AK Parti Aksaray Teşkilatı Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına Katıldı

AK Parti Aksaray Teşkilatı Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına Katıldı

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, İl Belediye Başkanı Evren Dinçer ve partisinin il kadın ile gençlik kolları başkanlarıyla birlikte 135. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katıldı.

30 Ocak Perşembe günü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir başkanlığında gerçekleşen ve ana gündem maddesi 7. Olağan Kongre, teşkilat çalışmaları, kongre takvimi ve kongre sürecindeki çalışmalar üzerine değerlendirmelerin olduğu istişare toplantısına katılan Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Genel Başkan Yardımcımız ve Teşkilat Başkanımız Sayın Erkan Kandemir’in riyasetinde; başta 7. Olağan Kongre sürecimiz olmak üzere teşkilat çalışmalarımızı değerlendirdiğimiz tüm 135. İl Başkanları toplantımız hayırlara vesile olsun inşallah” dedi.

31 Ocak Cuma günü ise Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın yanı sıra Bakanlar, milletvekilleri ve partinin üst kademe yöneticilerinin de hazır bulunduğu 135. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına, AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Gençlik Kolları Başkanı M. Emin Kılıç ve Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat salondaki yerini aldı.

Toplantıda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depreme dayanıksız binaların dönüşümü için sadece kira yardımı, kamulaştırma, harç muafiyeti, bina inşaatı gibi işler için 61 milyar liraya yakın bir kaynak kullandıklarını belirterek, “Riskli alan olarak belirlenen yerlerde de hâlihazırda 60 milyar liralık bir kaynakla yatırımlarımız devam ediyor. Görüldüğü gibi ülkemizi, depreme hazırlamak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Hani sürekli, 'Deprem vergileri ne oldu?' hep bunu söylüyor, işte o sordukları deprem vergilerinin 2003-2019 yılları arasındaki toplamı, cari fiyatlarla 66 milyar lira, 2019 fiyatlarıyla 147 milyar liradır. Bugüne kadar depremlerin ardından yapılan ve depreme hazırlık için yürütülen çalışmalarda harcanan kaynak ise bu rakamların yaklaşık beş katıdır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Vatandaşlarımızın da artık deprem konusunda çok daha bilinçli bir şekilde hareket ettiklerini memnuniyetle görüyoruz. Bu ülkede artık hiç kimse vatandaşlarımızı depreme dayanıksız bina yapmaya veya oralarda yaşamaya yönlendiremez. Yatay yapılaşmanın ne kadar önemli olduğunu, maruz kaldığımız her deprem bize bir kez daha ispatlıyor. 81 vilayetimizin tamamında bundan sonra hiçbir yeni yerleşim yerine çürük zeminde ne de yüksek katlı olarak inşa edilemeyecektir. Depreme hazırlık kapsamında ülke çapında tespit ettiğimiz 1,5 milyon binanın dönüştürülmesi çalışmalarına hız veriyoruz. Görüldüğü gibi deprem bizi beklemiyor, öyleyse deprem kapımızı çalmadan hazırlıklarımızı tamamen bir defa yapmamız şarttır” diye konuştu.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri