Aksaray İŞKUR´dan Engelli Vatandaşlar İçin Seferberlik
Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl ve İlçe merkezlerinde engelli vatandaşlarımıza ulaşarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımıza kendi işlerini kurmaları halinde projeleri karşılığı 50.000 TL hibe desteği için yoğun bir çalışma başlattı.
-Bu doğrultuda 50.000 TL´lik hibe desteğinden engelli vatandaşlarımızın yararlanması için ücretsiz proje desteği sağlanmaktadır.
- İl ve İlçe merkezlerinde engelli vatandaşlarımıza yönelik uygulamalı girişimcilik eğitimi kursları düzenlenmekte, bu kapsamda 25 Kasım tarihinden itibaren Aksaray merkez de, Eskil, Gülağaç, Ortaköy ve diğer ilçelerimizde engelli vatandaşlarımız için girişimcilik kursları açılacaktır.
- Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü´ne kayıtlı engelli vatandaşlar hibe desteği hakkında bilgilendirilmekte, ihtiyaç halinde projelerine mentörlük sağlanmaktadır.
- İlçe Kaymakamlıkları İlçe ve belde Belediye Başkanlıkları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma kurumları Halk Eğitim Merkezleri ile Aksaray´da faaliyet gösteren tüm engelli ve dernek platformları ile iş birlikteliği içerisinde tüm engelli vatandaşlarımıza ulaşılmak da engellilerin kendi işlerinin patronu olmaları için çalışma yürütülmektedir.
- Bilindiği üzere Aksaray Valiliği ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından tertip edilen engelli zirvesinde alınan kararlar doğrultusunda bugüne kadar 100 engelli vatandaşımıza girişimcilik belgesi verilmiş 5 engelli vatandaşımız ve bir engelli derneğimiz yaklaşık 250.000 TL tutarında hibe desteği ile kendi işlerini kurmuşlardır.
Zirve kapsamında en az 200 engelli vatandaşımızın uygulamalı girişimcilik sertifikasına sahip olmalarını sağlayarak gerek İŞKUR gerek ise KOSGEB desteklerinden ve diğer teşviklerden faydalanmalarını sağlamak engelli vatandaşlarımızın istihdamı ve girişimciliğini arttırmaktır.
HEDEF 200 ENGELLİ GİRİŞİMCİ
İŞKUR´DAN ENGELLİLER İÇİN ÇOK SAYIDA GİRİŞİMCİLİK KURSU
Engelliler Zirvesi ile 200 engelli girişimci hedefinin yanı sıra aktif işgücü hizmetlerinden daha fazla faydalanmaları noktasında kararlar alınmıştı. İşbaşı eğitim programı, toplum yararına program ve meslek edindirme kurslarında yüzlerce engelli vatandaşımız yararlanmış sadece en son toplum yararı programında 40 engelli vatandaşımız okullarda çalışmak üzere görevlendirilmiştir.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN´ıntalimatlarıyla başlatılan ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide SARIEROĞLU´nun önderliğinde yürütülen çalışma hayatında milli seferberlik kapsamında Aksaray ilinde dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarda her zaman engelli vatandaşlarımız önde gelmektedir.
Hükümetimiz ve Bakanlığımızca belirlenen ulusal istihdam stratejisine göre engelli istihdamı 2019 yılına kadar %10 arttırılacaktır.
Bu doğrultuda İŞKUR tarafından çalışmalar sürdürülmektedir. Ayrıca Aksaray İlimizde kamu ve özel sektörde 50 üzeri işçi çalışan işyerlerinde engelli çalıştırma yükümlülüğü kurumumuz iş ve meslek danışmanları tarafından ciddi bir şekilde takip edilmekte,engelli işçi ve işveren görüşmeleri gerçekleştirilmektedir.
Sertifikalı meslek edindirme kursları ve işbaşı eğitim programları ile engelli vatandaşlarımıza hem meslek sahibi olmakta hemde iş fırsatları açılmaktadır.
ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA 50.000 TL HİBE DESTEĞİ
Engelli ve Eski Hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarını kullanmaya yetkili komisyonca kendi işini kurmak isteyen ve en az %40 oranında engelli raporu alan kişilere 3.000 TL´ye kuruluş işlemleri desteği, 11.000TL işletme gideri desteği (su elektrik ısınma ve iletişim giderleri) 36.000 TL kuruluş desteği olmak üzere toplam 50.000TL destek verilecektir.
Hibe kapsamından faydalanmak isteyen engelli vatandaşlarımızın projelerini 11 Aralık 2017 tarihine kadar İl Müdürlüğümüze sunmaları gerekmektedir.
Ayrıca engelli vatandaşlarımızın bu destekten yararlanmaları için girişimcilik sertifikasına sahip olmaları gerekmektedir.Bu konuda da sertifika kursları İŞKUR tarafından düzenlenecektir.
9529,36%1,72
34,54% 0,20
36,07% -0,43
2990,02% 0,96
5006,57% 1,04