AK Parti İl Başkanları toplantısı telekonferans ile yapıldı

AK Parti İl Başkanları toplantısı telekonferans ile yapıldı

 ALTINSOY, İL BAŞKANLARI TOPLANTISINA VİDEO KONFERANSLA KATILDI

Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen İl Başkanları toplantısına AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy video konferans yöntemi ile katıldı.

 

Koronavirüs salgını nedeniyle Genel Merkezde gerçekleştirilemeyen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı, Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında video konferans yoluyla gerçekleştirdi. 

 

Toplantıya il binasındaki makam odasında katılan AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlığında İl Başkanları toplantımızı video konferans yoluyla gerçekleştirdik. Yaklaşık 6 saate yakın bir sürede ilimizle ilgili istişarelerde bulunduk. KOVİD-19 salgınıyla mücadelede Aksaray’ımızda yapılan tüm çalışmaları ve esnaflarımızdan bize iletilen talepleri Cumhurbaşkanımıza ilettik. Kendisine iletilen her sorunu ve talebi tek tek not alan ve tek tek cevap veren bir lidere sahip olmanın onurunu, gururunu duydum. Rabbim yar ve yardımcısı olsun” dedi.

 

Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan ve salgın nedeniyle evinden çıkamayan vatandaşlara destek paketlerini devreye soktuklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşa “gönüllü karantina” çağrısını yinelerken; önlemlere uyulmazsa tedbirlerin arttırılabileceğine dikkat çekti.

Bazı belediyelerin izinsiz yaptıkları kampanyalara tepki gösteren Başkan Erdoğan, “Belediyeler devlet içinde devlet olmaya kalkamaz, izinsiz kampanya açamaz. Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur. Bu kampanyalar Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından yürütülmelidir. Bunlar İçişleri Bakanlığı ve valilikler vasıtasıyla yürütülmektedir. Birçok belediyelerimiz valiliklerden izinsiz kampanya açarlarsa bu devlet içinde devlet mantığıdır. Burada gücü dağıtmış oluruz. Buna lüzum yok. Yasalar da buna izin vermiyor. Bugün hala siyasi mantık ile yaklaşacaksak, biz ne zaman bir ve beraber olacağız. Biz tabi ki iktidar olarak gerekli uyarıyı yapmak zorundayız ve bunu yapıyoruz” dedi.

Ayrıca Başkan Erdoğan, “Düne kadar şehir hastanelerini eleştirenler, şimdilerde ise şehir hastanelerinin sayılarını tartışıyor. Neden sayısı az diyor. Biz hamdolsun, şehir hastanelerimizin açılışlarını hızlandırdık. Ülkemiz son 7 yılda nice saldırıya göğüs gerdi, nice belayı defetti. Bu belayı da inşallah atlatacağız. Bugün sabredeceğiz. Vakti geldiğinde atılım gerçekleştireceğiz” dedi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, gece geç saatlere kadar süren toplantıda, 81 il başkanını tek tek dinledi ve kendisine iletilen talepleri de not aldı. 



Salı 12.6 ° / 4 °
Çarşamba 14 ° / 4.8 °
Perşembe 10.2 ° / 2.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri