AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat Güven Tazeledi

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat Güven Tazeledi

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat Güven Tazeledi

   AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI FERHAN POLAT İLE YOLA DEVAM

AK Parti Aksaray Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, gerçekleşen 6. Olağan Kongrede güven tazeleyerek yeniden seçildi.

Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleşen kongreye AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, İGM Başkanı Mehmet Tüzün, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ümmügülsüm Ümütlü, Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkan yardımcısı Canan Baran İzgi, Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin Kılıç, 22. Dönem Milletvekili Ahmet Yaşar, 26. Dönem Mustafa Serdengeçti, önceki dönem İl Başkanları Şaban Bostan, Fatih Yıldırıcı, İlçe ve Belde Belediye başkanları, İlçe Başkanları, MHP Kadın Kolları Başkanı Nermin Fidan, İGM, BMÜ ve yönetim kurulu üyeleri ile teşkilat mensupları ve kadın kolları delegeleri katıldı.

Pandemi tedbirlerine riayet edilerek yapılan kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile divan heyetinin seçilmesiyle başladı. Divanın belirlenmesinin ardından Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği görüntülü mesaj izletildi.

Açılış konuşmasını yapan Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, Kadın Kolları olarak en geniş, en donanımlı kadrolara sahip AK Parti’nin 5 Milyon 270 bin kadın üyesi olduğunu vurgulayarak, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan milletimizin huzuru ve geleceği için gecesini gündüzüne katıp, her türlü güçlük ve iftiralar karşısında, bunca engellemelere rağmen dimdik durarak yılmadan çalışıyorsa bizlerde gayret etmeliyiz. Sultan Tuğrul olmadığında ardında ordu hazırlığı yapan Sultan Can Hatun, Süleyman Şahın yanında dimdik duran Hayme Hatun, Kurtuluş Savaşında mücadele eden Nene Hatun ve adını sayamadığımız şanlı tarihimize ismini altın harflerle yazdırmış kadınların torunlarıyız biz. Geçmişin izinden, geleceğinin peşinden koşan AK kadınlarız biz. Kadınlar Allahın emanetidir. Davada Elhamdülillah bize emanettir. Liderimizin yolunda mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

AK Parti İl Başkanı Altınsoy ise, “Güçlü ve lider ülke Türkiye” idealine inanarak, Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in ifadesinde olduğu gibi, “kim var?” diye seslenildiğinde arkasına, sağına ve soluna bakmadan “ben varım” diyebilen, “benim olmadığım yerde başkası yoktur” düşüncesini besleyen bir dava ahlakı ve şuuruyla bu ülkede taş üstüne taş koyanlardan olmak için gecemizi gündüzümüze kattık. Kurulduğu günden itibaren kadınları siyasetin öznesi yapan, değer veren, ülkemize çağ atlatan Sn. Cumhurbaşkanımız ile aynı çatı altında siyaset yapıyor olmanın engin gururunu hep birlikte yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Bu bilinçle, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın mücadelesine Aksaray’dan güçlü bir omuz verebilmek için çabalıyoruz. Söyleyecek daha çok sözümüz, yürüyecek çok yolumuz var ve bizler bu kutlu yolda daha çok çalışacağız. Çünkü biz 2023 ve 2071 hedefleri doğrultusunda ilerleyen ülkemizde, suskun dünyanın hür sesi olan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın bizden ne beklediğinin farkındayız. Tevazu Samimiyet ve Gayretle “Memleket İşi Gönül İşi diyerek yollara düşmeye, milletimize hizmet etmeye azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Kadın Kolları Başkanımız Ferhan Polat’ı tebrik ediyor, yönetimine başarılar diliyorum. Kadın kollarımızda daha önce görev yapan başkan ve yönetim kurulu üyelerimize yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Kongremizin ilimiz ve partimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Milletvekili Cengiz Aydoğdu, “Aksaray İl Kadın Kolları Başkanımız Ferhan Polat ile de AK davamızın temel taşı kadınlarımız birlik içerisinde fedakarca emek veriyorlar ayrıca teşekkür ediyoruz. Yeni yönetimimize başarılar diliyor, AK davamızın tüm emektarlarına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer ise, “AK Parti kurulduğundan bu yana teşkilatlardaki kadın sayısının her yıl artması kadına verilen değeri göstermektedir. Kadın milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz var. AK Parti ile birlikte kadınlar temsiliyet anlamında hayatın her alanında yer alıyor. Kadın kollarımız da özellikle seçim döneminde çok mücadele ettiler, çalıştılar. Kendilerine emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kadın Kolları Başkanlığına tekrar seçilerek güven tazeleyen Ferhan Polat ve yönetimini tebrik ediyorum.”

Önceki dönem Milletvekili Ahmet Yaşar da, kadınların hayatın her alanında önemli bir yükün altında olduğunu kaydederek, “Davamızda da hanımlar yine önlerde ilerliyor, mücadele ediyor” diyerek kadın kolları kongresinin hayırlı olmasını diledi.

Kongreye canlı bağlantı ile katılan Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam ise, 19 yıllık iktidarları döneminde kadınlara yönelik büyük hizmetlerde bulunduklarını belirterek ana muhalefet partisinde görevli kadınlara seslendi. CHP’li kadınların kendi örgütlerindeki tecavüz ve taciz olaylarına neden ses çıkarmadıklarını soran Lütfiye Selva Çam, ayrıca kadın derneklerine de bunları dillendirme çağrısında bulundu. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam gerek milletvekili, gerek belediye başkanı ve belediye meclis üyeliklerinde görevli kadın sayısının da kendi dönemlerinde arttığına dikkat çekti.

Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ümütlü de yaptığı konuşmada, kongrede güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilen Ferhan Polat’ı ve yönetimini tebrik ederek başarılar diledi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından okunan faaliyet raporu ibraz edildi ve seçimlere geçildi. Tek adayın yer aldığı kongre sonrasında Ferhan Polat delegelerin oylarıyla yeniden AK Parti Aksaray Kadın Kolları Başkanlığına seçildi.



Salı 12.6 ° / 4 °
Çarşamba 14 ° / 4.8 °
Perşembe 10.2 ° / 2.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri