Aksaray Belediyesi 50 bin tahinli pideyi ücretsiz dağıtacak

Aksaray Belediyesi  50 bin tahinli pideyi ücretsiz dağıtacak

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 | Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri | Aksaray gazete | Aksaray yerel haber | Haber Aksaray

Aksaray Belediyesi geçtiğimiz Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da Aksaray’ın yöresel lezzeti olan tahinli pideyi ücretsiz olarak dağıtmaya devam ediyor.

2021 yılı içerisinde Tahinli Pideyi yöresel lezzetler listesinde tescillettiren Belediye Başkanı Evren Dinçer tüm mahallelerde ve talep edilmesi durumunda il dışında yaşayan vatandaşlara Ramazan ayı boyunca 50 Bin tahinli pidenin dağıtılması talimatını verdi.

Her yıl Ramazan Ayında mahalle mahalle toplu iftar programları yaparak vatandaşları aynı sofrada buluşturan Aksaray Belediyesi, bu yıl Covid19 salgını tedbirleri kapsamında toplu iftarları iptal etmek zorunda kaldı.

 

Korona Virüs tedbirleri dolayısı ile bu ramazanda yapılamayan toplu etkinliklerin yerine çeşitli çalışmalar yaparak doldurmaya çalışan Aksaray Belediyesi vatandaşlara 30 gün boyunca içerisinde tahinli pidenin olduğu Ramazan Ayına özel hediye paketi dağıtıyor.

 

Hediye paketlerinin içerisinde Aksaray Belediyesi Akmek birimi tarafından üretilen maskeler ve Aksaray Tahinlisi vatandaşların evlerine Belediye ekiplerince ulaştırılıyor.

 

İl dışında yaşayan Aksaraylıların veya bu yöresel lezzeti merak eden vatandaşların Belediyeye ait çağrı merkezlerinden veya sosyal medya hesaplarından iletişime geçerek talepte bulunması durumunda tahinli pideler adreslerine gönderiliyor.

 

Aksaray Belediyesi tarafından Ramazan ayına özel oluşturulan bu hediye paketlerini alan vatandaşlar hediye paketlerinde Aksaray’a özgü ve sadece Ramazan aylarında çıkan Aksaray Tahinlisinin olmasının çok anlamlı olduğunu belirterek Belediye Başkanı Evren Dinçer'e ve ekiplerine teşekkür ettiler.

 

Aksaray Belediyesi’nin şehrin yöresel zenginliklerini ön plana çıkartmak için başlattığı tahinli pide dağıtım çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray’ın yöresel lezzeti olan tahinli pideyi herkesin tatmasını istediklerini ifade etti. Ramazan ayına özel çıkan bu lezzetin Aksaray için bir gelenek haline geldiğini ifade ederek Ramazan ayının hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.



Salı 12.6 ° / 4 °
Çarşamba 14 ° / 4.8 °
Perşembe 10.2 ° / 2.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri