Aksaray Müftülüğü bir yılda 51.nikahı kıydı

Aksaray Müftülüğü bir yılda 51.nikahı kıydı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

AKSARAY MÜFTÜLÜĞÜ 1 YILDA KAÇ NİKAH KIYDI 
 
Bilindiği üzere geçen yıl 6. Ayda çıkan resmi gazetede  il ve ilçe müftülerine Nüfus Hizmetleri Kanunu´nda yapılan değişiklikle evlendirme memurluğu yetkisi verilmişti. Dini ve Resmi Nikahın Müftüler tarafından yapılacağı fikri oldukça ses getirmişti ancak herkes kaç kişinin bu yolu tercih edeceğini merak ediyordu.
 
/resimler/2019-9/10/0133334892667.jpg
 
Mevzuat gereğince evlendirme işlemi yapacak personelin işlerini hatasız, kolay ve hızlıca yapması için Diyanet Bilgi Yönetim Sistemi (DİBBYS) içerisinde ek bir web uygulaması geliştirildi. Artık Müftülükler, söz konusu uygulama ile evlendirme işlemleri için gerekli olan formları elektronik ortamda doldurarak hızlıca ve hatasız bir biçimde hazırlayabilecek.
 ?Evlendirme İşlemleri? uygulamasını, il ve ilçe müftüleri ile müftülerin yetkilendirdiği müftülük çalışanı, Evlendirme KPS Taahhütnamesi doldurup onaylattıktan sonra, DİBBYS kullanıcı adı ve şifresiyle kullanabiliyor.
Aksaray Müftülüğünde bu uygulamalar ışığında ilk nikah 25/06/2018 tarihinde  pazartesi günü saat 15.00 de kıyıldı son nikah ise 09/09/2019 tarihinde yine pazartesi günü saat 15:30 da kıyıldı Aksaray il müftüsü Cemalettin Bal tarafından kıyılan son nikahta Selim Bilgin ile Cemile Alav çiftinin nikahları törenle kıyıldı. Gelin ve Damada 3 defa evlenmek istiyor musun diye soruldu karşılığında 3 kez evet evlenmek istiyorum cevabı alındı
 
 Bu güne kadar çiftlerin belgeleri incelenerek, kıyılan Nikah sayısı 2018 yılında 22 kişi, 2019 yılında ise  bu güne kadar ise 29 kişinin nikahı kıydırdığı görüldü Aksaray Müftülüğünde 1 yılda başvuru yapan toplamda 51 adet nikah kıyılmış oldu. Hem resmi nikah hem de dini nikahın bir arada kıyılmasını isteyenler genelde Müftülüklere müracaat ediyorlar ancak Aksaray belediyesinin son bir yılda  1500 nikah kıydığı göz önüne alındığında alışkanlıkların Belediye nikahını daha ağırlıkta tercih ettiği görülüyor
 
Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal asli işlerinin din hizmetlerini ilerletmek olduğunu belirterek yapılan Nikahlar da cüzdan ücreti haricinde herhangi bir ücret talep edilmediğini söyledi, çiftlere bir çanta içerisinde Kur´anı kerim, nikah şekeri tadında dua kitabı ve bayrak hediye ediyoruz. Daha çok aile içi huzurun birbirine saygıyla sağlanabileceğini öğüt veriyoruz dedi (bağımsız Medya)


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri