Aksaray İŞKUR bünyesinde meslek edindirme kursu açılıyor.

Aksaray İŞKUR bünyesinde meslek edindirme kursu açılıyor.

Aksaray İŞKUR bünyesinde meslek edindirme kursu açılıyor.

Aksaray İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Meslek Edindirme Kursu için başvurular başladı.Sepet Örücülüğü kursu Gülağaç ilçesinde açılacaktır. Eğitim vermek üzere hazırlanan kurs programına katılmak isteyenler kurs müracaatları için Gülağaç Halk Eğitim Merkezine ve Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne bizzat müracaatları veya www.iskur.gov.trinternet adresinden başvurmalarıyla gerçekleşecektir. Ayrıca kurslar hakkında detaylı bilgiye 0382213 50 92 (1812 ? 1813 dahili telefonlar) numaralı telefondan ulaşılabilecek. Düzenlenecek olan Sepet Örücülüğü kursu ücretsiz olupKursiyerlere günlük 35 TL ücret ödenecektir. Ayrıca iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi, genel sağlık sigortası prim giderleri de karşılanacaktır.

AÇILAN MESLEK EDİNDİRME KURSLARI VATANDAŞLAR TARAFINDAN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR.

                Ocak ayı itibarı ile başlayan 46 kursta 388 erkek 552´si kadın olmak üzere 940 kişinin katıldığını ifade eden Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ, meslek edindirme kurslarının değişik branşlarda yıl sonuna kadar il, ilçe ve belde merkezlerinde devam edeceğini söyledi.Bugüne kadar Dondurma Üretim Elemanı, Dokuma Konfeksiyon Makineci, Fide Yetiştiricisi, Ev Tekstil Ürünleri Hazırlama Elemanı, Aşçı Yardımcısı, Hasta Kabul-Kayıt Görevlisi, Hasta ve Yaşlı Refakatçısı, Süt Sığırı Yetiştiricisi, Halı Dokuyucu (El Tezgahı), Çocuk Bakıcısı/ Çocuk Bakım Elemanı, Ev Tekstil Ürünleri Hazırlama Elemanı, Gaz Altı Kaynakçılığıkursları açıldı.Açılmış olan kurslara ilave olarak ayrıca Gülağaç Halk Eğitim Merkezi ile Düz Dikiş Makineci, Gülpınar Belediye Başkanlığı ile Halı Dokuyucu (El Tezgahı) mesleklerinde de işbirliği içerisinde yeni kurslar açılacaktır.

382 GİRİŞİMCİ VE 898 KURSİYER SERTİFİKA VE MESLEK SAHİBİ OLDU

                16 programda 382 girişimcimize uygulamalı girişimcilik sertifikalarını dağıttık. Ayrıca 30programda istihdam garantili ve garantisiz meslek edindirme kurslarımızla 558kişiye sertifikalarını dağıttık.Bir taraftan yeni girişimciler kendi işlerini kurarak çalışma hayatına girerken diğer taraftan kursiyerlerimiz meslek öğrenerek İŞKUR aracılığıyla Aksaray İlimizin ara eleman ihtiyacını karşılıyorlar.

Kadınların üretimde aktif rol almalarının teşvik edilmesi amacıyla halı dokuma kursları,eski hükümlülere girişimcilik kursları, engellilere meslek edindirme kursları,gençlere ve dezavantajlı gruplara yönelik sayısız kurslar düzenlendi. Bu eğitimi alan gençlerimiz, yüksek ücretlerle çalışma imkânları bulacaklardır. Aşçı yardımcılığı sertifikası ve devamında alabilecekleri aşçılık sertifikasıyla Aksaray´da ve Türkiye´nin herhangi bir yerinde rahatlıkla iş bulabilecekler

İŞKUR´UN DÜZENLEDİĞİ MESLEKİ EĞİTİM KURSLARINA KATILMAK İÇİN ŞARTLAR NELERDİR? 

Kuruma kayıtlı işsiz olmak, Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak, Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak, İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak, Emekli ve vergi mükellefi olmamak, Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak, Yüksek Öğrenimde Okuyan Öğrenciler Hariç Örgün öğretimde öğrenci olmamak gerekiyor. Bilgi: 0 382 213 50 92 ? 1812 / 1813

 

GÜLAĞAÇ           :Sepet Örücülüğü mesleğinde açılacak olan meslek edindirme kursları için son başvuru 03.11.2017         



Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri