Aksaray Müftülüğünün lüks iftar programı tepki çekti

Aksaray Müftülüğünün lüks iftar programı tepki çekti

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

 

Aksaray Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Aksaray Şubesinin ev sahipliği yaptığı lüks iftar programı tepki çekti.İlimizdeki lüks bir restoranda düzenlenen iftar programına Vali Ali Mantı,Belediye Başkanı Evren Dinçer ve kurum müdürleri katıldı.

 

/resimler/2019-5/10/2112231280547.jpg

 

İyilik Sofrası kapsamında ilk iftar sofrası  göçmen aileler için kuruldu.Aksaray il Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Aksaray Şubesi beraberliğinde düzenlenen İyilik Sofrası iftar programı geçtiğimiz gün müftülük binasında yapıldı. ilimizde bulunan yaklaşık 200 göçmen düzenlenen iftar yemeğine  katıldı.İyilik sofrası kapsamında bugün şehit yakınları,gaziler ve emekli din görevlilerine iftar yemeği verildi.İftar yemeği müftülük binasında gerçekleştirildi.
 
/resimler/2019-5/10/2122429105007.jpg
 
İlimizdeki şehit yakınları, gaziler,emekli din görevlileri ve göçmenlere müftülük binasında olması gereken sade bir iftar programı düzenlenirken,kamu kurum müdürlerine ilimizin en  lüks restoranında düzenlenen lüks iftar programı tartışmalarıda beraberinde getirdi.
 
Sosyal medya üzerinden lüks iftar programına tepki gösteren vatandaşlar,"İl müftülüğü bu tarz iftar programlarında duyarlı davranması gerekiyor.Şehit yakınları,gaziler ve emekli din görevlilerine müftülükte davet verilip,kamu kurum müdürlerine lüks restoranda iftar verilmesi hoş bir davranış değil.Bu iftar daveti  lüks restoran yerine müftülükte yapılabilirdi.Bu tarz davranışların Ramazan ayının maneviyatına yakışmadığını düşünüyoruz."ifadelerinde bulundular.
 


Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri