Aksaray için"Gezici Kütüphane"yola çıkıyor

Aksaray için

aksaray haberleri | aksarayhaber68

Aksaray için "Gezici Kütüphane" yola çıkıyor.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığımızca, 54. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında 10 ilimize daha gezici kütüphane aracı sağlanarak gezici kütüphane araç sayısı 54 oluyor.
 
Bakanlığımızdan yapılan açıklamada, "Yeni Nesil Çocuklar, Yeni Nesil Kütüphaneler" temasıyla gerçekleştirilecek 54. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında 44 gezici kütüphane aracına eklenen 10 yeni araç, Sayın Bakanımız Numan Kurtulmuş´un katılımlarıyla düzenlenen teslim töreni ile Anadolu yollarına çıkıyor.
 
"İnsan kütüphaneye gidemiyorsa, kütüphane insanın ayağına gelir" ilkesiyle hizmete sunulan yeni araçlar, 28 Mart´ta görev yerlerine hareket edecek.
 
Araçlar Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Ardahan, Bingöl, Çanakkale, Kastamonu, Kırıkkale, Mersin ve Yalova illerimizde de vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuş olacak.
 
? Her tür iklim koşulunda kullanılabilecek gezici kütüphanelerin içinde her kesime uygun güncel koleksiyonlar, eğitici ve öğretici amaçlı kullanılmak üzere LCD televizyon, DVD oynatıcı, internet bağlantısı bulunan 6 dizüstü bilgisayar, okurlar için tasarlanmış oturma grubu ve gezici kütüphane çalışanları için gerekli her türlü araç gereç bulunmaktadır.
Vatandaşlarımız gezici kütüphaneler aracılığıyla sadece basılı bilgi kaynaklarına değil, elektronik ortamda sunulan bilgilere de erişebilecekler, aynı zamanda e-devlet uygulamalarını kullanabileceklerdir.
 
Gezici Kütüphane aracının ilimize kazandırılmasını sağlayan Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Numan Kurtulmuş´a, Valimiz Sayın Aykut Pekmez´e, Grup Başkanvekilimiz Milletvekilimiz Sayın İlknur İnceöz´e, Milletvekilimiz Sayın Cengiz Aydoğdu´ya, Milletvekilimiz Sayın Mustafa Serdengeçti´ye ve Kütüphaneler Yayımlar Genel Müdürümüz Sayın Hamdi Turşucu´ya teşekkürlerimizi arz ederiz. Gezici kütüphane aracımız Aksarayımıza hayırlı olsun.

 



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri