Aksaray İnternet Gazeteciler Cemiyeti (AİGC) kuruldu

Aksaray İnternet Gazeteciler Cemiyeti (AİGC) kuruldu

Aksaray İnternet Gazeteciler Cemiyeti (AİGC) kuruldu

Bağımsız medya gücünün oluşturulması, halkın haber alma özgürlüğünün sağlanması için bir araya gelen gazeteciler yeni bir oluşuma imza attı. Aksaray İnternet Gazeteciler Cemiyeti (AİGC) resmen kuruldu.

Aksaray merkez, ilçeler ve beldelerde meydana gelen gelişmeleri, anlık haber, yorum, inceleme ve köşe yazarlarının yazıları ile kamuoyu ile paylaşan gazetecilerin bir araya gelerek oluşturduğu AİGC´in Kurucu Başkanı Mustafa Avcı oldu.

Avcı yaptığı açıklamada derneğin kuruluş çalışmasını tamamlayarak gerekli belgeleri Aksaray Valiliği Dernekler Müdürlüğüne teslim ettiğini bildirdi.

 İnternet ve teknoloji çağında insanların doğru bilgiye ulaşmasının önemine vurgu yapan Avcı; yerel gazete,radyo istasyonu, internet haber siteleri sahipleri ve çeşitli basın kuruluşlarının temsilcilerinin yer aldığı AİGC´e üye basın kuruluşlarının; halkın her yerde her an yeni gelişme ve haberleri doğru, tarafsız ve objektif olarak sunduğunu, bu haberlerin dünyanın en ücra yerlerinden takip edildiğini belirtti.

AİGC´in haber alma ve haber yapma özgürlüğüne karşı oluşabilecek her türlü engellemelerin önüne geçmek, basın yoluyla sunulan ifade özgürlüğünün sağlanması ve bilgi kirliliğine neden olan haberlerin bertaraf edilmesi için önemli bir misyonu üstlendiğini kaydeden AİGC kurucu başkanı Mustafa Avcı; vatandaşların internet üzerinden yayın yapan haber sitelerinin takibinde AİGC üyesi kurumların yayınlarını dikkate almalarını istedi. 2 Kasım´da kurulan Aksaray İnternet Gazeteciler Derneği´nin üye ve kurumları ise şu şekilde oluştu;

Kurucu Üyeler ; Mustafa Avcı,Savaş Yılmaz,Talat Belge,Adem Koçak,Ali Genç, A.Kadir Ay,Ahmet Erbaş

Dernek Üyeleri ; Mustafa Avcı .Celil Acar, Savaş Yılmaz, Ali Genç, Mücahit Mercan, Ahmet Erbaş, Namık Altınpınar, Mustafa Bozdağ, Talat Belge, Adem Koçak, Mustafa Yol, Yaşar Sarıkaya, A.Kadir Ay, Yakup İren, Muhammet Tekin,Hüseyin Tosun, Erdem Südemen, Armağan Şen, Ekrem Uludağ,İzzet Tınmaz, Savaş Ulukaya, Erdoğan Kaya, Gökhan  Uzun, Muhammet Küçüker, Ahmet Demirci. Mevlit Keskin, Mahmut Şen

 



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri