Aksaray Belediyesi’nin, doğal kaynakları enerjiye dönüştürmek amacıyla Kapalı Salı Semt Pazarı çatısına hazırladığı Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesi enerji üretimine başladı.
Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Kapalı Salı Semt Pazarı çatısında yaklaşık 13 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Güneş Enerjisi Santralinde (GES) çalışmaların geçtiğimiz gün tamamlandığını açıkladı. Başkan Dinçer, 1 Megawatt gücünde elektrik üretecek tesisin enerji üretimine başladığını duyurdu. Enerji üretimine başlayan tesisin 3,5 yılda kendi maliyetini karşılayacağı bildirildi.
Aksaray’ın her alanda gelişmesi için farklı projelere imza atan Belediye Başkanı Evren Dinçer, yenilebilir enerji kaynakları arasında yer alan Güneş Enerji Santraliyle önemli bir projeyi daha tamamlamış oldu.
Başkan Dinçer, Aksaray Belediyesi kaynakları ile tamamlanan GES projesi ile yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ile çevrenin korunması ve sürdürülebilir çevre yönetiminin sağlanması amaçlandığını söyledi.
Tüm dünyanın yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiğini aktaran Başkan Dinçer, “Belediyemiz yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı ve enerji verimliliği konusunda önemli bir projeyi tamamladı” dedi. Başkan Dinçer, açıklamasının devamında “Bizler yatırımlarımızı gerçekleştirirken doğaya ve çevreyi hiçbir zaman göz ardı etmiyoruz. Daha proje hazırlığında çevre faktörünü ön planda tutuyoruz. İşte o bu projelerimizden biri de Güneş Enerji Santrali yatırımlarımız.
Güneş Enerji Santrali ile çevreye hiçbir zararı olmadan enerji üretimi yapabiliyoruz. Tabi Aksaray’ımız yıllık güneşlenme süresi bakımında bu yatırıma oldukça uygun bir konumda bulunuyor. Belediyemiz kaynaklarıyla başlatmış olduğumuz güneş enerji santralimizde panellerin kurulumu, bağlantıları ve alt yapı çalışmaları tamamlandı. Tesisimiz enerji üretime başladı. Şehrimizde hayırlı olsun.
1 Megawatt gücünde elektrik üretecek tesisimiz 3,5 yılda kendi maliyetini karşılayacak. Ayrıca bu proje ile belediyemize gelir kaynağı da sağlamış olacağız’’ Dedi.
9285,26%2,81
34,49% 0,10
36,41% 0,19
2956,69% 0,74
4955,48% 0,56