Akaryakıt istasyonunda otomobil alev aldı

Akaryakıt istasyonunda otomobil alev aldı

Akaryakıt istasyonunda otomobil alev aldı

Aksaray’da bir petrol istasyonunda benzin aldıktan sonra motor kısmında yangın çıkan otomobilin sürücüsü yanan otomobili bırakıp kaçarken, pompacılar yangını büyümeden söndürdü. Petrol istasyonundaki o anlar anbean güvenlik kamerasına yansıdı. 


Yangın, dün gece Şamlı Mahallesi Cumhuriyet Bulvarında bulunan bir petrol istasyonunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, benzin almak için petrole gelen Mahmut Öztürk (22) ait 06 HA 1536 plakalı Tofaş marka otomobil benzin dolumu yapıldıktan sonra çalışmadı. Sürücüsünün defalarca marşa basmasına rağmen çalışmayan aracın elektrik aksamı aniden çalıştı. Elektrik aksamının çalıştığı esnada motor kısmından benzin sızdıran otomobil hareket edeceği esnada birden alev aldı. Otomobilin motor kısmından alev aldığını fark eden petrol istasyonunda görevli Mustafa Sarıkaya, sürücüyü uyardı. Arkadaşı ile birlikte araçtan inerek motor kısmının yandığını gören sürücü otomobilini bırakıp kaçarken, pompacılar yangın söndürme tüpleri ile müdahale etti. Yangın pompacıların müdahalesi ile büyümeden söndürüldü. Yangın anı anbean petrol istasyonunun güvenlik kameralarına yansıdı. Hasar gören otomobil petrol istasyonu karşısındaki bir apartmanın otoparkına çekildi. 
Petrol istasyonundaki yangına müdahale ederek faciayı önleyen petrol istasyonu çalışanı Mustafa Sarıkaya, “Dün gece saatlerinde Tofaş marka araç geldi. Yakıt ikmalinden sonra, ödemeler yaptıktan sonra araç çalıştığı zaman alev aldı. Biz soğukkanlı bir şekilde müdahale ettik. Hemen söndürmeyi başardık. O sırada araç sahiplerini uzaklaştırdık. İstasyonu güvenli bir hale getirdik. Hemen müdahale ederek yangını söndürdük. Panik ortamı oluştu ondan sonra müdahale ettik zaten yangını biraz zor oldu ama söndürmeyi başardık. Ama biraz daha kalsaydı yetişemeseydik büyük bir facia yaşanırdı. Yangının çıkış sebebi benzin kaçağı, aracın bakımları yapılmamıştı büyük ihtimalle yapılmadığı için benzin kaçağı oluştu. Çalıştığı esnada da alev aldı. Bir iki defa marş bastı. En son marş bastığında birden alev aldı. Alev topuna döndü. Hemen müdahale ettik. Söndürmeyi başardık” dedi. 
Otoparkta incelenen otomobil kullanılmaz hale gelirken, aracını bırakıp giden sürücü teslim almaya gelmedi.



Anahtar Kelimeler: Akaryakıt istasyonunda otomobil
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri