' başladı / Ek fotoğraflar

Kayıp Alzheimer hastası, 1 gün sonra bulundu