Aksaray Belediyesi çocuk eğlence merkezi coşkuyla hizmete açıldı

Aksaray Belediyesi çocuk eğlence merkezi coşkuyla hizmete açıldı

Aksaray Belediyesi çocuk eğlence merkezi coşkuyla hizmete açıldı

AKSARAY BELEDİYESİ ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİ COŞKUYLA HİZMETE AÇILDI

 

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DR. FATMA BETÜL SAYAN KAYA “AKSARAY’DA SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ GÖRÜYORUZ”

 

“EVREN BAŞKAN VİZYONUNDA AKSARAY’DA TOPLUM ODAKLI HİZMETLER HAYATA GEÇİYOR”
 


 

Aksaray Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Aksaray Belediyesi Çocuk Eğlence Merkezi, Sosyal Politikalardan Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’nın katıldığı tören ile hizmete açıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, çocukların sosyal ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak Çocuk Eğlence Merkezi’nin kazanımlarından bahsederek; “Aksaray’da çok güzel çalışmalar ve hizmetler yapılıyor. Belediye Başkanımız Evren Bey’in vizyonuyla Aksaray’da toplum odaklı hizmetler hayata geçiyor. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini burada görüyoruz” dedi.  
 


 

Açılış törenine Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, İl Genel Meclis Başkanı Latif Ağır, Merkez İlçe Başkanı Muammer Gür, Gençlik Kolları başkanı Furkan Koyuncu, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Ziraat Oda Başkanı Emin Koçak, belde belediye başkanları, il müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.
 

 
 

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan açılış töreninde Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Çocuk Eğlence Merkezi hakkında davetlilere bilgi verdi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, açılış öncesinde yaptığı konuşmada Eğlence Merkezinin çocukların kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacağını belirterek; “Bugün çocuklarımız için süren bekleyişin son günü. Eğlence Merkezimizi tamamlayarak açıyoruz. Daha öncesinde kadın aktivite ve gençlerine yönelik bilim merkezi, devlet koruma altında çocuklarımız için sevgi evleri, gençlerimiz ve çocuklarımız için kitap konakları açarak toplumuzun her kesimine hitap etmeye çalıştık.  
 


 

Bugün burada, 2 Bin Metrekarelik bir alanda hayata geçirdiğimiz Çocuk Eğlence Merkezi ile çocuklarımız için keyifli ve öğretici bir ortam sunmayı amaçlıyoruz. Burada çocuklarımız hem eğlenecek hem de öğrenecekler. Bu merkezi kendimize özgü olarak şehir çocuklarımızın beklentilerine göre tasarladık. Çocuklarımız burada güzel vakit geçirecekler. Güzel anılar biriktirecekler. Açılışımıza katılan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bu tesisimiz şehrimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
 


 

Açılış törenine katılan Milletvekili Hüseyin Altınsoy ise açılışta yaptığı konuşmada “Belediye Başkanları altyapı, su, kanalizasyon ve yol yaparlar. Evren Başkanımızdan Allah razı olsun geçtiğimiz son 6 yıla kadar altyapıda önemli mesafe kat etti. Bazen hızına yetişemiyoruz. Belediyeciliğin en önemli unsuru nesilleri inşa etmek. Biz şehirleri inşa ediyoruz. Ama çocuklarımıza güzel gelecek hazırlamalıyız. Belediye Başkanımız Aksaray’ımızda Kadın Aktivite, Bilim Merkezi, Kitap Kafeler, Millet Bahçeleri, Macera Park, Sosyal Tesisler, Sevgi Evleri, Engelsiz Yaşam Merkezi gibi daha sayamayacağım birçok hizmetler yaptı. Bugünde burada geleceğimizin teminatı çocuklarımız için eğlence merkezi açıyoruz. Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
 

 
 

Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise “Burada AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’nın tam görev tanımınıza uygun tesislerin açılışını yapıyoruz. İnsan dünyaya bir kez bakarmış, o da çocukken. O baktığımızı ölene kadar yanımızda götürürmüşüz. Her çocuk bir aristokrat ve padişahtır. Her çocuğun kendi doğruları vardır. Dünyaya tertemiz pencereden bakar. İçinde çocuğu yaşatan kişiye büyük adam diyorlar. Her insanın içinde bir çocuk yaşar. Her Müslümanın içinde bir çocuk yaşar.  
 

Şimdi burada Çocuk Eğlence Merkezini açıyoruz. Ve bunu çocukların ekseninde değerlendirmek istedim. Evren Başkanımız yine yaptı yapacağını. Allah razı olsun kendisinden. Çocuk Eğlence Merkezi hepimizin işine yaracak. Bu tesisimiz hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 

 
 

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Gaziler Günü vesilesi ile tüm Gazilerin gününü kutlayarak başladığı konuşmasında “Bugün hepimiz birer çocuğuz. Hepimiz yüreğinin bir köşesinde bir çocuğuz. Aslında bizlerde çocukların penceresinden dünyaya bakıyoruz. Bir evde çocuk mutlu ise o aile mutludur.  

 

Bugün Evren Başkanımızın çalışmasının bir ürünü olarak Eğlence Merkezimizi açıyoruz. Vali olarak milletvekili ve belediye başkanımızla birlikte çalışmaktan gurur duyuyorum. Çocuklarımız geleceğimizin teminatı. Çocuklar üzerinde özel politika geliştiren ve projeler hayata geçiren devlet büyük devlettir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok daha güzel hizmetler yapacağız. Evren Başkanımızı yürekten tebrik ediyorum. Sosyal alanda çok güzel işler yapıyor” şeklinde konuştu.
 


 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, merkezin sadece bir oyun alanı olmadığını aynı zamanda çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerine katkı sağlayacak bir eğitim alanı olduğunu vurguladı. Sosyal Politikalardan Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya konuşmasının devamında: “Bugün bizlerin bir arada olmasına vesile olmasına neden olan sevgili çocuklarımız ve kıymetli annelerini selamlıyorum. Ortam cıvıl cıvıl ve neşeli. Allah birlik ve beraberliğimizi her zaman arttırsın. Rabbim dünyamıza iyilik ve güzelliler getirsin. Dualarımız her zaman bu ülkenin evlatları için. Duamız ülkemiz çocuklarının daha güçlü bir Türkiye’ye uyanması için.
 

Aksaray, Evren Başkan başkanlığında yerel yönetimlerde gerçek anlamda sosyal belediyeciliği yaşıyor. Kadınlarımız için, gençlerimiz için, çocuklarımız için ayrı ayrı projeler hayata geçirmiş. AK Parti belediyeciliğin adı tamda budur. Kadınlar için aktive merkezi ve kurslar, gençler için sayısız eser kazandırmış. Gençlerimizin, çocuklarımızın yetişmesine imkân sağlayan belediyecilik sosyal belediyeciliktir. Bugün Belediye Başkanımızın geçen dönem özverili çalışmasının bir ürünü olarak 2. döneminin başında Çocuk Eğlence Merkezinin açılışını yapıyoruz.  


 

Öyle bir çağda yaşıyoruz ki, çocuklarımız ekranlara hapsediliyor. Anne ve baba olarak bizim de sorumluluğumuz var. Özellikle 3 yaşına kadar çocukları ekrandan uzak tutmak zorundayız. Daha sonra sınırlı ekran süreleri sunmayız. Bu annelerin görevi. Belediye Başkanının görevi ise çocukların sosyal hayatta gelişebilecekleri merkezin sayısını arttırmak, park yapmak, oyun alanı inşa etmek, çocuk eğlence merkezi bu anlamda önemli bir rol üstleniyor.  

 

Anneler olarak, çocuklarımız daha az ekrandan maruz kalmasına ve çocuklarımızı ekrandan süresini takip etmek zorundayız. Çocuklarımızın sosyalleşeceği alanlara getirmek zorundayız. Biz çocuklarımızın ruh ve beden sağlığını düşünüyoruz. Bunları hem bir anne ve hem de halk sağlıkçısı olarak anlatıyorum. Çocuklarımızın vakitlerini değerli kılmasını sağlamayız. Spor aktivitelerine katılmalarına desteklemeliyiz. Çocuklarımızın burada eğlenirken iletişim kurmayı, sıra beklemeyi, birbirine saygı duymayı öğrenecekler, engelleri öncelik verileceğini öğrenecekleler. Sağlıklı bir toplum, güçlü bir Türkiye demek. Ben Belediye Başkanım Evren Beye teşekkür ediyorum.  
 

Bizim hedefimiz toplumda her bireyin toplumun içerisine dahil edilmesini istiyoruz. Belediye Başkanımız geçirdiği projelerle Aksaray’da her altyapıyı hazırlamış. AK Parti Belediyeciliği bu konuda çok başarılı. Başkanımız çok başarılı. Kendisini tebrik ediyorum” dedi.  
 


 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye’nin gündeminde olan Narin Güran cinayetine değinerek suçluların hukuk karşısında en ağır şekilde hesap vereceği ve konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.
 


 

Çocukların şefkati evde görmesi gerektiğinin altını çizen Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya; açıklamasının devamında: “Ailenin direği kadınlardır. Kadın ve annelerin güçlendiği oranda biz güçlü bir Türki’yeyiz. Ailelerimizin güçlü olması için çalışmalar yürütüyoruz. Ve annelerin bilinçli olması gerekiyor bu noktada. Sevgili anneler maalesef bütün tehditler telefonun ucunda. Bunun kontrolü anneler olarak bizim sorumluluğumuzda olması gerekiyor. Biz AK Parti ailesi olarak çocuk haklarını önemsiyoruz. Çocuklarımızın en doğru şekilde geleceğe hazırlamak için çalışmalar ve projeler üretiyoruz. Aksaray’da bu vizyonu gerçekleştiren Evren Dinçer başkanımızı ve ekibini yürekten tebrik ediyorum. Aksaray kadınları ve çocuklarımız hizmetlerin en güzeline layıktır. Bu merkezin hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
 


 

Çocuk Eğlence Merkezi’nin açılış kurdelası törene katılan protokol üyelerinin katılımı gerçekleşti. Katılımcılar eğlence merkezini ziyaret ederek çocuklarla sohbet etti.
 


 

Açılışı yapılan Aksaray Belediyesi Çocuk Eğlence Merkezi; geniş oyun alanları, kum havuzları, özel olarak tasarlanmış oyun grupları, satranç tahtaları ve daha birçok aktivite alanı bulunuyor. Çocuklar, burada hayal güçlerini geliştirirken, sosyal becerilerini de pekiştirme fırsatı bulacak. Merkezde, ailelerin dinlenip sosyalleşebileceği kafeterya ve dinlenme alanları da yer alıyor. Bu sayede, aileler çocuklarını güvenle bırakıp, keyifli vakit geçirebilecek.
 



Cuma 23.5 ° / 13.5 °
Cumartesi 25.2 ° / 15.1 °
Pazar 14.5 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri